2010

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Ja, Jag fick genomgå en förlossning vilket jag aldrig gjort förut.  


Har du några nyårslöften?

Har funderat lite på detta med nyårslöften och nått ska jag väl få till. Har en del dåliga vanor jag skulle vilja bli av med och sen lära mig bli ekonomisk. Inte på det sättet att jag shoppar mycket utan mer lära mig att spara på längre sikt!


Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Ingen nära vän men under 2010 har det varit en riktig babyboom bland mer eller mindre bekanta. Känns som om det ploppar ut barn överallt. Men jag längtar verkligen till den dagen jag får vara den som står brevid en nära vän med ett mirakel i magen.


Vilka länder besökte du?

Zero! Vi hade tänkt resa utomlands när Tyra var liten. Har inte blivit av än då Alex blev Sjukskriven och vi valde att prioritera andra saker som ny bil och veranda. Samtidigt har det varit mycket endå, tror det blir mer njutbart att åka när Tyra blir lite större.


Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?

Utan tvekan den 13 april när vår älskade Tyra kom till världen. När dom la henne på mitt bröst för första gången. Hon var så fin, vår ängel!


Framgång 2010?

Vad är framgång? Att bli mamma? Ja för mig är det det! Men om vi bortser från det har det väl varit att få sälja tavlor till bodyjoy. Kändes roligt trots att det inte blev så stor efterfrågan som jag trott. Men några tavlor har jag allt sålt.  


Största misstaget?

Hmm.. detta är svårt! Nej allvarligt jag kommer inte på något, är absolut ingen perfektionist men låt mig tänka. Det enda som kommer upp i mitt huvud är att jag inte låtit andra ta Tyra så mycket som dom velat eller vi kanske behövt. Jag ser inte detta riktigt som ett misstag då jag inte skaffat barn för att lämna bort henne. MEN kanske hon inte hade varit lika mammig då.     


Bästa köpet?

Oj.. detta år har det blivit mest saker till Tyra. Barnvagn,bilstolar, kläder, leksaker men bästa köpet för egen del måste vara... (Julgranen tänkte jag skriva men den fick vi ju!)
Hmm...Som sagt jag är ingen shoppare men kanske allt smink jag köpte häromdagen det var en stor investering för min del.


Vad spenderade du mest pengar på?

Förutom lån, avgifter,El och sånt så är det blöjor och barnmat. Vet ni hur dyrt det är? Helt sjukt! Men  det är inte evigt och tur  är väl det.


Gjorde någonting dig riktigt glad?

Tyras första leende gjorde mig riktigt glad. Hela jag sprudla och ville typ berätta för alla jag mötte under den promenaden att vår dotter precis lagt av sitt första leende. Det var underbart. Eller hennes första kiknande skratt, Ni vet sådär som bara bebisar kan skratta.


Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?

Mojje " Var ligger landet där man böjer bananerna" Kommer alltid påminna mig om 2010. Det är en låt vi lyssnat mycket på sen Tyra bara var någon månad. Det är den enda låt som kan lugna henne när hon är riktigt arg. Hon bara älskar dig låten och den är fasen bra:)

Men även låten "Airplanes" med BOB. Otroligt bra låt. När jag hör refrängen tänker jag på vår fina vän som gick bort i sommras. Vet inte varför men när det kom upp för mig att han var borta kändes texten 
"Can we pretend that airplanes in the night sky are like shooting stars. I could really use a wish right now"  Så passande om jag bara fick en önskan.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Jag har varit otroligt mycket gladare i mig själv. 2008/2009 var tuffa år med två missfall så att äntligen 2010 få bli föräldrar har varit  både omtumlande men också helt fantastiskt. 2010 har varit ett väldigt kärleksfullt år på olika sätt. Det har varit Födsel, vigsel och jag har även fått en finare mer ärlig relation till mina vänner. Vänner jag haft länge men som det sista året har blommat upp. Har haft mycket tid med min familj, med Alex och Tyra.
2010 kommer absolut minnas med glädje.  
 

Vad önskar du att du gjort mer?

Jag önskar jag hade talat om för dom jag älskar att jag älskar dom mer och oftare.  
Tagit tanke till handling. Det är så ofta jag får en bild av hur jag önskar att saker och ting ska bli men är sällan jag lyckas genomföra det.
Kan vara småsaker som små spontana överraskningar, paketkalender till Alex, bjuda pappa på middag eller liknande.

Hur skulle du beskriva din stil år 2010?


Oj stil det vet jag inte var det är. Något jag behöver bli bättre på. Har sagt det flera gånger till mina vänner att jag skulle vilja ha en egen stil. Men sen har jag inte gjort någon ansträgning för att få det heller och antar att det inte är något som kommer av sig själv . Så jag får kanske jobba på det 2011.


Favoritprogram på TV? EDIT:

TV4 succen "Så mycket bättre" Var en riktig höjdare. Nu låter jag som en pensionär men icke det var "fett bra" som Lasse Berghagen skulle säga. 
 

Den bästa nya personen du träffade?

Får man bara välja en? Har träffat så många fina tjejer i min mammagrupp som jag bara älskar. Men om jag måste välja en person som jag träffat under året 2010 så är det Sandra. Underbara fina Sandra! Vi är så lika och våra barn är så lika. Vi kan skratta, gråta, säga tokiga saker om/till våra barn men vi vet att vi inte annat än älskar dom mest i världen och vi förstår precis vad den andre menar. Jag är så otroligt glad att jag träffat dig och din fina familj. Och som sagt Hugo (Sandras son) och Tyra ska bli kära, snart!


Året som kom och gick

2010- Ett år att minnas


Detta är den sista bilden från 2009. Om bara en stund skulle ett nytt år påbörjas. Ett år som skulle fyllas av mycket kärlek, längtan, spänning men också sorg.
När jag tittar på denna bild ser jag bara kärlek. Min älskade Alex, Miraklet som växte i magen och våra fina vänner.

Januari 2010


Januari var en månad full av fix. Barnvagn och bilbarnstol skulle köpas, vaggan skulle målas, tradera gick hett just då på köp som åkpåse, spjälsängskydd, filtar, skötväska och mycket skulle förberedas inför Miraklets ankomst. Detta var också den månad som en stor sten lättades från mitt hjärta när vi för fösta gången fick se miraklet. Fem tår på varje fot, fem fringrar på varje hand. Hon var bara helt perfekt!


Tyra 18/1-10
Vi gick i väntans tider och nu i efterhand tycker jag det gick fort.

Februari 2010

I februari började Alex och jag våran "föräldrarutbildning" på MVC. Det var då första gången jag träffade mina finaste mammor. Då satt vi där runda och goa, jämförde våra magar i smyg i huvudet och sa inte så mycket.
Alla förväntansfulla på vad som skulle komma och inte visste vi då hur goda vänner vi skulle bli!

Innan det var dags för mig att föda på sös var det Alex som fick åka dit.
Denna natten kommer jag Aldrig att glöma. Strax efter 3.00 på natten vaknade Alex av vad han trodde var att armen hade somnat men det skulle visa sig vara värre en så...

Fruktansvärt att se den man älskar med sån smärta kände mig otroligt hjälplös.

Mars 2010

En månad kvar till födsel och jag hade då gått upp 9 kilo. Nedräkningen på dagar kvar att jobba hade börjar och BB väskan var packad (Eller nästan)
På kvällarna låg Alex och jag och läste varsin bok. Jag "Att föda" och Alex "Pappor föder barn".
Vi var redo att föda. Magen växte fortfarande fort och många bilder togs.


Älskar denna bild och vet att Linnéa gör det också hon brukar beskriva den som en "barbapapa"

Så här skrev jag på bloggen efter denna bild var tagen
"I love this picture! Det är precis så här jag känner. Jag njuter av allt vad livet har att ge mig!"

April 2010
Den 1 April var det dags för mig att sluta jobba, Tyra var beräknad till den 5 april. Kändes otroligt konstigt att lämna jobbet samtidigt som jag var otroligt stolt att jag klarade av att jobba hela vägen fram.

Den här bilden är underbar, den är tagen dagen innan Tyra var beräknad.





Detta är den sista bilden på magen innan Miraklet kom.

Under Aprilmånad var det många som gissade Datum och nedräkningen hade börjat. Snart skulle hon komma!
Många gick då i väntans tider förstod nog inte hur det kändes varje gång jag ringde Alex, mamma, pappa, Åsa eller mina vänner. Alla gick vi och väntade.

