Brev+magbilder

2010-01-16

Ett brev till Miraklet!

Min mamma sa en gång ”tänk att man kan älska någon så mycket som man aldrig ens har träffat” hon syftade på miraklet i magen och det är precis så jag känner. Jag har aldrig träffat dig men jag lever med dig, alla dygnets timmar. Vart jag än går är du med mig, vad jag än gör är du hos mig. Så nära som ingen någonsin har varit.
Anledning till att jag skriver detta brev är för att om två dagar vet vi mer om dig än vad vi vet nu. Då vet jag nästan vem du är, jag kan på ett helt annat sätt föreställa mig hur du ser ut.
Mycket som snurrar just nu. Tankar om vem du är? Om du är frisk? Om du mår bra?
Förväntan blandas med rädsla.
Vem du än är och hur du än mår älskar jag dig redan. Du är längtad, mer än längtad.
Alla barn är nog mer eller mindre efterlängtade men du är mycket mer än så.
Jag längtar tills du på riktigt är hos oss även om jag hoppas att du kommer stanna i magen ett tag till så längtar jag tills den dagen vi får visa upp dig. Bära dig stolt och krama dig!
Tänk vad två människor kan skapa med kärlek!
Kanske borde jag skriva lite om vem jag tror att du är och jag är inte helt säker. Innan jag kände av dig rent fysiskt i magen och innan jag sett dig på ultraljudet var jag så säker att du var en liten flicka. En flicka som skulle bli lik mig. Men ju mer tiden gick och ju mer tid jag fick med dig så började tankarna blekna. Kanske är du en pojke och det skulle jag bli väldigt glad för. Jag älskar din pappa mest av allt och vem skulle inte önska sig att du fick en stor del av honom, att du vart mest lik honom. Att du kunde se upp till honom och identifiera dig med Alexander. På julen kunde ni ha samma sorts kläder och ni kunde njuta lika mycket av era barnsliga julklappar. Tanken gör mig varm. Just nu känns det oväsentligt vad jag tror. Jag är oerhört tacksam för att du vill växa i min mage att du varje dag vill ge mig en spark/rörelse och påminna mig om att du faktiskt finns där.
Jag har många förväntningar inför att bli mamma och så är det alltid. Jag hade många förväntningar inför min graviditet också. Många har jag genomfört och andra har jag tappat på vägen men det viktigaste är att ha visioner.
Jag vill att din barndom ska bli som min. Trygg och kärleksfull. Jag vet att du kommer liksom jag ha många människor runt omkring dig som älskar dig. Jag har många som betytt mycket för mig under min barndom och som jag aldrig kommer glömma. Speciellt finns det tre: 


Mamma-
Min älskade mamma. Önskar jag blir precis som DU. Önskar jag får ditt tålamod, ditt engagemang och din kärlek.Du lät mig verkligen vara barn. Fyllde nallen år så skulle det vara kalas med tårta, lekte man frisör så lekte man verkligen frisör. Jag älskar henne så mycket och är henne evigt tacksam för allt hon gett mig.

Pappa-
Min pappa! Du har alltid lyft mig till skyarna, varit stolt över mig som ingen annan.
Hur hård jag än tyckte att Du var när jag inte fick vara ute hur länge jag ville på kvällarna så har Du alltid gjort det av kärlek. För mig finns det ingen bättre pappa än du. Jag älskar dig för allt du gjort. Jag älskar när du sjöng och spelade gitarr på kvällarna när vi skulle sova. Jag älskar dig!

Mormor-
Det gör ont att skriva om mormor. Jag saknar henne så, Min älskade mormor.
Tror ingen förstår hur viktig hon varit i mitt liv. Då pappa var mycket på sjön när jag var lite har mormor alltid varit mycket hos oss och hjälp oss. Även mina vänner kunde anse henne som deras mormor, då hon alltid fanns där. Vi spelade kort även om vi inte alltid (de sista åren) tyckte det var jätte kul gjorde vi det för din skull. Du älskade oss alla. Du var alltid glad, alltid pigg och positiv. Du såg saker och ting utan problem och du hade råd om allt.
Önskar att du vore här och fick se hur det gått för mig, fick träffa Wilda, se hur vi bor, se magen växa och så småningom få träffa miraklet. Vet att dessa tankar inte går att förverkliga men jag önskar ändå att du fått några ytterligare år att leva. Jag vet att du hade tagit vara på dom.

Jag vet att jag kommer bli en bra mamma och jag vet att Alexander kommer bli en väldigt bra pappa. Det viktigaste är att man ger allt. Mycket kan vi redan men mycket har vi att lära på vägen. Livet kommer förändras men till det positiva.

Jag har många tankar på traditioner, som jag älskar. Traditioner är viktigt det ger en trygghet och lugn. Vissa traditioner kommer komma från min barndom och vissa från Alex. Tänk att vi nu verkligen ska dela något på rikigt. Detta är något annat än att flytta ihop, köpa hund, ta lån och förlova oss. Här ska våra två liv mötas och blandas. Tror inte att det kan bli annat än Bäst!


 
Kärlek din mamma Liza

 




"Förr så var jag alltid på väg.
Jag försökte fånga en dröm.
Och jag trodde jag visste vad jag ville ha.
Du har väckt mig ur min sömn.

Plötsligt var världen helt ny.
Allt stannade upp när du kom.
Och jag såg dig och jag visste av hela min själ
att nu börjar allting om.

Himlen måste sakna en ängel
för en finns här hos mig
Hon vilar i min famn.
Himlen måste sakna en ängel.
Hon ligger tätt intill mig,
så tryggt på min arm.
Kan det vara sant att jag får älska dig?
En av himlens änglar har landat här hos mig.

Gryningsljuset smyger sig in.
Finner ro i ditt andetag.
Och jag inser med ens
att jag väntat en evighet just på denna dag.

Plötsligt slår du upp dina blå.
Styrkan i din blick gör mig svag.
Men helt utan att döma ser du på mig.
Och så börjar våran dag."


Kommentarer
Postat av: Åsa

Ååååå vad fint skrivet! Nu gråter jag, (som du sa). Det har kan inte bli annat än bäst.



Många kramar till er och miraklet, jag älskar er!

Åsa

2010-01-16 @ 16:05:48
Postat av: Ewa

nej, nu har det hänt igen! Har förbjudet mig själv

att läsa dina rader på jobbet från och med nu!!

Så fint, så fint och tårar bara rinner...

Jag älskar Er och livet! Och det lilla miraklet!

Kram mamma

2010-01-17 @ 14:25:29
Postat av: Malin

Gud så fint! Och än en gång, så himla glad för er skull! Jag kommer förbi imorn.. :)ring så fort du är klar..

2010-01-17 @ 18:59:26
Postat av: Jim

Fint skrivet! blev oxå lite tårögd om man ska vara ärlig... saknar mormor så

2010-01-18 @ 20:13:32
Postat av: Sofie

Mycket vackert skrivet! otroligt fint.

2010-02-14 @ 15:38:44
URL: http://mylifeandmydecision.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0