Kräksjuka i vårt hus

Igår var vi hemma hos pappa på middag var så mysigt!
Ni vi åt efterrätt fick Tyra mosad banan och hon har nog aldrig gapat så glatt. Nästan en hel banan fick hon i sig, vilket jag trodde resulterade i följande händelser.
kl.24 inatt började Tyra kräkas.
Tre byten av sängkläder, två duschningar av Tyra och mig samt skurning av golv m.m.
Sen somnade hon på mitt bröst. Alex sa att hon kankse var magsjuk men jag envisades med att det förmodligen var den hela bananen. Men när klockan slog 06.00 kändes det som om jag låg brevid en kamin. Solklart att hon hade feber och mycket riktigt 39.5
Sen dess har hon kräkts några gången och febern har varit hög, trots alvedon. Som högst var den uppe i 40,2 och då blev jag orolig. Nu sitter jag och väntar på att få prata med sjuksköterska för fjärde gången idag. Hoppas detta ger sig snart!
Älskade unge!

Kärlek Liza


Fullt ös

Fortfarande dålig uppdatering här på bloggen.
Det är fullfart på Tyra och mig hela dagarna sen har kvällarna bestått av förberedelser inför Tisdagens första visning av Me&i-kläderna. Ska bli grymt och som det ser ut just nu är det många som kommer.Hoppas dom är shopping sugna. Här har det hämtats paket, hängt upp kläder, klistrat lappar, Sorterat kläder, skrivit ut dokument, tagit fram information och ikväll väntas utbildning på hur man lägger in ordrar sen är det bara att köra. Har laddat upp med godis inför mötet ikväll som är via telefon.






Jag hoppas ni har varit inne på
me&i och kikat på den härliga vårkollektionen.

Idag har Tyra och jag varit på rytmiken tillsammans med alla fina mammor och deras små. Det var länge sen vi var på rytmiken och det märktes på barnen. Dom nästan gapade av spänning. Riktigt roligt. Efter det var vi kvar och lekte en stund i lekrummet.
Tyra somnade i vagnen på vägen hem och var förmodligen helt slut för sen sov hon i 2 timmar. Vaknade vid 14 och sen dess har vi bara gosat. När klockan var 17.00 kom jag på men herregud hon har ju bara sovit en gång.
Men vi höll ut och ska se om det blir någon skillnad för natten. Om hon kanske sover bättre om man försöker samla ihop hennes dagssömn till en lång. Hon somnade precis som vanligt kl 19.00 dock fortare en vanligt hann inte ens sätta mig brevid innan hon sov djupt.

Tyra vinkar också. Så fort någon säger hejdå så vinkar hon eller när hon tröttnat och vill göra något annat än att stå och prata så vinkar hon hejdå till personen mamma pratar med:)Haha.. Inte annat än charmigt! 

För en månad sedan skrev jag om något roligt som skulle hända men som jag inte kunde berätta. NU är det bara några få dagar kvar. Känns roligt! Snart får ni se!

Kärlek Liza 


Förlåt..

..för dåligt uppdatering. Dom sista dagarna har bestått av ångest så jag har inte haft ro att skriva. Ingen allvarlig ångest men jag blir alltid så när jag inte har kontroll.
Idag var det dags för me&i-kickoff i sollentuna
Ett. Jag skulle vara från Tyra 9 timmar (Ja ni läste rätt jag skulle vara ifrån Tyra inte Tyra skulle vara utan mig, för det vet jag att hon klarar)
Två. Jag skulle köra bilen själv till ett ställe jag aldrig varit på. (Vilket är typ det värsta jag vet)
Detta gör att jag några dagar innan går runt med ständig huvudvärk och blir dålig i magen.

Nu är det över iaf och det gick med bravu. Aa.. eller jag kan nog hela området där nu men jag kom både dit och hem. Dock tog det lite längre tid en vad det skulle men äh.. vad gör väl det!

