Ett år ligger inte så långt borta

Tänk för ett års sedan var du inte mer än en föreställning. Du fanns men endå inte. Jag trodde på dig men endå inte. Jag visste inte vad som skulle komma,jag hade ingenaning. Nu ligger du här på mitt bröst. Sover,andas,lyfter på huvudet ibland precis som om du bara vill veta att man är kvar för att sen återgå till sömnen igen. Jag älskar dig Tyra. Jag älskar dig mer än jag någonsin drömt om. Du är allt jag önskat mig och mycket mer. Jag visste att det kunde bli bra men inte så bra. När jag ser dig på kort blir jag rörd, när jag ser dig brevid mig blir jag stolt. Det bästa är på morgonen när du ligger i vår säng med din två delade pyjamas där man i glipan kan skåda din fina mage. Du masserar din pappa ganska hårt i ansiktet med dina små händer och ur munnen kommer dit härliga jollrande. Jag älskar dig mammas myra

Mina underbara mammor

Idag har vi haft en heldag jag och Tyra tillsammans med alla mina underbara mammor och deras bebisar.
Det är alltid så mysigt, så lätt, så gott, så bra att träffa er.
Och alla bebisar det känns lyxigt att få följa alla dessa mirakel redan från starten.
Det känns så lätt att vara med dom. Sandra och jag tog bussen tillsammans till och hem från Helena. Är så härligt för vi är precis samma lika, jag och Sandra. Alltid lika trötta på hemfärden så allt är bara såå kul. Vi skrattar så vi gråter och det älskar jag. Nu sover Tyra, säkert helt slut efter dagens äventyr.

Nu har jag bokat in loppis på siggesta den 14 november. Blir till att försöka sälja massa saker från pappa men även lite eget. Ska bli roligt. Så härligt att en kollega ville göra mig sällskap förmodligen ska hennes två barn med och vad jag vet är barn grymma försäljare kanske kan låna en av dom:)

Imorgon blir det babysim för oss ska bli så roligt då Tyra var sjuk förra gången. Hoppas Alex tar med sig kameran så vi kan få lite fina bilder. Lovar lägga in här isf.

Jag har funderat lite på detta med bloggen och den 10/10-09 skrev jag mitt första inlägg och jag funderar på om den 10/10-10 ska bli mitt sista. Då har ett år gått och ni har följt mig och Tyra under hennes liv i magen och första liv ute i luften. Ska ta mig en sista funderare men jag tror det blir sluttet av treskablifyra.

Lite bilder från i veckan när vi hade familjedag i skogen. Det var svampjakt på högsta nivå.


(Med lite avbrott för fotografering förstås)

Kärlek Liza


Nästan helt frisk...

Igår och idag har Tyra varit feberfri känns jätteskönt. Nu är det bara lite förkylning kvar.
Tänkte lägga in lite bilder på vår stora tjej när hon faktiskt sitter själv..
Tänk att tiden går så otroligt fort. Snart är det dags att börja krypa, gå, springa.. herregud!
(OBS! Mormor/farmor.. Jag sitter precis bakom och är beredd på plötsligt fall.. hehe)



Snart är underbara barn mässan här igen, den 8-10 oktober kommer den till Stockholm. Åh som jag har längtat. Känns inte som om det har varit någon vits att gå innan Tyra kom. Så nu äntligen ska vi gå.



Igår hade jag en riktigt pysseldag. Bröllopspresenten är klar och inslagen.(Kan tyvärr inte ge er någon bild förens brölloppet har varit men det kommer) Sen hade jag lite pyssel inför dopet som jag också hann klart med igår.
Tror dopet kommer bli hur fint som helst med massa små fina detaljer. Alla gästerna kommer fotograferas när dom kommer och bilderna kommer sen att sparas i gästboken, det kommer visas bildspel på Tyra och massa med härligt fika förståss. Roligt blir det iaf!
Imorgon är detta babysim tidigt, tidigt. tur att det är så roligt så det är värt att gå upp! Efter det är det prylmarknad, hoppas hitta en vindtät jacka till Tyra.

Ne.. nu ska vi snart gå ut i skogen och se om vi hittar någon svamp.. önska oss lycka till!

