Tyras första framtand

Idag har vi haft ännu en mysig dag hemma. Eftersom det är tisdag var det städdag för oss och det började vi dagen med. Tyra var så nöjd idag och road av sina leksaker så det gick väldigt fort att städa och ack så fint och rent det blev.
Sen gick vi en promenad och mötte Malin som vanligt fikade vi och såg en film.
På eftermiddagen tog vi en promenad till mamma och när vi kom fram la vi oss på soffan och mös var så konstigt för Tyra låg alldeles stilla på mitt bröst och bara vilade, vilket händer väldigt sällan.(Varför kom vi på senare)
Efter maten hos mamma tyckte vi att Tyra kändes lite varm och mycket riktigt hon hade feber.
Lilla gumman förmodligen beror det på den lilla framtanden som börjar träda fram i överkäken.
Vi packade ihop oss och åkte hem för att lägga den lilla. Nu sover hon gott älskade unge!!
Vi som skulle åka och bada imorgon men vi avvaktar och ser om feben ger med sig. Annars blir det ännu en mysdag hemma.

Tyra är väldigt glad i sin gåstol då hon nu börjar förstå hur man ska ta sig fram i den!





Nyss ringde Åsa, min fina svärmor och Ja det är sant jag älskar min svärmor, tro det eller ej.
Har hört många historier om svärmödrar speciellt efter man fått barn men i min finns det inge ont.
Hon skulle vara ledig några dagar nästa vecka och undrade om vi hade tid att ses.
Hon föreslog något som gjorde mig väldigt glad. Frågade nämligen Malin idag om vi inte kunde baka någon dag skulle vilja göra pepparkakshjärtan med våra namn på och lussekatter. Malin är lite upptagen och visste inte när vi skulle hinna det men nu ska vi baka hemma hos Åsa nästa måndag. JIPPIE!

Årets julklappar?
Vad ska man ge bort i julklapp till sina nära och kära. Årets hetaste julklapp är något som egentligen inte kostar något annat än tid och det är just att ge bort sin tid i present till dom man tycker om. Vi lever i ett samhälle där just tiden för varandra blir mindre och mindre. Kan tycka att det är en väldigt bra julklapp samtidigt som man vet "hur många gånger har man inte gett bort tid men sen har det aldrig blivit av". Bara runnit ut i sanden!
I vilken form och hur ska man ge bort sin tid för att veta att det verkligen blir av?

Kärlek Liza


Hej mitt vinterland

Åh vad det är härligt. Jag tycker faktiskt det, visst är det kallt men hellre så här än blask och slask.
Lite bilder på lilla Tyra med sin första snö.



Tyra i sin underbart fina geggamoja mössa.
(Att tilllägga jag har en likadan, Tyras pappa med fast grön)




Idag har Malin varit här vi fikade som vanligt, åt lunch och tittade på film. Känns så mysigt när man kan umgås så okomplicerat. Det kallar jag riktig kvalitetstid. Det mysiga med att umgås så mycket och så ofta är att Tyra verkligen blir van vid Malin och Malin vid Tyra. Nu känner man verkligen att Tyra tycker om Malin och känner Malin. Det busas, skrattas, gosas.. Kanske låter hemskt men det blir som lite avlastning när Malin kommer då vi båda kan ta hand om lilla Tyris. Malin vet vad jag menar:)

På onsdag ska vi äntligen åka och bada tillsammans med alla andra mammor och bebisar.
Ska bli mysigt då det var ett tag sen vi doppade oss i bassängen. Ikväll blir det bad i badkaret:)

Idag fick jag även hem mitt nya buzzador paket.
Som jag skrev i ett tidigare inlägg (men det var ett tag sedan) Är jag Buzzador det innebär att jag är med och marknadsför och testar spännande varor och tjänster. Idag fick jag hem mitt andra paket med


Mild havrevälling från Nestle. Paket innehöll 25 potionsförpackningar med välling.
Några ska jag behålla själv och några ska mina fina mammavänner få prova på. Eller deras små:)
Ska bli spännande att testa denna sort då Tyra nu börjat visa ett intresse för välling.