Jag njöt verkligen av ledigheten, bakade, fick fotbehandling, shoppade, promenerade, målade tavlor.

Efter två dygn med värkar skulle Dagen med stort D komma.
Tänk när min mamma fick Trycka på knappen Spara & publicera detta inlägg


Dagen med stort D
Som jag skrev i tidigare inlägg har jag bett min mamma publisera ett NU-är-vi-på-väg-inlägg.
Och detta är DET inlägget. Vi har nu åkt in, vattnet har förmodligen gått eller kanske inte. Eftersom jag skriver detta inlägg i förväg kan jag inte ge er någon vidare information mer än att vi är på G nu.
Håll alla era tummar för oss så hoppas vi att ni snart ska få ett MMS på vårt lilla mirakel.

Kärlek
Världens lyckligaste Liza

Nu kör vi älskling <3
Coola bruden på kryssning!


Ryser när jag läser detta.
 Då hade vattnet gått på natten och vi hade åkt in.
07.51 Föds Tyra Vackrare än vi någonsin hade kunnat föreställt oss.


Tyra lövén 51 cm och 3900 gr

Maj 2010

Maj månad minns jag inte så mycket utav tiden har gått så otroligt fort. Men Maj månad är för mig när jag tänker tillbaka en massa fika med nära och kära. Pysslande för att få dagarna och nätterna att gå ihop. Jag var ganska trött då men samtidigt otroligt lycklig, många underbara besök av fina vänner och familj.

Hela familjen Lövén/Zetterberg

Juni 2010

När jag skrev rubriken för denna månad fick jag hjärtklappning det var som om hela jag drogs tillbaka till den morgonen när Alex telefon ringer tidigt på morgonen. Jag hör honom från sovrummet säga med darrig röst "vad fan säger du?" Och jag har då ingen anning om vad jag snart ska få höra. Fan!
Vet inte var jag ska säga blir fortfarande tårögd när jag pratar om det, ännu värre när jag skriver om det.
Ger er iaf en bild, Minns dig med glädje!



Juni var en månad som fick oss alla att tänka om så här skrev jag dagarna efter det tragiska hänt

"Vet inte vad jag har att säga känner mig tom. Tänk att livet kan ryckas ifrån en så plötsligt.
Ikväll väntas gäster på grillning. Alex frågade precis om vi skulle bjuda dom på champange, en champange som säkert har stått på skåpet några år. -Självklart ska vi det för vem vet vad som händer imorgon!
Jag tänker på dig M och jag tänker på din familj. Jag tänker på alla minnen, jag tänker på Tyra som så gärna hade velat lära känna dig! Jag tänker på Alex som förlorat en så nära vän. Det värsta är att man inte fattar. Man fattar inte att man aldrig mer kommer höra din röst, se på dig, skratta med dig!"


Måste bara lägga upp denna underbara midsommar bild på Tyra.

Juli 2010

Juli var en riktig semester månad. Vi åkte tillsammans med underbara vänner på en minisemster till Kolmården. Allt var bara så bra! Vi hade många mysiga utflykter här hemma också med fika i farstaviken, mojje på siggesta, kryssning m.m

Tyra och jag på kolmården

Tyra på fika i farstaviken

Laddad inför mojje på siggesta


Augusti 2010
I augusti månad fick Tyra sin allra första tand. Så väl jag minns när jag kände något vasst bita tag i mitt finger.



Det var även nu planerna för vårt gigantiska dop skulle ta fart.

September 2010
Har inte hösten sin charm endå? Alla vackra färger, frisk luft och svamp i skogen!
I September hade Tyra sin första riktiga förkylning med feber ock allt!

Älskar denna bild på dom finaste jag har!






Detta skrev jag i bloggen i september.
Tror jag stannade upp för en stund och insåg hur lyckligt lottad jag var, för trots allt tyckte jag att första tiden med Tyra var en ganska tuff tid.


"Tänk för ett års sedan var du inte mer än en föreställning. Du fanns men endå inte. Jag trodde på dig men endå inte. Jag visste inte vad som skulle komma,jag hade ingenaning. Nu ligger du här på mitt bröst. Sover,andas,lyfter på huvudet ibland precis som om du bara vill veta att man är kvar för att sen återgå till sömnen igen. Jag älskar dig Tyra. Jag älskar dig mer än jag någonsin drömt om. Du är allt jag önskat mig och mycket mer. Jag visste att det kunde bli bra men inte så bra. När jag ser dig på kort blir jag rörd, när jag ser dig brevid mig blir jag stolt. Det bästa är på morgonen när du ligger i vår säng med din två delade pyjamas där man i glipan kan skåda din fina mage. Du masserar din pappa ganska hårt i ansiktet med dina små händer och ur munnen kommer dit härliga jollrande. Jag älskar dig mammas myra"

Oktober 2010
Alex kom på den briljanta ideen att fota Tyra bland dom färglada löven, Tyra kom på den briljanta ideen att äta löven!



Oktober var en bra månad full av kärlek. Månaden började med ett underbart bröllop av dessa fina människor


Strax där efter var det dags för dop


Tack alla som kom och förgylde våran dag!


November 2010

Någonstans i november månad fick Tyra för sig att hon ska börja Gå.
Inte själv men hon ska gå. Gå, gå, gå hela dagarna. Därför skaffar vi en gåstol men det var inte med den hon ville gå utan med oss:)
I november kom även Tyras första Snö och Tyra fick sin första pulka!



Jag har här under en längre tid kännt mig lite ostimulerad och sökte därför jobb hos Me&i som försäljare.
Vilket jag också fick!

December 2010
Nu börjar vi komma till slutet. Och jag älskar December det enda jag inte gillar det är att jag alltid blir lika förvånad när det står i kalenderna 1 December.
Jag behöver lite mer framförhållning inför denna månad men det har inget med själva månaden att göra.
Jag älskar att tända ljus, få plocka fram alla stjärnor/adventsljustakar, äta saffransbullar och pepparkakor, dricka glögg. Allt som har med julen att göra är underbart. Alex och jag hade en BF-kväll då vi var ute på julbord, Loppis med mammorna hemma hos mig, julbak med svärmor och massa annat härligt.
I December har vi även fått Tyra att somna själv på kvällarna vilket underlättar mycket, vi är på god väg att lyckas med maten också.
Alla julfiranden har varit mysigt och jag har allt jag önskat mig,
Min Alex och Vår Tyra!

Tyra på vinterpromenad

När inte mamma och pappa är hemma får man sova med bästisen Wilda

Mamma och Tyra klär granen

Tyra i fina lackskorna på julafton

Mamma och Tyra på julafton

Pappa och Tyra på julafton

Gott Nytt År kära bloggläsare!

Kärlek Liza



Surprise

Alex hade en överraskning till mig idag som han egentligen skulle ha gjort när jag inte var hemma
"Men du är ju alltid hemma" sa han och vips så var det en ny tapet i hallen!

Före

Efter

Före

Efter


Tjusigt va!

Kärlek Liza


Nu får ni vara med och påverka

Imorgon ska jag nämligen klippa mig. YES! Var ett år senast så det är verkligen på tiden.
Jag funderar på att göra något "galet" Kanske lugg eller kort eller låta frisörn bestämma?
Vad tycker ni? Ni som känner mig, jag vet att ni tycker "Liza är den där blonda långhåriga fina tjejen".
Men vore det inte kul att testa något nytt?

Jag är as sugen på att testa lugg det växer ju ut och jag tror jag behöver en förändring. När man har så långt hår som jag har nu gör man liksom ingen ansträngning att få det fint. Det är samma gamla hästsvans, ALLTID.

Skriv vad ni tycker? 

Ska be Alex ta lite kort ikväll på hur jag ser ut nu och sen imorgon efter klippningen så ni får se resultatet.
Förvänta er inte en total makeover då jag ibland snackar lite för mycket:)


Kan detta vara Nyår 2007?
Längden på denna bild gillar jag, kanske en lugg på det också.