Tyra har alltså för första gången varit med sin pappa en heldag. Han har självklart haft henne förut men aldrig längre än att jag hunnit hem tills det blivit mat eller sovdags. Nu skulle han klara två läggningar och flera matningar. Och jag tvekade aldrig på att han inte skulle klara det men självklart är det svårt. Jag har varit hemma med Tyra i nio månader och kan än tycka det är svårt att veta när det är dax.Samtidigt som det ofta går på rutin.
Dessutom bestämde sig min älskling att åka med sin pappa och familj till släkt i katrineholm.  Vilket skapade ännu mer ångest hos mig då ni som följt min blogg länge vet att våran lilla ängel inte har att åka bil i sin 10 i topp lista.
Men självklart la jag mig inte i det beslutet utan tippsade om att hon inte skulle sova innan dom åkte (så hon kunde sova i bilen och samma sak på vägen hem. Sen bad jag också att inte få några updates som "Hon bara skriker men nu är vi framme" Vilket jag inte heller tror Alex skulle skriva men man vet aldrig. Och om jag ändå inte kan påverka är det bara onödigt.
Så jag åkte hemifrån 9.00 och 11.30 fick jag det första medelandet "Hon har sovit 40 min nu borstar hon tänderna" och så var det en bild på henne när hon satt i bilen och såg nöjd ut och det värmde så.
Runt 18.00 möttes vi hos Alex mamma för middag. Tyra var så nöjd när jag klev innanför dörren och allt hade gått så bra. Tänk att hon blivit så stor min lilla flicka!

Me&i-Kickoffen var grym och jag längtar så tills jag får komma igång. Kläderna var underbara och jag sa det till Alex, tror inte jag kommer bli rik på detta snarare fattig.(det fanns så mycket jag ville ha, typ allt)

Nu har vi kommit hem. Tyra sover och jag sitter här och andas. Tänk så gott jag kommer sova inatt nu när all ångest är borta! Jag känner mig fri!

Kärlek Liza

Me&i

På söndag ska jag på första Me&i- kick offen. Ska bli så spännande!

Sen på måndag får jag hämta vårens kollektion. Lovar er då en modevisning här på bloggen.
Är det då något ni är intresserade utav tveka inte att höra av er till mig eller om ni vill ni ha en träff hemma hos er?
[email protected]


En dag hos Lövén/Zetterberg

06.10 Pappa Alex klocka ringer, han går upp (om han inte lyckas somna om igen)
06.30 Alex åker till jobbet pussar oss hejdå. Tyra blir ledsen.
07.45 Går Tyra och jag upp efter en lång dragning i sängen.
08.15 Frukost Tyra får smörgås och gröt
09.30 Promenad 40 min Tyra somnar. 
10.30 Tyra vaknar full fart och massa bus
11.00 Lunch
13.30 promenad 40 min Tyra somnar
14.15 Tyra vaknar full fart och massa bus
14.30 Mellanmål välling eller gröt och smörgås
15.30 Dagens höjdpunkt Pappa Kommer hem
17.00 Middag med mamma och pappa
18.30 Bad och pyjamas dags
18.45 Välling först efter det lite mammaochTyramys i soffan med amning
19.15 Nattinatti för Tyra
19.30 Tyra sover
MAMMAPAPPATID!!

( För er småbarnsföräldrar som undrar hur fasen vi har fått till dessa rutiner, kan jag bara säga det är inte precis så här varje dag. Skjuts lite hit och lite dit. Men nästan!)

Kärlek Liza


4 dagar utan ammning på dagarna

Och det känns så bra. Tyra är nöjd med det hon får och idag på eftermiddagen när hon började bli lite trött hängde hon i tröjan på mig. Då tog jag fram flaskan ur kylen med tuttmjölk och gav henne. Vi stod upp en stund brukar passa henne bättre men efter en stund la jag henne ner i min famn och vi satt i soffan och hon klunkade ur flaskan. Jag vände mig till Alex och sa "jag trodde aldrig denna stund skulle komma". Det var så mysigt. Precis det man har längtat efter när man sätt andra barn få flaskan. Dom där små klunkarna, njutbara klunkar. Underbart!

Hon är för härligt Tyra. Så aktiv full fart hela tiden förutom när hon sover. För någon vecka skulle jag kunna skriva hon är sötast när hon sover, för då längtade jag många gånger på dagarna att hon skulle somna. Då man var trött på gnäll och gråt.Då amn ammade henne flera gånger då man trodde hon var trött,kunde ligga i timmar. Men nu är det inte så längre. Jag längtar inte tills hon ska somna då hon i vaket tillstånd är så glad och härlig. Hon dansar, skrattar, pratar och pekar. Sen går vi ut och går och så somnar hon utan kamp eller skrik. UTAN TUTTE!

Lägger upp lite bilder på en ny idé Tyra fick idag

Man tar upp en kloss

Den blir bra!

Sen kastar man den över kanten ner i badkaret

Sen tittar man

och sen ner igen för att hämta nya klossar

Se så roligt det är och så många klossar det finns.

 Tyra skulle kunna stå där hela kvällen om hon fick! Men mamma tyckte det räckte med dessa klossar..