Imorgon är det Tisdag = Städdag för Tyra och mig!
Skriver snart igen!

Kärlek Liza


Amning

Innan vi fick våran älskade Tyra tyckte jag det kändes lite konstigt att någon skulle suga mjölk från mina bröst.
Tror den tanken slår dom flesta gravida kvinnor. Men när hon väl kom var det så självklart och för mig var det aldrig något problem. Hade så det både räckte och blev över. Nu har jag ammat Tyra i snart 8 månader och det är jag tacksam över då jag hade bara tänkt amma henne i 6 månader.
Här om dagen var jag och träffade mina mammakompisar och då var det en tjej som frågade nu när jag ger Tyra så mycket annan mat om mjölken börjat sina. Och jag svarade nej det tycker jag inte.
Förlåt jag tror jag ljög. För igår var en sån mysdag så jag ammade Tyra hela dagen hon fick alltså ingen annan mat varför vet jag egentligen inte det passade bara så bra att göra så.
När väl kvällen kom och Tyra skulle sova tyckte jag det var konstigt för hon släppte bröstet hela tiden. Förstod sen ganska snabbt att det var tomt. Fanns inget kvar.Nada, finito! 
Drabbades nästan av panik (ne inte riktigt) men jag tänkte vad fasen gör vi nu. Sprang ut i köket och fixade en flaska med välling och hon drack.
Det är nog inte så lång tid kvar tills det försvinner helt vilket är med blandade känslor. Låter kanske knäppt men det känns som separationsångest.
Separationsångest från vadå?
Men det är så det känns. Jag har tyckt det varit väldigt mysigt att amma och nu är det snart över. Men någon som också känns mysigt är att kunna ge henne flaskan i famnen. Får se till att det blir en fin övergång så ska det nog gå bra.  På kvällarna när jag nattar Tyra ska jag se till att ha en nappflaska med välling brevid mig så man kan skifta lite och jag tror hon kommer ta nappflaskan hellre än bröstet snart då det kommer fortare och finns mer i den.

Nu sover Tyra gott, Alex är på hovet och tittar på någon storts "fight club" jag sitter hemma med tända ljus och målar en tavla. Bodyjoy ringde nämligen härom dagen och ville ha en tavla att ge bort. tyvärr hade jag ingen hemma så dom tog en som hängde där så ska jag leverera en ny imorgon. Är roligt att ha lite att pyssla med.

Igår ringde hon föresten från me&i och jag börjar i februari. Ska bli så kul! Innan dess ska jag ha bokat in minst 5 träffar så är du intresserad av att ha en me&i träff hemma hos dig, tveka inte att höra av dig.

Ne nu ska jag plocka lite för att sen gå och sova. Imorgon är det första advent tänk vad tiden går fort!

Kärlek Liza


Myshelg

Åh vad det är mysigt att få julpynta speciellt när man har en liten och det är hennes första jul.
På något sätt blir allt som har med traditioner att göra roligare med barn för man gör det också mycket för deras skull.
Igår kom Hugo hit kändes som om vi blev en stor familj. Vi fikade, promenerade ner till centrum ock köpte lite godis, såg Toy story 3, idol och sen somnade vi mätta och belåtna.

Vi har haft den underbara turen att känna en tjej som jobbar i en leksaksbutik. För som jag skrev i förra inlägget letade vi efter en gåstol. Jag skrev ut det på facebook och igår morse fick jag ett sms att hon hade en på jobbet som kunden reklamerat då ett fäste från tyget som barnet sitter i hade lossnat.(vilket bara är att sy fast igen) Så då skulle dom slänga den men ist fick vi den helt gratis. Är otroligt tacksam för vi har fått så mycket hjälp av henne allt ifrån presenter till rabatter till tips och ideer.