Kärlek Liza 


På god väg

Nu har vi precis kommit hem efter äventyr båda hos farmor och mormor.
Tyra har varit så duktig och inte ätit från sin mamma på hela dagen. Sist jag ammade henne var vid 7.30 imorse sen dess har hon hållt sig till smotie hos farmor och Bonusfarfar Leif, sen barnmat,pannkaka och banan hos mormor. Ska försöka hålla detta tills ikväll och se hur natten påverkas. Kanske inget alls vem vet?
Känns bra iaf detta innebär ju att hon skulle kunna klara sig nästan en hel dag utan mig:) Frågan är om jag skulle klara en hel dag utan henne?


En glad Tyra hemma hos farmor

Tyra busar med sin"kusin" Leo

Tyra och Oliver vill se på film:)

Om man inte hittar någon att gå med får man lösa det själv

Tyra myser av Olivers sällskap och läser en bok (HÖGT men inte speciellt tydligt)

Tyras favorit hink hos mormor

Tyra och mormor undersöker locket

Kan själv!

Tänk att det är nyårsafton på fredag jag fattar inte vad tiden tar vägen hur ska vi hinna med allt:)
Blir till att städa ikväll för imorgon är det fullt upp med klippning, brunch och handling!

(Tror ni jag är glad över min alldeles egna kamera eller!)
Kärlek Liza


Nyårsblåsa till Tyra

Idag har Tyra och jag försökt skapa lite rutin i våran vardag. Klockan står nu på 8.00 och då ska det gås upp varje dag. Har en tendes att ligga och dra oss eller det är mest jag som är väldigt morgontrött. Tyra har inga problem att gå upp tidigt men tror det är viktigt för matens skull att gå upp då och inte ligga och snutta hela morgonen. Utan upp 8.00 lite morgonmys sen efter en stund frukost.(Gröt för Tyra med någon mumsig fruktpuré) 

När Alex var på kryssning kom han hem med ett fint kitt från Dior. Det var en parfym, lotion och sminkväska. Så idag när vi var i Sickla köpte jag lite nytt till min sminkväska då jag verkligen behövde uppdatera den. Nytt puder, rouge, mascara, ögonskugga, borstar m.m. Så jag är nöjd! 
Men fy fasen vad dyrt det är med smink..!

Tjusigt va?

Sprang även runt i butikerna och letade nyårsklänning till Tyra. Hittade då denna, tycker det är ascool men kanske lite för pampig! (Lägg märke till hårbandet)







Hur söt som helst!

Men vi ska kolla lite hemma, lilla Tyras har så mycket fint som hon inte hunnit använda. Säkert något som passar på självaste nyårsafton pckså.

Det är en glad tjej som staplar runt här hemma. Sitta still är det inte att prata om bara gå gå gå, klättra, sparka boll och gå,gå,gå. Här kommer lite bilder på en stående Tyra.








Juste har glömt säga det Tyra har blivit Djurgårdare!


 
Hörs imorgon
Kärlek Liza


Julgran

Kom på att ni inte fått sätt våran underbart fina gran. Tror aldrig någonsin vi kommer kunna få tag på en gran som är så fin som denna. Detta är en riktig Hollywood gran som min mamma sa.
Visst är den fin?

Igår var det lite rörigt här hemma. Tyra somnade fint på kvällen men vaknade sen senare och var så ledsen.
Då vi precis skulle gå och lägga oss valde vi att ta upp henne trodde inte det skulle vara några problem att få henne att somna om sen i vår säng. Men så blev det inte, Tyra var så pigg och ville bara klättra runt. Men efter mycket om och men fick vi henne att äntligen att somna. Hoppas inte detta påverkar nattningen ikväll men vi får väl se. Idag ska vi åka till Sickla med Åsa och Leif sen blir det middag hos mamma ikväll.

Skulle vilja veta vilka som läser min blogg?Kan ni inte skriva en liten kommentar!
Kärlek Liza


Nu sover hon

Efter en kväll full med spring och bus sover nu lilla Tyra.
Vi som trodde det skulle bli ett bakslag ikväll när vi skulle natta henne men det blev det inte.
Hon sov inom 5 minuter!
Ikväll har Tyra verkligen briljerat, hon stod helt själv i säkert 30 sekunder. Det dröjor nog inte länge innan hon springer runt här hemma och drar i alla lådor, flyttar alla skor och röjer runt. Underbart!

Jag säger det igen "5 minuters metoden" is the shit! Självklart är barn olika men dom föräldrar som orkar fullföljer denna metod tror jag utan tvekan lyckas. Och om man inte lyckas får fundera på varför. Vi har verkligen bitit ihop under dessa kvällar. Mitt hjärta har sagt något helt annat än min kropp varje gång jag gått in till Tyra, när hon stått upp i spjälsängen och skrikit för sitt liv. Mitt hjärta ville bara ta upp henne, krama henne och låta henne somna brevid mig, kropp mot kropp men när jag väl skulle gå in tíll henne var jag tvungen att stänga av dom känslorna och visa med kroppen " Att detta kommer gå bra, nu ska Tyra sova, natt natt! PUNKT!"  och det är där jag tror det fallerar ibland. När det gör så ont i själen man har försökt flera dagar och det blir inte bättre!
Men för allt i världen ge inte upp det är så värt det! 
Har ni samma problem som vi hade kan jag rekomendera ett häfte jag fick av bvc  "Hur man lär barn sova hela natten" Ett blått häfte fråga efter det så ska ni se att kvällarna blir lugnare och mysigare för alla parter.

Nu när det går så bra på kvällarna är det dags att börja med nätterna. Som jag skrivit tidigare vaknar Tyra fortfarande som innan och vill äta på natten. Målet med detta är ju att hon ska sova hela natten. Ska nog avvakta tills imorgon och se hur nattningen går då, går den bra ska vi nog försöka samma sak när hon vaknar på natten. (Få henne att somna om själv utan att bli upptagen) Alex får då flytta ut på soffan så han orkar jobba på dagarna:)

Skriver mer imorgon
Kärlek Liza


Tre dagar av julfirande

Nu är alla firanden över, känns konstigt men samtidigt ganska skönt.
Igår var vi hemma hos Tyras farfar och firade jul.
Tyra fick en superfin pall med henne namn på och under stod det julen 2010.


Tyra i sin fina nya pippitröja som hon fick av sin mormor i julklapp




Tyra och faster Amanda inspekterar granen





Tyra med sin fina pall.


Alex är nere och tittar på annandagsbandyn, jag och Tyra är bara hemma, känner oss lite trötta efter allt flängande så det är skönt med en hemmadag.

Ikväll ska vi ta tag i kvällarna igen vad det gäller nattning av Tyra. Har varit lite svårt nu när vi varit borta så mycket. Men vi tar nya tag ikväll och hoppas det går bra. Imorgon är det måndag och denna vecka ska vi också ta tag i maten för Tyra. Har märkts tydligt nu när vi varit borta mycket att hon måste börja äta ordentligt nu. Hon orkar inte med allt med bara bröstet. Här kommer lite bilder från igår när det var matdags:)


Mer mat i ansiktet än i munnen


Så här gör man när man inte vill ha mer.

Lite bus

Efter det blev det bad trots det såg det ut som om Tyra fått gulsot hela kvällen. Haha!
Hoppas ni alla haft en bra jul med mycket kärlek, god mat och paketer!

Kärlek Liza


Tyras första Jul

Nu är julafton över tänk vad länge man går och väntar och sen vips är det slut.
Dagen igår var toppen. Först åkte Tyra och jag ut till min famor och farfar för att önska dom god jul.
Där var även min pappa, min bror och mina fastrar med familjer. Blir alldeles rörd av alla julklappar vi fick. Ibland känns det som om det är alldeles för mycket men samtidigt vet jag att dom tycker det är kul att köpa paket till Tyra.(Även om det inte är så tacksamt just nu då snöret och pappret oftast är roligare än själva "presenten")
Efter det åkte vi hem till Alex mamma för god mat, ännu mer paket och spel.
NU min bloggvänner det bästa av allt. Jag fick en digital kamera av min Alex i julklapp. Så nu ska det bli mer foton ur mitt liv till er här på bloggen.
Här får ni lite smakprov på bilder från Tyras första jul.


Tyra och jag hemma hos Tyras farmor.

Mollie är också julfin

Snöret var den bästa julklappen

Och allt annat skräp

En låda att äta..

Eller sitta i!

Tyra med sin fina pappa

Faster Amanda.. haha!

Tyris helt slut efter sin första Jul!

Nu på morgonen hade hon tid att undersöka sina riktiga julklappar

Ojoj.. mycket klappar blev det!