Kärlek Liza



Sjukstuga

Vaknade inatt 3.15 med en väldigt varm Tyra brevid mig. Hon kändes som en kamin,fanns inga tivel om att hon hade feber. Och mycket riktigt tempen visade 39. Lilla vännen, det var bara att plocka fram alvedonen som vi aldrig behövt använda då Tyra alltid varit en frisk tjej. Hon reagerade ganska snabbt på alvedonen så vi kunde återgå till sängen. Tyra somnade efter lite mat men jag tyckte det var svårt att somna ifrån henne när hon inte mådde riktigt bra. Lite sömn fick vi iaf innan det var dax att gå upp. Idag har hon mest varit förkyld,hostig och täppt. Febern har kommit och gått. Men hon är så tapper våran ängel,inte speciellt gnällig eller otröstlig trots allt. Nattningen ikv gick inte riktigt som den brukar. Vi prövade med att bära över henne till egen säng men varje gång blev hon ledsen. Det slutar med att hon somnar på mitt bröst och får hon gärna stanna. "Jag känner inte riktigt igen henne" sa jag till Alex ikväll. Hon såg så otroligt febrig ut på ögonen,alldeles blek och trött. Hoppas det är borta imorgon. Det gör lite ont i för mamma hjärta när liten är sjuk! Nu ska jag krypa till sängs med det finaste jag har,Alexander och Tyra. Skriver snart igen kärlek Liza

Lite pysselipomp med dop och allt

Idag tog jag, Tyra och Wilda en promenad till farstadal för att hämta lite provblöjor. Tack Tina! Det är nämligen en mamma på mitt jobb som är med i olika marknadsundersökningar och den här gången behövde hon 4 st som ska pröva blöjor i storlek 4, vilket passar oss perfekt. Så då får vi några blöjor och sen ska vi bara skriva en liten kommentar vad vi tyckte om dom. Aldrig fel med gratisblöjor när det i vanliga fall kostar multum:)

Igår riggade Alex upp en hemmastudio för fotografering. Bilderna blev otroligt fina. Kan inte vara annat en stolt att jag lyckades knäppa av en sån bra bild på Alex och Tyra. (dock lite efter redigering)









Nu har jag börjat snurra in mig på det här med barnrum igen. Vi bor ju i en 2.a men det skulle gå att göra om den till en 3.a Hur mysigt vore det inte att få inreda ett barnrum. Tänk vad mycket fint det finns.
Men det får vänta för nu är det snart dags för dop av lilla Tyra. Håller just nu på med dekorationer och gästerna börjar anmäla sin närvaro. Ska bli spännande att se hur många vi blir till slut.

Nu sitter Tyra nästan själv. Det har hon gjort sen hon var 4 månader men då var det typ i en sekund. Idag klarade hon att sitta betydligt längre än så. Klart man måste alltid vara på sin vakt men hon satt. Åh.. mammas lilla hjärta tänk att man blir så stolt så fort det kommer ett litet framsteg!

Om en liten stund ska vi åka hem till mamma för middag.( Som dom allra flesta tisdagar) Men det är härligt, ett bra sätt att hålla ihop familjen! Sen imorgon är det babyrytmik.. ska bli mysigt om inte minst att få träffa alla kompisar.

Hörs snart igen Kärlek


Babysim

Nu har vi precis kommit hem efter första babysim passet. Var så mysigt!
Och alla bebisar var så fina i sina badbyxor och baddräkter:)
Tyra hade på sig sina fina badtrosor som var röd/vit-rutiga. Så himla fin var hon!
Vi var i en rehabiliterings bassäng i ett enskilt rum, det var väldigt lugnt och skönt bara vi och våra små.
Alex ska ta med sig kameran och foto så bilder kommer.
Tyra gillade allt utom att ligga på rygg det får vi träna på men att plaska var det bästa och när mamma bubblade under vattnet var också väldigt skojigt.
Känns som jag fick nya energi av det, men tvärtom blev det för Tyra. Nu sover hon gått i sin vagn. Ikväll ska Alex på innebandy och jag ska nog vara lite kreativ eller städa.. hmm!

Ta hand om er där ute!