Kärlek Liza


Är med i en tävling



Jag är med och tävlar hos Happy Days om valfritt smycke från Creative Lounge, var med och tävla här du också!

Tävlingen avslutas 30/1-11.

Underbara unge

Idag har vi varit på Bvc kändes så roligt att gå dit idag då det känns som om jag dom sista gångerna vi varit där bara ältat det här med maten.. men nu skulle jag få glänsa! Juste jag! (Eller vi men Alex var ju inte med)
Vår "bvc tant" som jag kallar henne (hon heter Birgitta) blev stolt och berömde oss får både maten och kvällarna.
Tyra har nu bara ammats morgon/kväll/natt i 3 dygn. Känns så bra och inga protester.

Mamma var med idag då jag fått tid hos min barnmorska en stund efter. När vi satt i väntrummet och lekte med Tyra hittade hon en docka som låg nerbäddad i en docksäng. Tyra stod brevid sängen och pillade dockan lite i ansiktet.Jag sa då "ska dockan sova Tyra. Natt natt dockan!"
Tyra böjer sig ner och pussar dockan på kinden sådär som bara Tyra gör med vidöppen mun. Sen tittar hon på oss och gör samma sak igen.
Hon pussade dockan godnatt precis som vi gör när Tyra ska sova.
Sen satte hon sig ner på rumpan brevid sängen och tittade på dockan innan hon kröp därifrån.
Precis som vi gör, sitter brevid sängen en stund tills hon har somnat.
Mamma och jag bara tittade på varandra och skrattade. Det var ju precis på samma sätt som det är när Tyra ska sova. Underbara unge!Tänk vad rutiner kan göra med ett barn.



Förstår avrför dom använder leken som en terapi för det speglar verkligen omgivningen och upplevelserna.
Så häftigt!

Kärlek Liza


Sänder en tanke

Kopierar en text från en blogg (Alltså inte mina ord)

Våra goda bekanta från idrottsgymnaiset, Anna och Johan, fick den 12.1, efter en komplicerad förlossning som slutade i akut kejsarsnitt, en son. Alfred hann dessvärre ta sitt första andetag inne i livmodern och det fick förödande följder. Den lilla kämpen hålls nu vid liv tack vare en ECMO-maskin i Köpenhamn (!). På begäran önskar familjen att ni tar del i hans kamp på en av mostrarnas blogg.

Sänder mina tankar till familjen och hoppas den lille återhämtar sig snabbt!

Kärlek Liza

Bröllop

Alex och jag pratade lite om bröllop häromdagen. Eller vi pratade mest om hur man ska ha råd med det bröllopet man vill ha, som man har i huvudet. Därför vill jag delge er en "rolighistoria".
Det var ett par som skulle gifta sig. Kvinnan hade haft sin möhippa fler veckor före bröllopet men mannen hade inte fått någon svensexa. kvällen innan bröllopet sa mannen "kommer dom ikväll och ska ha en svensexa så vägrar jag, inte dagen före mitt bröllop" Men dom kom aldrig. Dagen med stort D kom och brudgummen stod framme vid altaret och väntade på sin brud (som skulle ledas in av sin far) När han stod där och väntade sprang alla kompisar fram och sa "Du ska få din svensexa, här och nu. För varje sekund du väntar med att svara Ja efter att prästen sagt.... att älska henne i nöd och lust, får du tusen kronor.
Då han inte skulle träffa bruden innan kunde han ju inte heller förklara detta för henne. Stunden kom och det var dags för honom att svara Ja! Sekunderna gick han väntade en,två,tre,fyra,fem,sex,sju,åtta,nio,tio,elva,tolv,tretton,fjorton,femton,nu börjar bruden att gråta, sexton, sjutton sekunder sen kom det äntligen ett JA!
Haha.. stackars bruden som inte hade en anning men glad blev hon när hon fick veta att dom precis fått sjutton tusen kronor. Vilken svensexa och förstår ni hur långt 17 sekunder är i en kyrka fullt med folk och förväntningar.

Så om detta skulle hända mig, om jag inget visste och Alex inte svarade Ja på engång skulle jag bara tänka
Håll ut Alex, håll ut!

(Denna historia är sann)
Kärlek Liza


Nya vagnen

Här kommer lite bilder från promenaden igår med nya vagnen.







Kärlek Liza


11 timmar

Under 11 timmar idag ammade jag inte ett zipp.. zero... non!
Känns grymt!Bara fortsätta imorgon. Det roliga är att när Tyra skulle få amma lite innan hon skulle sova släppte hon typ efter 10 min vände sig om och somnade. Trodde hon skullle suga sig fast och aldrig släppa haha!
Återstår att se hur natten blir men jag tror inte det blir någon skillnad om isf inte till det bättre. Hon har ju ätit så himla bra idag och maten, gröten och vällingen hon fick i sig tror jag mättar mer än min mjölk.