Tack alla underbara för era julhälsningar, paket och kramar!
Ikväll blir det middag hos Tyras farfar det sista julfirandet för i år. Ska bli mysigt!
Skriver snart igen. Kärlek Liza


God Jul

God jul alla bloggläsare!

Wilda har julrosett, Tyra julklänning, paketen är inslagna (haha.. tänkte skriva packade) och nu ska vi bege oss för julfirande hos min farmor och farfar.
Sen blir det julfirande hos Alex mamma, underbart!

God jul och all kärlek till er Liza


Omslagstävling

Gå in och Rösta på Tyra som omslagsbebis i Viföräldrar snälla!
http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/?view-id=37743



Kärlek Liza


God Jul Tyra önskar Mamma och Pappa


Stoltare mamma..

..får man leta efter.
Idag tog det 5 minuter att få lilla Tyra att somna.
Satte på henne pyjamasen, ammade henne, mös lite och sa godnatt till pappa och Malin som var här.
Sen gick vi in till sovrummet, la henne i sängen och sa "Godnatt Tyra nu ska du sova" hon la sig först direkt men blev arg sen när jag skulle lämna rummet.
Efter fem minuter gick jag in la henne ner och sa samma sak igen. Då somnade hon på stört.
Efter 40 minuter knackade det på dörren och hundarna blev som galna varpå Tyra vaknade och jag tänkte Nu är det kört. Men jag tog upp henne tröstade henne då hon blivit så överraskad och rädd av hundarnas skällande. Sen la jag henne direkt i sängen och hon somnade igen.

Fredag:1 timme 5 minuter
Lördag: Barnvakt somnade i soffan
Söndag: 1 timme och 5 minuter
Måndag: 30 minuter
Tisdag: 5 minuter

Jag tror inte ni förstår hur detta känns, hur det sett ut här hemma på kvällarna.
Om jag ska försöka förklara har kvällarna bestått av ammning. Jag i sovrummet och Alex i vardagsrummet. Sen efter 40 minuters amning ibland mer ibland mindre går jag upp, umgås med Alex en stund för att sen gå och lägga oss då jag ammade igen för att vara säker på att Tyra skulle vara mätt innan natten. Kunde då få ligga vaken ytterligare 40 minuter innan hon släppte.

Att tilllägga har detta inte påverkat hennes nätter. Hon vaknar inte tidigare än förut trots att hon får mindre mat på kvällen. Så nu när vi börjar för rutin på läggningen ska jag ta tag i nätterna. Och om det går lika bra som nu vore det underbart!
Detta är ett hett tips till alla mammor som kände som jag innan. Det är värt mödan och som min barnmorska sa det är mest för Tyras skull inte för din!

Mål för Tyra och mig <3
-Tyra ska somna själv
-sova hela nätterna
- Mer mat mindre Amning på dagen
-Sluta amma helt

Idag har vi varit och köpt dom sista julklapparna tillsammans med Jannike och hennes son Vincent. Var supermysigt härligt att bara strosa runt och snacka lite bebis:)
Nu har jag slagit in dom första julklapparna ska fortsätta lite till innan det är dags för sängen.


Skriver mer imorgon Kärlek Liza


Julgran

Nu står julgranen på plats klädd och fin. Det känns så lyxigt med riktigt gran. Det luktar otroligt gott när man kliver in genom ytterdörren.








Kommer en bild på granen när den är klar i nästa inlägg.. det går inte att ladda upp just nu. Suck!

Tänk att det är Tyras första gran och det är min och Alex egna första gran.
Julmusiken var på medans granen kläddes. Nu börjar julkänslan infinna sig..
för idag är det dan före, dan före,dan före,dan före dopparedan:)

Idag har vi varit och handlat julklappar så nu är allt klart bara lite små köp kvar.
Tänk så skönt det är när man bestämt sig för vad man ska köpa för klappar och sen när man väl köpt dom känns det ännu bättre. Bara inslagning kvar, tur att man är paketproffs. hehe!


Hann inte skriva något igår men ska berätta hur det gick när det var dags för läggdags igår.
Det tog ungefär lika lång tid som dom tidigare kvällar runt en timme men sen sov hon. Dock märker jag ingen direkt skillnad på natten men samtidigt är jag inte så vaken. Måste lära mig klocka lite bättre så jag vet när hon vaknar.

Ikväll gick det väldigt bra. Tyra blev väldigt ledsen först och efter vi varit inne några gånger la jag henne ner på kudden och sa "godnatt tyra nu ska du sova, ses imorgon" Då somnade hon på engång. Valde då att stå kvar för oftast är det när vi går som hon vaknar och blir ledsen. Så nu sover hon efter bara 30 minuter och vi rörde henne inte, lyfte henne inte utan hon bara somna. Alltså har det idag halverats:) JIPPIE! 
Känns så bra för jag kan förstå att man ger upp efter några dagar om man inte ser en förbättring. Varför ska man då hålla på om det bara är plågsamt? Men nu känns det skönt! Snart kanske hon somnar på engång.

Nu ska vi titta på nya svenska Serien " Morden i sandhamn" på tv4
Skriver mer imorgon
Juste Tyra håller inte bara på att få en till framtand utan två:) Herregud nu kommer det tänder!

Kärlek Liza


Idag är vi lite trötta

Det var verkligen super mysigt igår. Go mat, trevligt sällskap, mycket skratt och prat.
Vi hörde inte av oss till Åsa och leif utan lät dom höra av sig till oss om det var några problem.
Tror klockan var runt halv nio när vi fick första uppdateringen.


"Hon är fortfarande vaken, så ni vet:)" stod det.
En kvart senare kom nästa...


"Nu sover hon" Stod det då.

Men älsklingen, somnar i famnen av Wilda. Otroligt! Att tilllägga har det aldrig hänt att Tyra bara somnar där hon är. Så vi klappade oss själva lite på axeln jag och Alex och sa det att kanske dessa två kvällar av kamp har gett resultat. Tyra har lärt sig att när man är trörr sover man.  Självklart en klapp till farmor och Leif också som är så otroligt bra på att få mig och Alex att slappna av och känna oss trygga när dom vaktar vårat barn.

Jag skrev ju igår att vi inte skulle bli så sena men när Tyra somnade fanns det ingen anledning att inte fortsätta ha trevligt. Så vi kom hem vid 24.00

Idag har vi bara tagit det lugnt vi har fått våran första bästa julklapp en gran. Det är Tyras första gran och det är våran första egna gran. nu står den och torkar för att sen bli klädd med ljus och röda kulor. Lägger upp en bild ikväll! Sen kommer finaste Fanny hit också, var så länge sedan ska bli mysigt!

Kärlek Liza



Julbord

Ikväll blir det julbord för mig och älsklingen.
Ska bli mysigt med lite egen tid tillsammans. Vi ska på julbord tillsammans med Alex jobb.
Tyras farmor och bonusfarfar kommer och är barnvakt.
Känns alltid som första gången trots att dom varit det förut. Men är alltid läskigt att lämna bort det finaste man har. Men samtidigt ska det bli otroligt skönt att inte "tänka" på det en liten stund.
Åsa och leif kommer till oss runt 16.30 och vi åker vid 17.15 så vi hinner ladda lite tillsammans.
Har varit lite osäker på om dom ska göra som vi gjort dom sista kvällarna("5 minuters metoden"), tror dock att det kan vara väldigt bra om dom gör det.
Men vi har sagt att vi håller det lite öppet, ser hur det känns och så. Alex och jag kommer inte bli så sena så det är ju ingen katastrof om hon är vaken när vi kommer hem vilket jag tvivlar på att hon är.

Ska bli roligt att få klä upp sig lite också. Slippa amningsbh och allt hehe..:)

Skriver imorgon Kärlek Liza


Nu sover hon <3

1 timme och 5 minuter tog det ikväll nästan samma som igår! Hoppas det miskar.. men nu är vi på god väg!