Här är den. Så bra! Tyra förstår inte riktigt vad hon ska med den till. Men hon leker och trivs bra i den. Snart går det väl inte att få stopp på henne när hon väl får fart.

Sen var Malin hemma hos sin mormor igår och hittade en bebispulka som hon ville bli av med. Så den fick vi också! Så idag har vi varit ute och åkt pulka, vilket var väldigt uppskattat. (bilder kommer)

Jag är otroligt tacksam för alla generösa människor som finns runt omkring mig. Jag kan säga att vi har inte köpt speciellt mycket saker till Tyra utan vi har fått en hel del. Tack alla underbara för att ni tänker på oss!
Jag ska försöka va lika generös själv sen när det börjar komma små bland mina vänner.

Sen en annan sak vi har aldrig varit kräsna vad det gäller att allt ska vara nytt. Jag älskar att få saker begagnat.
Visst har man den ekonomin att man har råd att lägga ut alla dessa pengar på sitt barn så är det upp till var och en. Men det finns så mycket annat man vill göra lägga pengarna på plus att bara för att det är begagnat behöver det inte se ut som skit. Tvärtom. Förstå mig rätt självklart vill jag lägga pengar på Tyra men en sak ska ni veta
"Man blir inte rik av att vara mammaledig förutom på kärlek"

Kärlek Liza


Känner mig lite trött

Idag känner jag mig lite trött kände mig trött igår också.. Kan det vara mörkret? Att Alex jobbar över och kommer hem sent? Att Tyra bara vill gå gå gå? Eller en kombination av alla dessa?
Innan jag fick barn hörde jag om en forskning som sa att barnen ska lära sig krypa ordentligt innan dom går eller får gåstol. jag trodde stenhårt på denna teori och gör det fortfarande. Fanns massa argument som skulle bli alldeles för tråkigt att dra här men det lät helt enkelt vettigt.
Idag när jag står med en bebis som bara lägger huvudet rakt ner i golvet och storgråter så fort vi försöker få henne att krypa, som bara vill gå, gå, gå med hjälp av oss funderar jag på att slå dövöra för denna teori.
Jag vill ha en gåstol nu:) Så tyra själv kan gå dit hon vill så min rygg orkar lite till. För att gå och stödja en bebis en längretid är inget att rekomendera för den som inte vill ha ryggskott.
Tror inte vi kommer köpa en gåstol då det är under så kort tid hon kommer använda den. Ska kolla runt lite bland vänner och bekanta kanske finns någon man kan låna ett tag.

Idag har inte riktigt varit min dag eller jo det har det väl men som sagt jag har kännt mig trött. Min älskade mamma kom imorse och åt frukost med mig sen promenerade jag och hämtade bilen för att åka till forum och handla material till en tavla. Påväg till forum skakade bilen så mycket att jag nästan fick panik och trodde jag skulle åka av vägen. Ringde min fina kille och han förklarade att det förmodligen var snö som fassnat på däcken.
Jag lät bilen stå en stund i garaget medans vi handlade sen när jag kom tillbaka skulle jag göra ett försök att få bort snön. Men var tvungen att ha någon att få bort det med typ en kvast eller pinne. Letade lite i bilen där jag hade massa gamla barnleksaker som ska säljas på loppis. Fick fram min lillebrors gamla gevär Ak 47a haha..
Dom som gått förbi lär ju inte tro jag var klok! Skrattade lite för mig själv!
En galan mamma med bebis och gevär.
Sen blev det lunch hos mamma, fika med Malin. Ikväll ska vi låna tvättstugan hos Alex mamma och tvätta lite dunjackor då vi inte har någon torktumlare. Imorgon blir vi bara hemma ska bli skönt. Lite julpynt och städning.
På kvällen kommer Alex Lillebror Hugo och sover över, han älskar att sova här och har längtat på att denna dag ska komma!