Kärlek Liza


Babyrytmik med bästa mammorna

Denna vecka började inte så bra för Tyra det var nämligen vaccination på bvc i måndags morse. Men det gick bra. På första sprutan visade hon inte en min men andra var inte lika rolig. Som tur var var det pappa som höll i henne då mamma tycker det är lite jobbigt. Men sen blev det bara roligare och roligare.
Vaknade imorse av att regnet bara vräkte ner men vad gjorde väl det. På med regnkläderna för promenad till babyrytmiken. Det var riktigt roligt, vi var säkert 20 mammor med bebisar som sjöng och dansade. Efter det var det lite fika och sen promenad hem till Jennifer för lunch. Är otroligt tacksam över att jag träffat dessa mammor. och det känns verkligen som om vi har hittat varandra och att det kommer hålla även sen när vi går tillbaka till jobblivet m.m.
Det är otroligt roligt att få följa alla barnen, se alla framsteg och på något sätt blir det lättare och se allt som händer med ens eget barn, när man ser dom andra. Efter det vara det dax att köpa badbyxor till dom små för imorgon börjar vi nämligen på babysim. Ska bli så roligt och extra roligt är det ju att det är med dom mammorna som jag känner:)

Tänkte jag skulle uppdatera er med lite bilder

Tyra äter gröt, MUMS!

Tyra badar med sina ankor

Tyra myser på gräsmattan

Tyra visar stolt upp sina två tänder

Pappa och Tyra leker tittut!

Dagen som vi ska på bröllop närmar sig med storsteg. Vi har lagt ribban lite lägre nu vad det gäller flaskan och sattsar på ett annat upplägg. Varje dag får Tyra gröt på morgonen. Pure till lunch och lite mjölkersättning i glas på eftermiddagen. När vi var på bvc i måndags pratade vi lite med barnmorskan om det och hon tyckte det lät sunt. Som tur är är ju bröllopet på värmdö så skulle det inte funka för barnvakten så får man väl komma med Tyra till oss så får jag amma henne. Det är ju faktiskt inte hela världen. Men det känns skönt när man kan bli så otroligt stressad av att veta att det börjar närma sig och att det "måste" funka. Det måste det ju faktiskt inte och det är som så många säger "vissa barn tar aldrig napplaska" kanske är Tyra en av dom. 

Läste en föräldrartidning idag och blev så himla glad Underbara barn mässan är här snart. Den 8-10 oktober kommer dom till stockholm. Tänk att jag äntligen har mitt mirakel att gå med:)
Skriver snart igen!

Kärlek Liza


Efter lite gnäll...

Så tänkte jag att det var dags för lite uppdatering. Ne jag erkänner att det har varit dålig på den fronten men jag vet Liksom inte vad jag ska skriva. Vad som känns relevant eller inte. Vad vill ni veta?:) jag vet vad jag vill veta. Jag skulle vilja veta vilka som fortfarande följer min blogg?kan inte ni lämna en kommentar till mig:)men vad skulle jag skriva nu då?juste, tiden hemma går iaf otroligt fort. Tyra har snart blivit fem månader, fått två tänder och kan sitta korta stunder själv utan stöd. Livet som mamma,matte,sambo känns betydligt lättare än i början. Jag älskar mitt liv, älskar mitt barn,älskar min hund och självklart älskar jag Alex. Om exakt en månad kommer Alex börja jobba vilket känns helt okej. Är otroligt tacksam över den tiden vi fått tillsammans alla fyra. När han börjar jobba ska jag styra upp mitt liv lite för som det ser ut nu ligger vi ofta kvar i sängen till 10 eller strax efter. Ska försöka komma upp i tid och röra på mig, ska nog börja power gå. Försöka rensa upp några kilon,sluta fika men det är svårt när man bara går hemma. Någon som vill haka?Vi fortsätter planera dopet vilket är väldigt roligt. Inbjudningarna är skickade och det ska bli spännande att se hur många vi blir?70?80?90?:) vem vet men många blir vi!härligt. Ne nu ska jag sova imorgon väntas lunch med fd. kollega som också är hemma med bebis. Ta hand om er stora som små kärlek Liza

RSS 2.0