Kväll nr.2

Nu är vi igång igen..
Tyra ville inte sova idag på dagen och då det stod i häftet jag fick på bvc att om barnen sover efter 15.00 på em har dom oftast svårt att somna före 22.00 på kvällen.
Därför höll vi lilla loppan vaken vilket gick jätte bra.
Nu på kvällen varvade vi ner med ett bad och lite mys i soffan. Sen gick vi in och la henne i sängen precis som igår. Då det också stod i häftet att om barnet reser sig upp ska man bara lägga henne ner första gången man går in. Står hon upp nästa gång man går in ska man låta henne stå kvar. Det får inte bli någon fysiskkamp och förr eller senare måste barnet lägga sig ner.
Vi har nu hållt på i 50 minuter och det börjar avta. Jag tycker det går bra självklart är det jobbigt men efter igår när det gick så bra vet vi ju att det finns hopp att hon snart kommer somna.
Det är bara att kämpa på. Envis är hon iaf våran Tyra men det ser vi som en positiv egenskap.

Kärlek Liza


En trött Tyra idag

Igår runt sju tiden förberedde vi Tyra med pyjamas och Amning i soffan. Vid strax före halv åtta började hennes ögon snurra då hade hon inte sovit något sen halv fyra. Vi slutade amma och bar in henne i vaket tillstånd till spjälsängen. Bäddade ner henne och sa "godnatt nu ska Tyra sova" Sen gick jag ut.
Tyra blev helt förtvivlad, hon t.om reste sig själv i spjälsängen så nästa gång vi kom in stod hon upp och tårarna bara spruta. Alex och jag gick in varannan gång var femte minut och sa "godnatt Tyra nu ska du sova"
Efter en timme blev det Tyst och våran älskade ängel sov.
Jag som var helt inställd på att det kunde ta fem timmer tycjer detta gick hur bra som helst när hon väl somnat. Men när dom bara skriker och man inte har någon aning om när det ska få sitt slut är det skitjobbigt.

När Tyra väl sov ville man ju bara ta henne i sin famn och pussa på henne, vilket vi självklart inte gjorde.
Tyra vaknade som vanligt efter någon timme och kom över till vår säng men det känns endå som om hon sovit mer och ätit mindre inatt.
Jag kände mig så stolt igår att vi lyckades.

Ikväll kör vi igen är inställd på att det kan ta lika lång tid men det sägs att tiden kan halveras efter första kvällen.

Nu ska vi göra oss redo att möta dagen!

Kärlek Liza


5 minuters metoden?

Igår var vi på bvc och min barnmorska var ganska hård mot mig vilket jag också bad om.
Eller hård och hård hon berättade massa olika skäl till att det inte är för våran skull Tyra ska lära sig somna själv, sova hela natten och äta barnmat.
Hon förklarade att Tyra nu var 8 månader då behövs det 2 riktiga mål om dagen, hon har ju även fått tänder och att det då inte är speciellt bra att ligga och snutte söt mjölk hela natten. Hon sa också precis det som jag sagt att självklart om hon äter hela nätterna är hon inte lika hungrig på dagen. Och massa andra bra saker som jag sög åt mig som en svamp.
Det är ju för Tyras skull för att hon ska bli en gladare och nöjdare unge och självklart ett plus om man själv får sova på nätterna och förmodligen då också blir en gladare och piggare mamma.
Men först och främst för TYRA!
Jag fick ett häfte som handlade om att lära sina barn sova hela natten. Där stod det att det första man ska ta itu med innan man lär barnet sova hela natten är att somna själv i sin egen säng.

"Om man inte lärt sig somna själv vaknar man oftare på natten"

"Om man inte lärt sig somna själv kan man inte somna om själv"

"Vill man som förälder få sova hela nätterna måste man alltså lära sitt barn somna själv"

 Så ikväll ska vi testa detta.
Kalla det 5 minuters metoden om ni vill men så här kommer det gå till.
Vi avslutar dagen med pyjamasbyte och lite amning i soffan. Är det så att Tyra somnar ska vi väcka henne och låta henne vara vaken en liten stund för att sen lägga henne i sin säng.
Säga "Godnatt nu ska Tyra sova" vi får max vara kvar i rummet en halv minut. Sen går vi ut. Väntar 5 minuter innan vi går in igen. Sen får vi max vara där inne i en halv minut för att sedan gå ut igen osv.

I detta häfte som jag fick stod det mycket om hur barnet känner sig, om den tar skada osv. Vilket är det som skakar mig mest? Jag vill ju inte göra henne illa. Men dom menar på att barn som lär sig somna själva blir tryggare och gladare barn under den vakna tiden på dagen. Det viktiga är också att Tyra inte sovit på länge. Så nu ska vi vara vakna tills nattdags.
Alex och jag är laddade även Amanda kommer vara här. Vi ska fixa detta. Det viktiga är att vi inte ger oss förr eller senare kommer hon att somna. Det stod också att detta tar ungefär en vecka innan barnet lär sig att nu är det läggdags när man lägger ner henne i sängen. 

Jag skriver mer ikväll och berättar hur det går.
Kärlek Liza 



Dom sista 5 åren

För någon vecka sen gjorde jag ett inlägg om framtiden.vad jag trodde vi stod om 5 år?
 Lovade då ett inlägg om dom senaste 5 åren i mitt liv.
Detta är ett inlägg som jag inte bara kan skriva rakt upp och ner utan det krävs lite tankearbete först. Vad har hänt dom senaste åren? Har iaf börjat göra en tankekarta, ni får en smygtitt. Absolut inte klar. Det kommer bli ett bra inlägg när det väl är klart det lovar jag.



Såg nu att man inte ser vad det står så bra. Men vad gör väl det vill ni veta vad det står får ni anstränga er lite:)

Snart ska vi ner till BVC! Skriver senare!

Kärlek Liza


Hipp Hipp Hurra!

Grattis världens bästa Åsa (Tyras farmor) som fyller år idag!



Kärlek


Säger som Tyra..

GODNATT!




Mysdag med Amanda<3

Idag har vi haft en mysig dag tillsammans med faster Amanda.
Vi har varit på promenad, städat, bakat, lyssnat på musik och bara slappat.
Är så härligt med okompliserat sällskap. Tror Amanda känner sig hemma här och det gör allt mycket lättare.
Man kan bara vara, gör inget om jag springer runt och städar Amanda sysselsätter sig fint:)

Jag måste bara skriva om en kommentar jag fick av Amanda idag. Vi gick och pratade om jobb. Att det egentligen är hemskt att man måste jobba så mycket för att kunna leva. Att männsikor faktiskt köper ens tid.
Om jag får en timme av dig får du 100 kr av mig?
För det är precis så det är. Då sa jag till Amanda " Ja jag förstår inte hur det gick till förut när jag jobbade, med tvätt och städning och allt. När hann man det?" och sen sa jag " Kan inte förstå hur det ska gå när jag ska börja jobba?" Då svarar Amanda med skräck i rösten "GÖR DET INTE!"
Haha.. jag höll på att skratta ihjäl mig för det var precis som om man hade det valet. Men tyvärr har man inte det.

Inatt tro det eller ej vaknade jag när Tyra vaknade (alltså jag gick inte bara och hämtade henne utan hann stanna upp och tänka) Jag gjorde ett försök att få henne att somna om men det gick inte utan bröstet. Har valt att vänta lite tills Amanda flyttat hem igen då det inte känns snällt med en ledsen Tyra hela nätterna sen har vi ju också sagt att Alex får lägga sig på soffan dom nätterna, så i väntan på att den ska bli ledig. Samtidigt kändes det skönt inatt för nu vet jag att det kan bli tufft så då ställer jag in mig på det.

Är mysigt att ha Amanda här då Tyra varit otroligt mammig men nu är det inga problem alls. Amanda busar,gosar och man ser i Tyras ögon att hon redan nu ser upp till Amanda. Hon tittar på henne fascinerat.

Om en liten stund kommer mamma och mina bröder hit. På tisdagar brukar vi ju alltid äta middag hos mamma, alla tillsammans. Men eftersom Amanda och Mollie är här tyckte vi att det var lättare om dom kom hit.

Imorgon fyller Farmor Åsa år då blir det middag hos dom men innan det 8 månaders koll på Bvc. Känns som om det var evigheter sen vi var där. Ska bli spännande att se vad den lilla väger nu, hur lång hon är osv.
Jag tror att Tyras andra framtand är påväg fram snart. Hennes mage krånglar och det brukar bli så innan tänderna kommer. Lilla vän snart har hon munnen full av små vita tänder. vad tiden går fort? Har jag sagt det förr.. men man inser det inte förens man får barn.