Trevlig helg på er alla fina om vi inte hörs!
Kärlek Liza



Sa jag det att intervjun gick bra:) Hon var supertrevlig kommer ringa imorgon och då ska jag ah bestämt mig.
Vågar jag satsa eller inte?


Tålamod är en mammas bästa vän

Igår bestämnade jag mig efter att ha läst lite i barnaboken av Anna Wahlgren.
Nu skulle Tyra börja äta ordentligt, hon skulle öppna munnen sådär fint som andra bebisar gör när ett skepp kommer lastat med mat.
Min taktik var att amma henne på morgonen sen inte mer förens till kvällen. Självklart med undantag om det skulle bli allt för besvärligt. Vilket det inte blev.
Tyra åt från mig 06.30 sen väntade vi ganska länge innan det blev matdags och jajemän det gick bra.
Jag gav henne tutten 19.30 helt underbart! Jag försökte amma henne efter hon ätit bra för att se om hon behövdes fyllas men hon tackade glatt nej.

Idag var malin här och det var dax för mat. Blev så glad för Malin blev helt överlycklig när hon såg Tyra öppna munnen och sträcka sig efter skeden med majspure.
Malin vet hur mycket jag kämpat och att jag tyckt det varit så jobbigt så att se henne och få hennes beröm värmde otroligt mycket i mitt hjärta.
.. den som ger sig! Imorgon tar vi nya tag kämpar på så ska vi se att det snart är löst. Vilket är med blandade känslor då jag tycker det är otroligt mysigt och givande att amma men någon gång ska man väl sluta.

Imorgon väntas intervju med meandi vilket känns så spännande. Jag sitter just nu och funderar på frågor jag ska ställa! Hoppas det går vägen!


Här hemma är det fullfart föresten. Tyra kan nu resa sig själv mot vissa av våra möbler, hon är målinriktad och det går bättre och bättre med krypningen. Jag trodde hon skulle hoppa över det och börja gå på engång men samtidigt har jag hört att det är viktigt för motoriken att lära sig krypa, så vi tränar. Men hon älskar att gå med stöd av mamma eller pappa. Det bästa är att gå fram till damsugarn och surra lite med den:) 
Sen har hon ändrat sitt språk nu förut var det mycket ljud och lite jaajaajaa.. men nu har hon börjat med DADA. vilket är underbart för det är ju så bebisar pratar. Dada!

Skriver snart igen och håll tummarna för att det går vägen imorgon!

Kärlek Liza


Jay Smith vilken nostalgitripp...

Kvällen igår blev lugn. Idol, ostbågar, cola och Malin kom på besök.
Fasen vad jag gillar Jay. När han sjöng like a prayer med Madonna fick det mig att backa 9 år tillbaka i tiden. Jag och Ida i min mormors lägenhet.. Skrev ett sms till dig vännen men tror du bytt nr. Tänk så mycket roligt vi gjorde då. Saknar dig min fina vän!


http://www.tv4play.se/noje/idol_2010?title=jay_smith_-_like_a_prayer&videoid=1137028

Är nästan helt säker på att Tyra nu håller på att få en framtand. Hon har hela tiden något i munnen fingrarna eller leksaker, nu köper hon t.om nappen vilket hon aldrig gjort tidigare. Detta är ju förstås en förklaring till varför hon imellanåt varit så ledsen. Men vi väntar med spänning än syns det inte mycket men vi har inte märkt det innan med dom tidigare tänderna heller bara anat det.

Så här ser det ut när Tyra får äta själv.





Det slog mig häromdagen att hon kanske tycker det är roligare att äta om hon får gegga lite. Har innan försökt hålla henne "ren" torkat upp det som hamnat utanför osv. Men nu lät vi henne gegga ordentligt och det var skoj. 
Jag vet inte hur vi ska gå tillväga när det gäller maten och jag förstår dom som suckar när jag får det att låta så svårt. Men jag tycker det är svårt, tror att det är svårt tills det släpper då kommer det bara att flyta på men fram tills dess. Tyra är så van att somna med tutten i munnen både på dagen och på kvällen. Är inte lätt att få henne att somna utan den om vi inte går ut och går..
Funderar på att from måndag blir det Ammning morgon/kväll därimellan gröt/mat. Då blir det till att gå ut och gå när hon börjar bli trött! Jag måste få till detta nu.. heja på oss!