Idag tog vi en promenad ner till hamnen dock var inte butiken pappaprylar öppen men vi tittade in på ittala outleten. Funderar på att önska oss nya tallrikar i födelsedagspresent. Då vi börjar tröttna på våra olika märken av talrikar,skålar och fat. Vore roligt med något lite finare och dessutom samma märke/sort.
Serien Ittala teema gillade vi mycket. Lägger upp bilder på en röd servis men vi föredrar vitt (men det är för att ni ska se nått)



Väldigt klassiska och snygga. Eller vad tycks?

Kärlek Liza


En idé

Igår när jag skulle sova låg jag och tänkte på det här med amningen. har ju sagt att det skulle bli ändring nu när vi fått nya vagnen. Kom då på den lysande ideen. Jag vill ju fortsätta med att amma på kvällen/morgonen men inte över dagen.Så varför ska jag då ha amningsbh hela dagen?
Jag som också längtar väldigt  mycket efter att kunna använda alla mina vanliga.
Fick ju dessutom en ny fin bh av Alex för inte så länge sedan. Så imorse när vi gick upp satte jag på mig en vanlig bh.Så skönt! Känner mig redan mycket snyggare/fräschare Det gör ju också att amningen blir mer svåråtkomlig och som en liten reminder när jag drar fram bröstet att "nehe det gick inte " Så nu har jag inte ammat Tyra sedan halv 9 imorse. Hon har ätit både gröt och mat.
Tyra och jag åkte imorse till Willys och köpte lite godsaker till henne. Efterrätter, majskrokar och lite ny mat.
Nu ska det bli äta av och det känns kul! Skriver mer ikväll, dessutom ska ni få se bilder på nya vagnen. Kanske dröjer lite då jag glömde min kamera hemma men Alex fick med sin.

Kärlek Liza


Jag ler

Någon annan som tittar på lets dance. Jag som är så lättrörd börjar självklart nästan böla efter Hannah Graafs framträdanden. "Det lilla självförtroende jag hade slets bort förra veckan" sa Hanna innan framträdandet. Och sen blev det bara bäst. Så vill jag min bröllopsdans ska se ut den dagen jag gifter mig. Kanske inte just dom stegen känns lite för avancerat men den glädjen och passionen.


Hipp hurra för Tyra igår

Glömde helt att skriva igår att Tyra blev nio månader. Wow tänker ni.. aa faktiskt för nu har hon varit utanför min mage lika länge som hon var där inne.(Kanske inte exakt men men) Och det är häftigt, nio månader är ganska stort! Älskade unge!

Imorse tog Tyra, jag och Wilda en promenad i pulkan hem till Tyras farmor.
Tyra slog på sin första vurpa idag med pulkan. Stackars farmor som drog i pulkan, skämdes nog
 "Håll i dig nu Tyra för nu ska du ner för trottoaren" och vips så låg hon där. Men det gick bra det är sånt som händer, det ska hända. Livets gång så länge det inte far illa!
Sen fikade vi och åt lunch var riktigt mysigt. Har jag skrivit det att Tyra har börjat dansa. Så fort hon hör musik på tv eller radio så dansar hon. Upp och ner med rumpan. Haha!
Hon är i sitt esse i livet just nu. Så nöjd och glad, riktigt busig. Händer ofta att man ser henne plaskandes i Wildas vattenskål. "aj aj" Säger vi då "aj aj aj" säger Tyra tillbaka

Idag var vi också varit och hämtade vagnen. Det blev en brun,snyggt. Ska ta kort imorgon så ni får se.
Tyra känns så "vuxen" i denna vagn hon är verkligen ett barn nu och ingen liten bebis, eller?
Vi gick runt på barnenshus en stund och väntade på våran vän som jobbar där. Tror vi han skriva Tyras önskelista för många år framöver. Herregud vad mycket roligt det finns. Dockskåp, dockor med barnvagnar och alla dess tillbehör, prinsessklänningar,kundvagnar så man kan leka affär, strykgärn m.m... ja listan kan göras lång, mycket fint finns det iaf!

Nu har Alex åkt iväg på hockey bocky, Tyra sover gott och jag ska ta en skål med godis och krypa upp i soffan. 
Imorgon ska vi ut och gå med nya vagnen. Tror dom har öppnat en ny butik i hamnen som heter pappaprylar. Ska ner och kika!