Kärlek Liza


Svenska hjältar vilken snyfthistoria

Har precis tittat klart på denna underbaragala. Innan programet börjat sa jag kaxigt "Undra varför ingen nominerat mig" Men efter en stund förstod jag. Även om vi alla har gjort bra saker, hjälp andra osv. Vill jag ge en stor eloge till dom som fick pris ikväll.  

Bortom alla tårar fanns det hopp i denna gala, var betydligt mycket lättare att se Svenska hjältar än bröstcancergalan trots att tårarna rann som aldrig förr. Tänk vilka underbara människor det finns.

Såg ni inslaget om kioskbiträdet som saknade en stamkund (Karin 82år) och efter mycket om och men fick hon polisen att bryta sig in i lägenheten. Där låg denna dam med bruten lårbenshals på toalettgolvet och hade legat där i 3,5 dygn. Ingen hade saknat henne.

När jag såg denna dam såg jag min mormor. Brast då i panikgråt. Har aldrig sett någon som var så lik min mormor som hon.Samma haka, samma gamlakropp, samma sätt att klappa händerna ja det var så mycket samma.  Älskade mormor vad jag saknar dig och nu ännu mer!
Ringde då till mamma som slog på tv.n och också började gråta.


Här är dom tänk vilken tur att det finns medmänniskor.

Kärlek Liza


Visst kan lotta nästan allting?

Så här såg det ut idag när vi var ute på promenad två hundar, barnet och jag:)


Två hundar och en barnvagn


Finaste Tyra 8 månader idag

Amanda, Tyras faster och hennes Hund Mollie har nämligen flyttat in hos oss för ett tag.
För hemma där dom bor finns det en till hund (Wildas morbror Isak) som blir hemskt förtjust i Mollie när hon löper. Idag under promenaden mötte vi en tjej med hund som frågade "men går det verkligen bra med två hundar och barnvagn?"
Då kände jag mig som Lotta "Allt går bara man vill" Är det inte så?

Idag blir Tyra 8 månader. Herregud vad fort tiden går. Det är inte bara Tyra som blir 8 månader utan jag och Alex fyller även 8 månader som föräldrar. Grattis till oss:)

Kärlek Liza


Tyras önskelista julen 2010

Då Tyra är så liten får mamma och pappa bestämma vad hon önskar sig:)
Bäst att passa på!

1. Bollar (Då Tyra verkar bli en fotbollstjej som älskar att sparka på saker)
2. Strumpor med halkskydd (Brisak har tydligen jättebra sådanna)
3. En fuskolle eller halsduk.

Ja det var väl det:)



Det blev inget inatt, vaknade imorse med Tyra vid min sida. Var nog inte riktigt vaken när jag hämtade henne inatt. Vad ska jag göra för att vakna?:) Ska testa inatt igen.

Igår beställde vi julkort hopppas dom kommer snart så vi hinner skicka dom före jul.
Skriver snart igen

kärlek Liza


svininfluensa vaccin

Hur fin är hon inte min svärmor. Hittade denna kommentar på mitt förra inlägg om mat/sömn. 
Ska absolut tänka på saken.

Om du orkar ta smällen nu så gör det, det kommer säkert vara skitjobbigt men som sagt vad är egentligen tre dagar?
Annars väntar du till jul när vi är lediga, då kan vi ta Tyra på natten så finns det inget val för varken dig eller Tyra och jag tror att det skulle vara bra!

Hör av dig, du vet att vi ställer upp <3
Kram farmor Åsa
Kollade precis på kalla fakta som handlade om barn som tog svininfluensa vaccinet och efter en tid fått diagnosen Narkolepsi. Narkolepsi är en livslång sjukdom där kronisk trötthet, hallicinationer, mardrömmar och ökad vikt är några av symtomen.
Det var med blandade känslor jag tittade på programet då jag själv varit väldigt skepptisk mot vaccinet. Jag var då gravid och tillhörde den (RISK)gruppen som kunde få detta vaccin först. Om jag inte missminner mig var det gravida och barn.
Jag kan förstå att man vaccinerar det finnaste man har i hopp om att slippa sjukdomen.
Men vad visste man egentligen om vaccinet? Och vem har sagt att svininfluensan var farligare än andra influensor?
Jag vet inte, tycker iaf fruktansvärt synd om dessa barn som kommer få leva med detta resten av sina liv.


 


Har hört någonstans att barn som får pröva sig fram själva lär sig fortare. Låter logiskt eller hur?
Därför lät jag Tyra äta själv igår så här såg det ut


Helt rätt Tyra bra!


Det här var skoj!

Och så handen in i munnen?


Eller hela skålen.


Tappa den inte i golvet bara:)


Snart så...

Haha söta unge..Hon tyckte verkligen det var så roligt. Mindre mat i magen men många skratt fick vi!


Vet att det eftersöks en önskelista för Tyras del..Vi väntar på att hon ska berätta men vi skiter nog i det så jag lägger upp en snart. Bäst att ni håller ögon och öron öppna :)

Kärlek Liza


Man blir knäpp

Just nu vet jag inte riktigt i vilken ände jag ska börja i. Vad ska jag ta tag i? Vad ska jag prioritera först?
Sömn eller mat?
Tyra älskar som sagt att ammas har gjort det sen hon föddes och jag trodde ärligt talat inte detta skulle bli något problem, tänkte ha som mål att amma henne minst 6 månader (vilket kändes långt nog).
Nu är Tyra 8 månader och nöjer sig helt med det.
Vi börjar däremot känna att det vore toppen att sluta. Helst idag ännu hellre igår. 
Sen är det det här med nätterna också. Dom senaste nätterna känns det inte som om jag har gjort annat än att Amma henne.
Även om jag gör det lite i "sömnen" så störs nätterna av detta. Åh.. vad jag längtar efter en hel natts sömn.Tror Tyra behöver det också.  

Därför funderar jag nu på att vägra amma på nätterna. På bvc säger om att det tar tre nätter sen går det bättre. 
Kanske ska jag pröva inatt men måste samla ihop mina tankar då jag vet att det kan bli tufft. 
Min plan är:
Amma Tyra som vanligt på kvällen.
Lägga henne i sin säng,när hon sen vaknar ska jag försöka få henne att somna om utan bröstet.
Vaknar hon efter en stund igen gäller samma sak.
Jag tror att det är i denna ände jag måste börja för ju mer hon äter på natten destu mindre äter hon på dan och destu mindre hon äter på dagen destu mer på natten. Ja ni förstår säkert vad jag menar!
Det som blir när vi försöker få henne att äta på dagen är att hon inte får i sig tillräckligt och tar då igen det under natten därför blir detta bara en ond jävla cirkel som jag känner mig sjukt less på. 

Tycker ni jag ska köra inatt? Tänkte ladda upp med en flaska välling så man har en reserv om det är så att hon faktiskt är hungrig och inte bara snuttig. Men som sagt måste intala mig själv att det kommer gå bra. 
För jag vet hur lätt det är när man väl står där mitt i natten med en ledsen Tyra och är trött själv att ge med sig. Men ska jag göra detta ska jag göra det till 100%

Jag vet att vissa av er säkert tänker att det är bättre om Alex gör det men 
1. Han jobbar och behöver den sömnen till det. 
2. När jag väl kommer ta henne sen tror hon kanske att hon kan få bröstet då. Tror det är lika bra att jag visar från början hur det ska vara. 

Jag behöver lite betänketid men lovar att ni ska få följa varje steg i denna process. 

Kärlek Liza
 


Snart kommer älskling hem

Nu har vi precis kommit hem efter en underbar kväll/natt hos Tyras farmor.
I torsdags var det iaf loppis här.. Det var så kul, ett hett tips till alla mammalediga där ute.
Ha en klädbytardag och bjud hem dom nära och mammakompisarna på lite fika.
Nio stycken mammor + bebisar kom så det var fullt ös. Mycket lek, fika,skratt och bus.
Lite kläder fick man köpt också:
Laban body+ byxa
Sockor
Tossor
2 pyjamaser
klänning







Så jag är hel nöjd. Vill bara tilllägga att jag älskar mina mammor (Som jag kallar dom) Finns inge bättre. Vi är så olika men endå så lika. Tänk vilken tur man haft att träffa så underbara människor. Tänk när barnen blir stora och vi kan blicka tillbaka på åren som kom och gick. Älskade ungar!