Meandi



www.meandi.se

Gå in och kika dom har otroligt mycket fina barnkläder och tjejkläder.

Har ni tur kanske ni får ha ett eget meandi party med mig som värdinna..
väntar på svar!


Snart fredag

Tänk vad fort en vecka går och imorgon är det fredag det innebär två heldagar med Alex lyxigt!
Idag har vi bara varit hemma hela dagen. Tror det behövs ibland.
Kvart över åtta imorse knackade mamma på dörren hon hade varit och lämna bilen så vi passade på att äta frukost tillsammans, sen gick vi en promenad i det mindre roliga vädret.
När jag lämnat mamma kom Malin, min fina Malin med lunch till mig.
Hon stod i köket och jag tittade på:) Kändes så lyxigt då jag sällan lagar lunch när jag är helt ensam.
Vi bara pratade och då vi inte setts sen i söndags hade vi lite att prata om. Det är nämligen så att Malin pluggar och är ganska ofta "ledig" fast hon är inte ledig, egentligen borde hon sitta hemma och plugga men hon väljer ofta att smita ifrån för min skull. Så vi är vana att ses nästan varje dag.

Nu har Alex och jag precis varit och storhandlat det är så roligt för Tyra kan nu sitta sådär i kundvagnen som man själv gjorde när man var liten. Och affären med alla människor och saker och lampor är ju det bästa som finns för en liten.

Pratade idag med en gammal vän på facebook som också bloggar hon ville att jag skulle skriva lite om hur jag mår? Hur jag tror mitt liv ser ut om 5 år? och lite planer framöver. Jag tänkte jag skulle besvara dessa "frågor".

Jag mår otroligt bra..Självklart går livet upp och ner ibland men jag mår bra. Om jag ska vara ärlig har jag aldrig varit så här.. vill inte kalla det smal men vad ska jag kalla det? Jag har aldrig vägt så mycket som jag gör nu. och det känns bra för min kropp. Jag har aldrig varit en sån som brytt mig om vad jag väger men jag har länge strävat efter detta mål då det är enligt mitt BMI men inte trodde jag att jag skulle nå det först efter jag fött barn men jag säger bara det måste vara amningen:)
Jag brukar säga trots att jag är småbarnsförälder har jag absolut ingen sömnbrist. Även om tyra äter på nätterna så märker jag det knappt. Är så inne i att amma så jag vet typ hur man ska göra även när jag sover. Men som sagt självklart är jag väldigt trött ibland. Det finns dagar när Alex kommer hem som jag känner mig helt färdig men sen finns det dagar som jag har hur mycket energi som helst. Och jag vet ju att det kommer bli bättre, tröttheten är inte evig och det är den värd.
Rent kroppsligt känns det som innan förlossningen men jag längtar lite tills jag inte ammar mer och jag får tillbaka "mina" bröst och kan börja använda mina fina bh.ar
Det är jätte härligt med "stora" tuttar men dom är ju inte alltid så. Ibland är brösten som om någon hällt cement i dom (Bomber alltså) Wow tänker ni... ne inte! sen ibland är det väldigt tomt.. Beror ju helt på lillan om ni förstår.