Kärlek Liza  


Titta vad jag hitta

Nu när jag såg bilderna från igår kom jag på att jag för länge sen tog hem en liknande "gåvagn" från när min lillebror var liten. Tänkte då att det var så långtid innan den skulle börja användas och nu hade jag glömt bort den. Sprang ut i förrådet och letade fram den.

En gammal cult fisher-price




undra om tyra blir glad när hon vaknar :)
kärlek Liza


Vagnen har kommit äntligen

Jag rekomenderar inte att sälja sin vagn innan den nya har kommit. Vi trodde dock inte det skulle gå så fort att få den såld och dessutom inte att den nya vagnen skulle bli sen i leveransen.
Nu visade det sig att den gråa som vi beställt inte ens kommit till Brios lager. Så vi har bestämt oss för att ta en annan färg. Blir en brun eller svart.. Vad tycker ni?


Nu när vi får våran vagn ska det promeneras. När Tyra blir trött och vill snutta på bröstet tills hon somnar ska vi istället gå ut och gå. Ska ge mig fasen på att få bort amningen på dagarna och det kommer gå.

Igår var vi ute på Ingarö tillsammans med mina underbara mammor och deras mirakel. Var så häftigt att se alla då vi inte setts på länge. Det hade verkligen hänt mycket. När man har kännt dessa små så länge redan innan dom låg i magen så blir man rörd av att få följa deras utveckling. Deras liv!


Tyra och Hugo


Finaste Hugo <3

Tyra hittade en rolig "gåvagn"

Bus med Hugo, förlåt Sandra men jag tror Tyra biter hugo i handen!

Sen tänkte vi ta en fin bild på alla bebisar. Men det tyckte inte Tyra!

Vi försöker igen men då blir Nora också ledsen!

Idag kommer finaste Ida hit och fikar med mig! Har saknat henne var så länge sen.
Kärlek Liza


Världens snällaste Wilda














Saker jag skulle passat på att göra..

.. Innan vi fick Tyra. Det är inte så att jag önskar barnvakt för att kunna göra dessa saker för det blir inte på samma sätt som när vi var "barnlösa" eller vad man ska säga. Nu när Tyra finns är hon alltid hos mig. I mitt hjärta. Innan visste jag inget annat. På natten när hon sover vill jag att hon ska vakna, när hon inte är hos mig väntar jag på henne. Det jag menar med detta inlägg är sånt man ska njutit av mer innan man fick barn för sen går det inte oavsett. Tiden kommer aldrig tillbaka det blir inte detsamma. 
Och om vi ska prata om förändringar så är det den största förändringen som mamma. Man kan önska sig en barnfri kväll hur länge som helst. Sen när det väl kommer är det inte alls som man tänkt sig ist längtar man ihjäl sig efter sitt barn för det går ju inte att bara radera henne.Som tur är!
De punkter jag kommer ta upp är bagateller, jag vet och det är inget jag gnäller över eller som stör mig men jag kan tänka tillbaka på tiden innan och fråga mig varför njöta jag inte mer.

(Men ju äldre Tyra blir destu lättare kommer många av dessa punkter bli. Men till er som väntar ett mirakel, njut av dessa stunder mer än du gör just nu.För sen kan det dröja)

1. Sovmorgon.
Ligga i sängen så länge man vill, ligga och dra sig en heldag. Inte kliva ur sängen om det inte är nödvändigt.
Så skönt!

2.Sova en hel natt.
Säger sig själv.

3. Äta mat
Äta en måltid och verkligen känna att man ätit den. Känna smaken. Jag gjorde det på nyårsafton och jag börjar mer och mer känna smaken av maten ju äldre Tyra blir

4. Se en Film
Att se en hel film och vara närvarande i varenda scen och replik. Så kändes det när Alex och jag var på bio sist och det var underbart. Men som "nybliven" småbarnsförälder tror jag det krävs att man går på bio för att lyckas med detta. För om liten sover när man ser film hemma har man svårt att komma till ro, så mycket annat man vill hinna göra innan hon vaknar. Eller så är liten vaken och kräver uppmärksamhet, lek, blöjbyten, matning m.m.
Man tror man sett filmen men nej det har man inte!

Kärlek Liza


Imorgon åker julen ut

Känns sorligt jag som älskar julen. Längtar redan efter hyasinter. Tomtar. Ljus. Stjärnor. Pepparkakor.
Men nu är det dax. Granen barrar och Hyasinterna börjar ge vika. Så imorgon ger vi plats för våren. Skulle så gärna vilja ha nya vårgardiner till köket. Några som går i färgerna Rött, grönt och orange. Någon som vet var man kan finna ett par sånna?:)

Kärlek Liza








Jag har tänkt..