Igår tog vi en promenad till delselius för att möta upp Veronica, Linnea och Moa. Mina fina vänner!
Vi körde som vanligt en lägesrunda och tjattrade om allt och ingetting. Det som är så underbart med mina vänner är, hur olika liv vi än har så är allas tankar lika relevanta och lika viktiga!
Trots att dom inte har en anning om hur mitt liv som mamma är så lyssnar dom och försöker förstå vilket betyder otroligt mycket. Dom ställer även frågor, drar paralleller och visar ett stort intresse för mig. Vilket gör att jag älskar dom så otroligt.

Igår hemma hos Åsa gjorde vi klart våra pepparkakshjärtan. Så ni hänger dom och pryder vårt fönster.

'
¨
Nu ska jag fortsätta fixa lite här hemma innan Alex kommer hem från kryssningen då blir det lördagsmys med Räksmörgås, julmust och godis.

Kärlek Liza


Loppis

Åh det var så mysigt igår. Huset fullt av mammor och bebisar. Har tagit bilder men hinner inte lägga upp nu, ska nämligen ner till dellan och fika med dom bästa. Skriver senare idag.

Kärlek Liza

Allt gick bra

Nu har vi kommit hem efter lite mat hos min älskade mamma.
Hos läkaren idag gick det bra. Tänk vad roligt det är att sitta i väntrummet och titta på alla människor som går förbi och ler åt en. Tyra skulle kunna sitta där en hel dag och bara titta men rätt som det var var det vår tur.
Det var en jättemysig läkare och Tyra var ett riktigt litet charmtroll
"Du är ju så söt att jag inte kan titta på dina prickar"
Sa läkarn till Tyra. Tror hon blev lite distraherad att vår dotters skönhet. (Vem blir inte det?) hehe.
Men hon kunde dock inte konstatera vad det var för prickar. Iaf inte vattkoppor och inte allergi. (Då min oro att hon ska vara allergisk mot wilda lättade)
Om det var så att prickarna inte försvann isamband med Tyras förkylning skulle vi komma tillbaka.
Hon lyssnade även på lungorna och hjärtat, tittade öronen och svaljet. Konstaterade att visst hade Tyra en förkylning men eftersom hon haft den så länge var det inte heller smittsamt. 
Så skönt då kan vi ha våran loppis imorgon.

Imorgon kommer det alltså hit en massa mammor med sina små för lite loppis och fika. Ska bli mysigt!
Malin kommer hit vid 9.00 så ska vi ställa iordning allt, bullar, kaffe, pepparkakor, glögg, russin, mandlar, kläder, pulkor, åkpåsar m.m.
Ska försöka ta lite bilder så ni får se. Måste helt klart bli bättre på det eller vad tycker ni?
Mer bilder åt folket!

Kärlek Liza


Gud så vackert det är..

..ute. Det känns nästan som man är i fjällen. Solen skiner och snön ligger fint på gatorna.
Imorse när vi skulle gå ut med Wilda tog vi pulkan till Tyra. Tror hon tyckte det var roligt då hon hela vägen satt och log.





Klockan 15.00 idag har vi fått en läkartid på vårdcentralen. Blir nog bra att någon tittar på prickarna och lyssnar lite på henne.
För inte så länge sedan hade Tyras faster Bältros som blir vattkoppor på en liten människa. Vi träffade inte Amanda på ett tag men man vet ju aldrig (därför misstankar om vattkoppor)
Dock känns prickarna lite för snälla men man vet aldrig!
Skriver mer när vi kommit hem.

Kärlek Liza


Imorgon blir det vårdcentralen

Idag har vi haft en lugn hemmadag. Tyra är inte riktigt frisk, hon hostar mycket, ibland så mycket att hon kräks. Nu under kvällen har även utslagen hon haft på kroppen blivit värre.
Malin sa idag att det var ungefär en vecka sedan jag visade dom små prickarna för henne. Trodde först då att det var värmeutslag men nu verkar det inte så.
Kan det vara vattkoppor? Eller tredagarsfeber? Ne imorgon ska jag ringa till vårdcentralen och hoppas vi får en tid under dagen. Vore skönt att få reda på vad det är.

Det här är jag och min vän malin!



Om ni kommer hem till mig någon gång och ser en inte längre så blond liten tjej så är det bara Malin. Hon bor typ hemma hos oss och är något av det bästa som finns!

Idag har Alex pappa och Alex 3 syskon varit här och ätit middag, thaimat med julmust. Efter middagen såg vi på nya shrek. Lite vardagslyx, det gillar jag.

Nu är det klart hur vi ska fira jul iaf med alla familjer. Detta är ett pysslande varje jul men det brukar bli hur bra som helst till slut.
Den 23/12 blir det middag och julmys hos mamma.
24/12 Blir det först hem till farmor och farfar vid 11.00 Sen Alex mamma på em/kvällen.
25/12 Julfirande hos Alex pappa.

Tänk vad tiden gått fort snart är detta året slut. Vart tog tiden vägen?

Kärlek Liza



Lizas Önskelista 2010

Känner mig som ett barn men det är härligt med önskelistor är det inte?
Varför slutar man med det egentligen?

Här kommer iaf min önskelista

1.Penslar
2. Smink (behöver uppdatera allt i min sminkväska)
3. Massage behandling
4. Ögonbryns plockning
5. Kläder
Klar!



Nu är det bara att vänta på tomten?

Föresten någon som har tips på bra bytesklapp för 150 kr?
Något som passar både ung och inte så ung?

Kärlek Liza




Julstämning finns i min själ

Igår var vi inne i Gamla stan på julmarknad. Det var mysigt men det är inte det lättaste att ta sig fram med barnvagn bland allt folk och samtidigt hinna titta på alla fina saker. Vi köpte inget speciellt eller jo brända mandlar. MUMS! Sen åkte vi hem till oss, Jensa och Alexandra följde med. Vi hyrde film, köpte pizza och planerade Nyår hos oss. Tror det kommer bli hur bra som helst. Känns skönt att vara hemma också då man kan gå och lägga Tyra och veta att man inte behöver väcka henne för att åka hem.

Idag vaknade både Tyra och jag lite förkylda. Men vi trotsade förkylningen och promenerade hem till farmor Åsa och faster Amanda för lite bakning.
Vi bakade Lussebullar, pepparkakor, knäck, mintkyssar och något annat julgodis.(kommer inte ihåg vad det hette) Så mysigt, ljusen var tända och julmusiken var på.
Amanda och Tyra tog en promenad för att hämta Tyras farbror Hugo (7 år) efter skolan. Tyra somnade i vagnen och Amanda var så glad när hon kom tillbaka och sa "Jag trodde det skulle bli mycket värre" hehe.
Tack fina Åsa, Amanda och Hugo för en jättemysig dag.

Lussebullar med sprit i :)


Nu har vi kommit hem, Tyra sover och jag håller på med en tavla till min gamla hemkunskapslärare som ringde häromdagen och tyckte mina tavlor var så fina att hon ville ha en kärlekstavla själv. Roligt!

Imorgon är det Tisdag och det = städdag (IGEN) för Tyra och mig. Men det behövs verkligen så det ska bli skönt.

På torsdag ska jag och Malin ha en liten loppis här tillsammans med massa mammakompisar. Malin har nämligen tagit hem en massa barnkläder från sin Moster. Så vi bjuder på fika och loppis!Perfekt att jag fick med mig lite lussebullar hem idag. Ska fixa pepparkakor och lite glögg också. Ska verkligen bli trevligt.
Me <3 Loppis

Kärlek Liza


Imorgon är det iaf julmarknad

Det är så konstigt för imorse när vi skulle ta bilen till Tyras farmor så gick det hur bra som helst. Vad är det som blir så fel ibland? Men det är otroligt skönt att se vår lilla tjej sitta i sin bilstol och titta ut genom fönstret med sina stora fina blåa ögon.
Jag var tvungen att åka och handla lite material då jag fått en till beställning på en tavla:) Eftersom jag inte ville utsätta Tyra för den längre bilturen stannade hon hemma hos farmor.
När jag kom tillbaka var hon glad, blev dock ledsen när hon såg mig men det blir hon alltid.
Såg hur nöjda farmor Åsa och bonusfarfar Leif var och det värmde i mitt hjärta.

Sen har vi ätit god middag, tittat på Så mycket bättre. Nu är vi hemma Tyra sover och snart är det även min tur.