Var och handlade med Alex på coopen idag och fick för första gången julkänslor.. Där av alla ställen men aa det fick jag. Tänk att det är Tyras första jul. Tänk att hon finns här med oss nu! Att hon ska få uppleva julen för första gången även om hon är så liten än så upplever hon saker precis som vi.
Det kommer bli så bra, vi måste ha julgran med paket under, Wilda ska ha sin årliga röda rosett.. ( Det roliga är att när jag skrev detta skrev jag först Tyra ska ha sin årliga röda rosett) Även om man bara har ett barn och en hund är det otroligt svårt att säga rätt. Det svåraste är nu när vi försöker få Tyra att krypa så lägger man henne på golvet sätter sig framför. Wilda blir så glad då hon tror vi ska leka med henne så säger man Wilda gå och lägg dig. Man får säga till henne några gånger innan hon fattar men tillslut får man henne att gå och lägga sig. Så ska man säga -kom Tyra... Men det som kommer ur munnen är -kom Wilda. Och upp rusar en superglad hund. Haha sen är det bara att börja om från början, man blir tokig ibland!: ) Och det hjälper ju inte att dom båda är flickor heller!

Ne nu ska jag gå till min kära sambo i soffan. Försöker skriva mer imorgon och besvara fler frågor!

All kärlek 
Liza


Tar upp bloggen igen...

Jag ser att det är några trogna läsare som går in och väntar på ett nytt inlägg. Tack!
Nu har jag haft ett paus från bloggandet men tänkte försöka ge mig på det igen.
Måste bara hitta inspirationen, lusten och tiden.
Livet som mamma är toppen.Tyra är den finaste, underbaraste, gnälligaste unge som finns.. ta det sista med en nypa salt! Hon har blivit så stor.. hon är över sjumånader nu! Alltså närmare året än nyfödd. Kan det vara möjligt!
Här kommer lite bilder från tiden som kom och gick

Tyras dopdag

Pappa Alexander häller upp vattnet

Tyra gillade vattnet

1,2,3 nu kommer det vatten

Bästa gudmor  Amanda

Fina presentbordet

Här fikas det

Trött efter dagens kalas

En glad sjumånaders bebis

Jag och Tyra <3

Älskade unge

Tyra har ju som ni såg nu fått sitt namn på riktigt. Hon heter nu Tyra Inga Sofie.. och dagen då hon döptes kunde inte bli bättre! Kyrkan var fylld med närmare 90 personer, stämmningen var otrolig. Sångerna var vackra och jag skulle ljuga om jag inte sa att jag var mer än rörd den dagen. Ögonen fylldes av tårar när ingångsmusiken gick igång.
Nils karlsson pyssling- vad det är bra.
Tack alla som gjorde Tyras dopdag till den bästa och tack för all hjälp med fika, dopbok, sång och inte minst alla presenter.

Under min mammaledighet har jag lärt mig att det är viktigt för mig med projekt. Det fpr mig att känna mig stimulerad.
Ett av mina projekt var ju just dopet när det var över började mitt nästa projekt loppis. Då pappa ska sälja mitt barndomshus behövs det rensas en hel del därför ordnade jag loppis i söndags. Men nu när det också är över behöver jag nya projekt att hämta energi ifrån.
Därför har jag nu anmält mig att bli me&i försäljare. 
http://www.meandi.se/
Tror detta skulle passa mig alldeles utmärkt och dessutom vara väldigt roligt och givande.
Hör av mig när jag fått besked isf får ni boka in en me&i träff för dom har så mycket fina kläder.

Julen närmare sig med stora kliv. Snart drar den årliga paketinslagningen igång som bara är min grej.
Tyra älskar fortfarande att "suga musten" (amma) ur sin mamma:) Vilket inte gör mig något alls mer än att jag inte kan lämna bort henne helt säkert. Ska jag kunna jobba lite i jul krävs det ju att andra ska kunna ge henne mat. Därför tränar vi stenhårt varje dag och igår åt hon inte av mig mellan 09.30 och 17.30 vilket var toppen.

Jag funderar på att låsa min blogg så vill ni fortsätta följa mig skicka er mail så mailar jag lösenord om så blir saken.

All kärlek från mig snart hörs vi igen
Kärlek Liza


RSS 2.0