..mycket på det här med ammningen och jag känner mig redo att sluta.
Med 6 månader som mål har jag nu lyckats amma nästan 9 månader vilket känns underbart.

Lucky me!
Men nu känner jag att det räcker, tror Tyra börjar hålla med mig!
Men det är svårt. SKITSVÅRT!
Ungefär som att säga till en alkolist att "du får inte dricka spriten som står hemma i skåpen", Eller för en rökare att sluta röka med ett ciggpaket i jackan. Vissa klarar av det och andra inte. JAG tycker det är svårt. Tror jag är sån svart eller vitt. Känns hopplöst! Svårt att ta striden när brösten spänner och skriker "töm oss" och det är så lätt att bara dra upp tröjan. Det är även väldigt svårt att motivera för en liten flicka på 9 månader att "nu ska du äta, inget bröst förens sju ikväll innan du ska sova" . Om nån vet hur berätta för mig för jag fattar fan inte?
Vissa av er rynkar säkert på näsan eller höjer på ögonbrynen och tänker antingen att hon är dum i huvudet eller hur svårt kan det vara. Men ingen av er kan förstå föt ingen av er är jag oavsett om ni har barn eller inte.
Jag vet att det finns tabletter som får mjölkproduktionen att sluta och då bara måste hon lära sig äta. Om jag känner Tyra rätt så kommer inte hon börja äta så länge hon vet att hon kan få annat. Visst jag ser framstegen absolut dom små, små, små framstegen. Men visst jag ser dom. Och förmodligen kommer hon inte amma livet ut. Jag vet allt det där, behöver bara gnälla av mig, så här fick ni!
Ska göra ett försök innan men den 17 januari ska jag till bvc så då får vi se vad dom säger.

Alex är inte hemma ikväll, tänkte jag skulle gått och lagt mig tillsammans med Tyra. Hade varit så mysigt att krypa upp i sängen och somna ansikte mot ansikte. Men jag vet hur viktigt det är för henne med rutiner, kanske det skulle förstöra hela läggningen imorgon. Minns att det stod i häftet. Vart än barnet somnat innan ska hon från och med nu somna i sin egen säng. Så nu sover hon i sin egna säng!
Satt kvar i rummet ikväll på hennes fina pall och klappade henne på kinden tills hon tillslut stängde igen sina fina blåbärsögon. Jag älskar den ungen älskar henne så det gör ont. Visst önskar jag ibland "kan du inte bara sova lite" och sen när hon sover undrar jag när hon ska vakna. Varför är det så?
Kan det vara kärlek!

Kärlek Liza


Såld

Nu är vagnen såld. Vår älskade vagn. Underbara.Fina.
Lite separationsångest men inga tårar. Det är alltid svårt att göra sig av med det första.
Första bilbarnstolen. Första vagnen.
Men vi har sparat mycket, mycket kläder, babygym, vaggan. Har inte plats att spara allt.
Ne ut med det gamla in med det nya. Nu får vi klara oss några dagar utan vagn, hoppas bara det blir några dagar och inte flera veckor. Dom sa att vagnen skulle komma in vecka 2 så nu får vi se.



Det var ett fint par här och hämtade den. Lika förväntansfulla och pirriga som vi var för 1 år sedan.
Deras lilla var beräknad den 12 april och jag minns så väl magen.
Nu är det tomt i hallen men i själen finns bara kärlek!



Haha..

Idag bjuder jag er på en bild :)



Kärlek Liza


Lite egentid

Idag har jag och Alex varit på vår första Bio sen vi blev föräldrar.
Tyra fick åka hem till mormor var så mysigt!
Vi såg filmen The town och den var ruggigt bra.


För Tyra hade det gått bra. "Hon är bestämd" sa mamma när vi kom men det var inget nytt för oss bara skönt att andra får ta del av det :) Men jag har hört att envisa barn kommer långt och det tror jag på.
Hon ville inte ta flaska med pumpad mjölk men däremot flaska med vatten. Trodde hon skulle vilja amma när vi kom men icke hon åt lite mat så var det bra. Tror hon börjar tappa intresset för bröstet lite om det inte är så att hon är trött och får somna vid det t.ex. på natten.
Ska försöka inte amma på dagarna nu och se om det ordnar sig!
Var iaf väldigt mysigt med lite egentid tillsammans med Alex. Vi höll varandra i handen, låg på varandras Axlar och hade det bara så bra. Jag älskar Alex, älskar honom så enormt. Men i vardagen är det svårt att ta vara på varandra, njuta av varandra när det är så mycket annat. Därför är dessa tillfällen guld får se till att det blir oftare!