Imorgon säljer vi förhoppningsvis Tyras första bilbarnstol. ÄNTLIGEN!
Men nu när jag plockade fram den får jag lite ångest igen. Tänk vad tiden går fort. Våran tjej börjar bli så stor och det är så mycket man vill hinna med. Måste ta tag i att lära mig våran filmkamera så vi kan börja filma henne lite för nu händer det grejer. Idag har hon visat att hon kan ta sig själv från sittande till krypposition. Förut vart det bara ett plask men nu går det smidigt.

Imorgon ska vi åka in till Gamla stan och gå på julmarkad tillsammans med Jensa och Alexandra. Ska bli så mysigt! Hoppas bara inte det blir för många minusgrader men vi får se till att klä på oss ordentligt och ta oss in på nått cafe för lite varmchoklad.

Skriver mer imorgon.

Kärlek


Vad gör man?

Snälla hjälp?
Ibland går det hur bra som helst att åka bil, Tyra sitter i sin bilstol nöjd men sen kommer dom här turerna som känns som en resa till helvetet.
Ikväll blev en sån när vi skulle köra in Alex till stan.
Tyra hade sovit och var mätt men ändå blir allt så fel. Hon bara skriker, sparkar, försöker man ta i henne viftar hon bort ens händer, man får ingen kontakt med henne heller och det spelar ingen roll vad man gör.
Vi sjunger, pratar, berättar sagor och inget hjälper. 
Är man då ensam i bilen är detta otroligt jobbigt för ens psyke, att både ha koll på vägen och bebis. Självklart kan man stanna bilen vilket man funderar på 100 gånger men det hjälper ju inte för förr eller senare måste vi åka vidare.
Vissa gånger har hon skrikit tills hon kräks vilket är en hemsk upplevelse.
Detta är otroligt jobbigt då man ibland behöver åka längre sträckor men man vet aldrig hur det kommer att gå och det ligget som en klump i magen varje gång man ska sätta henne i stolen.
Vad kan detta vara? Det känns lite som om hon får panik. Vilket får det hela att kännas fruktansvärt men hur ska man veta. Eller är hon åksjuk? Snälla är det någon som har erfarenhet av detta berätta för mig isf?

Det gör så ont i mitt mamma hjärta att se henne så ledsen, svettig och okontaktbar. Kommer hon att svimma? vad gör man då?
Ne detta känns inte alls roligt kanske en anledning till att vi går så mycket.. Det gillar båda mamma, Tyra och hunden.

Att tilllägg för er som inte förstår Barnskrik är enligt forskning klassat som det ljud som stressar människan mest. Vissa har beskrivit det så kraftigt att dom fått tankar om att köra in i bergsvägg. Fruktansvärt, men då kanske ni förstår mer vad jag pratar om? Och är det dessutom ens eget hjärta som skriker så är tusen gånger värre.

Nu är jag helt slut, Alex är på kryssning kommer hem imorgon funderar på sängen. Huvudet värker!
Älskade barn du får inte göra så här mot din mamma <3


Se så skönt man kan ha det. Tyras första bilfärd från BB.

Kärlek Liza


Me&i och andra framtidsplaner

Nu är kontraktet påskrivet och inskickat. Nu ska jag bara leta upp 5 stycken som kan tänka sig vara värdinnor.
Har 4 säkra bara en kvar.. Hoppas detta kommer gå bra. Men man måste våga satsa är det inte så?
www.meandi.se

Jag kommer självklart ha en egen release hemma där alla som vill och kan är välkommna. Datum kommer!


Framtiden?
Jag tänker ganska mycket på framtiden. Vet inte om jag har svårt att leva i nuet, men jag upplever att jag njuter här och nu. Men det är alltid spännande att fantisera, drömma och gissa om hur livet kommer så ut om några år.
Tror det är viktigt för människan att kunna blicka framåt och att kunna se en framtid. framtid för mig inger hopp!
Om 5 år?
Om 5 år är jag 28, herregud 5 år!Det är ju ingenting tiden går så otroligt fort.
I sommar firar jag och Alex 8 år och det känns som om det var igår vi träffades. <3 
Men tillbaka till ämnet.. om 5 år är jag och Alex 28 år, Tyra är 5 år och i mitt huvud finns våran älskade Wilda kvar och är 9 år härliga år, förmodligen också betydligt lugnare.. hehe!( Men sorgligt nog enligt vetrinären som uttalade sig om Wildas höfter finns hon inte hos oss då)
Men..
 Om 5 år lever vi ihop precis som idag hela familjen men förmodligen har vi flyttat till ett större hus/radhus. Tyra har fått ett eget rum fullt av leksaker,dockor och annat härligt, barnsligt:). Alex har satt upp fina tapeter, fina gardiner egen barnsäng, ett riktigt barnrum helt enkelt.
Alex arbetar fortfarande som Målare, jag har utbildat mig i någon riktning och arbetar förmodligen fortfarande inom skolan. I vilken form vet jag inte. Jag målar fortfarande tavlor och kanske att efterfrågan blivit större och eventuellt ett litet företag kommit igång. Jag hoppas att jag byggt upp en kundkrets kring me&i och fortsatt med hempartyn. 

Idag vet jag vilka min riktiga vänner är dom som alltid kommer ha en stor plats i mitt hjärta. Så om 5 år finns mina vänner kvar. Vi har samma ärliga/härliga relation som idag, den enda skillnaden tror jag är att flera av dom har eller håller på att bygga familj och det är fullt med barn i olika åldrar på våra fikastunderna. 

Ni undrar säkert om Tyra blivit storesyster?
Det vågar jag inte heller svara på men jag hoppas självklart att hon en dag får bli storesyster och 5 år känns som en perfekt ålder att bli det i.Då vi fortfarande är väldigt unga känner vi ingen panik att skaffa fler barn vill under dom kommande åren hinna njuta av Tyra. Så om 5 år har vi upplevt många födelsedagar,många högtider, många skratt,  mycket glädje.
 
Herregud vad jag drömmer nu. Ska bli spännande att se hur mycket av detta som faller på plats.
5 år går otroligt fort men samtidigt är det lång tid. Om ni backar 5 år hur mycket har då inte hänt?
Mycket roligt men även hemska och tråkiga saker kan/kommer att hända på vägen.
Detta inlägg handlade om framtiden som hoppet. Ska fundera på tiden som gått och skriva ett inlägg om dom 5 åren som kom och gick. När man fantiserar blir det oftast positiva tankar som kommer, vilket är underbart.
Men det får mig också att fundera på att det med all förmodan kommer hända en hel del tråkigheter.
Många tanker kommer över en.Lämnar dessa tänkar med er.  

All kärlek från mig
Liza


Vi blir bara inne idag

Det kanske var dumt att åka och bada igår då Tyra inatt fick feber igen. Hon fick sova på mitt bröst alldeles varm och snorig. Hon kräktes några gånger inatt och även idag. Förmodligen slem som behövs komma ut.
Så idag blir vi bara inne. Som tur var kom mamma på fika imorse så jag kunde ta ut wilda, sen nu har vi varit ute en snabbis när Tyra sov. Känns inte bra att ta ut en febrig liten flicka när det är massa minus ute.

Kanske skriver lite senare

Kärlek Liza


Julångest

Tyra vaknade feberfri idag så vi bestämde oss för att åka och bada iaf.
Vilket gick bra:) Eller det är alltid lite rörigt när vi är alla mammor och bebisar.
Speciellt efter badet när dom små är trötta,blöta och lite kalla. Alla ska få på sig kläder både stora och små. 
Men tyckte det var mysigt endå och det tyckte Tyra också. Efter badet passade Tyra på att sova en stund och vi andra åt lite lunch.God kycklingsallad och kaffe! Nu är vi hemma Tyra sover och jag fick en hastig dos av julångest.
Idag är det första december vad hände. Vart är julkalendrarna? Måste åka och handla sen när Alex kommer hem.
Tyra är alldeles för lite för en kalender får bli till nästa år men ska köpa en till mig och en till Alex.
Jag vet inte varför jag fick julångest men någonstans vill jag vara den "perfekta mamman" som fixat allt i förväg, som har julkalendrar liggande i nått skåp som bara väntar på att få komma fram. Samma sak med påskäggen är alltid ute i sista sekund måste och det kan ge mig lite "ångest".
Finns det föresten julkalendrar för vuxna?

Som sagt idag är det första december, snön ligger vit på gator och torg! Mysigt eller vad tycker ni?

kärlek Liza



RSS 2.0