Ikväll var vi även och tände ljus för Micke som skulle fyllt 22 idag. Tänker på dig speciellt idag!

Kärlek Liza


Livet är som en hinderbana..

När Tyra somnar för natten är det som om 10 barn röjt runt här hemma. Underbart! Då är det liv i huset!
Tyra vågar utforska allt mer och mer.. här dagens hinderbana!

"Längs väggen i köket"

"Nu ska jag bara ta mig runt tunnan"

"Snart framme"

"Bara lite till"


"Så, runt karmen"

"Tittut vardagsrummet"

"Nu kommer jag"

"Kan man inte få lift med gåvagnen?"

"En kant klar och kanter är det värsta"

"Raksträcka, enkelt"

"Klart"

"Vad nu? en kant till?"

"Tar gåvagnen över till andra sidan"

"Så parkerad"

"Fixar jag det här mamma?"

"Klart jag gör!"

"Wilda hjälper du mig, jag ska dit?"

"Äntligen framme, för vet ni vad som finns i detta skåp?"


KEX!




Framtidsångest

Sitter här och funderar på vad jag ska göra med mitt liv efter mammaledigheten.
På nyår när vi spelade det fantastiska spelet orangino fick jag påståendet typ om jag var driftig. Och en av Alex kompisar svarade "Ja du är den typiska affärskvinnan som kan nå hur långt som helst"
 
Då är min fråga inom vad och hur?


Ännu en dag..

.. börjar lida mot sitt slut. Herregud var tar tiden vägen!
Idag har vi haft en mysig dag i kära vänners sällskap.
Jag, Tyra och Wilda tog en promenad ner till konsum imorse för att inhandla vad jag hoppas är det sista paketet med ammningsinlägg. Utanför konsum möte vi sen upp Malin och hennes hund Troja. Vi gick hem och Alex kom hem för lite lunch. Var mysigt!
Och VIPS så var huset fullt av barn,vänner och hundar. Linnea, Vernoica, Moa, Frida och hennes två syskon på 2 och 4 år, Sandra och hennes lilla Meja på 6,5 månader.
Fullt ös men mysigt. Vi lekte på golvet, fikade och skrattade.
Tyra är så fascinerad av äldre barn tror det är för att dom är så oskyldiga som en oskriven bok typ.




Alla åkte hem, Alex kom hem från jobbet och nu har han åkt till västerås för att titta på bandy.
Tyra och jag har haft hinderbana här hemma i vardagsrummet. Hon har sig förbi stock och sten för att komma fram till granen. Sen vänder hon sig mot mig, tittar på mig med sina stora ögon precis som att hon vet att det är "aj aj".

Tyra vet precis hur man ska göra för att inte få barr i fötterna.

Man klättrar upp på gåstolen

Siktar in sig på målet

Sen tar man tag i granen!


Vi har skrattat åt Wilda och bara mysigt. Nu sover min fina skatt!
Snart kommer Malin hit för en kvällsfika sen funderar jag på ett bad. Imorgon blir det besök hos Tyras farmor.

Juste jag har börjat läsa en bok. Den är grym!



Läs den om ni vill ha några goa skratt! Längtar redan tills ikväll då jag får krypa ner i sängen och läsa hennes bok.

Kärlek Liza


Utflykt

Igår när vi skulle gå och lägga oss frågade Alex
-Vad ska ni göra imorgon?
-Vi ska ju till naturhistoriska med mamma och lillebror.
-Jag vill också gå på museum ska nog vara ledig imorgon sa Alex då
Och jag blev så glad men trodde inte det skulle bli så. 
 
Men när jag vaknade imorse låg han kvar brevid oss och det värmde så i mitt hjärta.
Så vi åkte hela famikjen tillsammans med Mamma, hennes sambo,min lillebror och hans tjej till Naturhistoriska.
Tyra sov på vägen dit och var hur pigg och glad inne på museet. Sprang runt och tittade på allt. Busade och skrattade.














Hon börjar bli så stor våran lilla tjej. Och trött efter museet somnade hon också i bilen på vägen hem.
Hon äter allt mer eller hon gapar inte stort direkt efter skeden man får lura henne lite:) 
Kände detta tydligt när vi kom hem då pumpen snabbt fick komma till användning. Är inte skönt när det blir så men som sagt jag "vill" sluta amma helst idag ännu hellre igår. Och snart är vi på god väg!

Imorgon blir det fika med dom finaste vännerna!

Det har varit lite rörigt här hemma dom sista kvällarna. Så vi har lite grann fått börja om vad det gäller nattningen. Men idag gick det toppen behövde bara gå in en gång sen sov hon. Snart ska vi ta tag i nätterna också kanske imorgon!

Vagnen är förresten förmodligen såld. Gick snabbt men vi får se! Nästa vecka kommer nya vagnen. En Brio Race



Sen fick jag veta en annan rolig sak idag som jag Tyvärr inte tänker berätta än. Ni får vänta en månad!

Kärlek Liza


Underbart

Hitta dessa rader i hos http://kakkakaffe.com Underbart och så rätt. Detta är livet för mig!


Tvätta kläder. Hänga kläder. Vika kläder. Stryka kläder. Plocka kläder.

Laga mat. Duka bord. Servera mat. Plocka bort från bord. Fylla diskmaskin. Torka bord. Laga mat. Servera mat. Torka. Laga. Tömma diskmaskin. Laga.

Plocka leksaker. Dammsuga golv. Plocka leksaker. Dammsuga golv.

Trösta barn. Tjata på barn. Leka med barn. Reda ut strider mellan barn. Krama barn. Lyssna på barn. Få nervsammanbrott på barn. Skratta åt barn.

Klä på barn. Rasta barn. Torka rumpor på barn. Klä av barn. Byta blöjor på barn. Tömma pottor åt barn. Klä på barn.

Ni vet. Den där småbarnsvardagen man både kan älska och hata.


Några av dessa ord har jag att vänta men är det inte härligt! Trots allt så längtar jag ännu mer..



Kärlek Liza


Brio vagn till Salu

Nu ska vi sälja våran Älskade Brio Happy vagn.
Är ni intresserade eller känner ni någon som är intresserad kontakta mig!

Brio Happy -08 barnvagn i mycket bra skick med separat liggkorg (Grön) och sittdel (Svart)
Lättvikts chassi, teleskopshandtag och stora punkteringsfria däck.

Ingår:
Regnskydd
Myggnät
Litet parasoll



Vagnen är även utrustad med cykellampor vid promenad i mörker.
Nypris: ca 5000:-
Vårt pris 2500:-

Kärlek Liza


Första inlägget 2011

Gott Nytt år på er alla bloggläsare.
Hoppas erat nyår var lika fantastiskt som vårt.
o Ack så trött man är idag, blev inte mer än 3 timmars sömn men det var det värt.

Det blev en underbar kväll igår med familj, fina vänner, god mat och många skratt.
Vi hade delat upp alla rätter så ett par ansvarade för förrätten, vi för huvudrättet och ett annat par för efterrätten.
Ett tips till er från mig inför nästa Nyår då det kändes så lyxigt att fast vi var hemma hos oss så behövde Alex och jag inte göra något vad det gällde förrätt eller efterrätt. Annars brukar det bli så att den man är hos får göra det mesta men detta blev toppen alla drog sitt strå till stacken helt enkelt.

Vi pratade, skrattade, spelade spel och hade det mysigt!
Orkar inte skriva så mycket idag ska snart gå och lägga oss. Kom inte i säng förens 05.30 imorse och den lilla som sov större delen av kvällen igår ville upp 08.30:) Då var det bara att vakna till och gå upp!
Här får ni iaf lite bilder från nyår 2010/2011!
Fina vänner <3

Hann inte fota förrätten så vi går direkt på varmrätten
Fondue med bakpotatis och grönsaker

Efterrätt
Choklad fondue med frukt och kaffe


Tyra vaknade till tolvslaget och fick fira det inne med mig

Röda läppar och en fin klänning jag hittade hemma hos mamma gjorde mitt nyår

Hela gänget

Min fina vän Alex ;)


Från en sak till en annan.
Har tyckt att Tyra bara under natten fått mycket mera hår..Titta?

 
Tyra testade en ny krypstil idag. Hon gör precis som när man går fast med händerna i marken.


Är en väldigt spännande period just nu men samtidigt väldigt frustrerande. Tyra vill ju så gärna gå själv men det går bättre och bättre med hjälp av möblerna. Ibland är det som en hinderbana här hemma. Runt, runt, runt!

Avslutar med några underbara bilder på Tyra och världens snällaste hund Wilda som låter Tyra dra henne i öronen, nypa henne i nosen och alla andra hyss hon kan tänka sig!


Lägg märke till Wilda på sista bilden!

Skriver snart igen nu ska jag slappa!
Kärlek Liza


RSS 2.0