Wilda får stanna <3

Som jag säkert skrivit tidigare har det varit svårt att gå ifrån att ha hund till att få ett barn. Wilda som förut var min lilla bebis fick över en natt bli "bara" hund. Detta kom förstås tillsammans med ångest, dålig samvete m.m. men nu är det ändring på det. Har nu en bestämd en runda som jag och Wilda går tillsammans varje dag då Alex får vara hemma med lilla miraklet själv. Nu vet vi ju att det inte är någon panik jag behöver inte hänga över henne hela tiden. Känns så bra. Två dagar i rad har vi varit ute, fasen vad skönt det är att svettas. Och Wilda är glad över att få se någat annat:) Känns så skönt när man vet att hon fått en långpromenad!
Sen har vi ju också märkt att Tyra Älskar Wilda. Den enda som fått Tyra att verkligen skratta och då menar jag skratta, sådär att hon nästan kiknar, det är Wilda. Alex och jag har prövat allt men wilda behöver bara visa sig under en promenad så skrattar Tyra. Helt underbart!

Satt precis och tittade på Livet på bb. En brittisk serie som går på tv kl 21.00 på onsdagar.
När man är så nära sin förlossning fortfarande ger detta program en sån känsla. Tårarna rann nerför mina kinder. Tänk att vi varit där, gjort det där och klarat det utan större problem:) Tänk hur fin Alex var den natten, hur han kämpade, stöttade och fanns där. Förstår det när man ser hur andra män (och kvinnor) beter sig under en förlossningen. Men Alex var allt man kan önska och lite till! Kan nästan längta tills den dagen vi får göra om det även om det kommer dröja några år. Men det finns ingen gång, någonsin i ett förhållande som man sammarbetar och kämpar så tillsammans.
Förhållandet går till en annan demension.
Och tänk att Tyra var så frisk och skrek från början (Finns en del skräck exempel) Vilken tur vi haft!
Och tänk att det blev just hon.. en lång väntan med två missfall men idag känner jag att det var det absolut värt.
Tyra är det finaste jag har och självklart hennes pappa med. Jag älskar min familj, mitt liv!
Kan inte bli bättre!
Avslutar men en text ur låten Capri med colbie caillat som en dag ska bli en tatuering.

"And things will be hard at times
But I've learned to try
Just listening
Patiently"





Kärlek Liza


Första barnvakten

Funderar på om det är någon som läser min blogg? Kanske för att det är sommar och folk är på semester men jag fortsätter skriva lite ibland ändå.

Idag har varit en spännande dag för oss.. Började igår med att farmor Åsa ringde och frågade om hon och Leif fick låna lilla miraklet idag en liten stund. (Då hon vet att jag har lite att göra med tavlorna som ska levereras på måndag) Och själklart eftersom jag inte gör annat än att litar på dom svarade jag ja, vi bor ju ändå så nära varandra så skulle det vara något är jag där inom 5 minuter.

Så imorse gick vi upp 10.30 så skönt. Tog det lugnt och inväntade matning då Tyra inte rikigt tar nappflaska ännu ville vi att hon skulle vara fulltankad vid lämningen. Men det slutade med att jag åkte dit tog en kopp kaffe och ammade lillan. Sen gav jag henne en snabb puss sa hej då och gick.

Väl hemma tog jag hunden på en promenad var länge sedan det bara var hon och jag.. tänkte att det är väl det jag hinner men icke. Efter en timme ringde jag och kollade så allt gick bra. Då höll hon på att somna och jag hörde hur hon gjorde sitt sovgnäll:)
Sen gick det ännu 1 timme så ringde jag igen då sov hon så gott. Efter 3,5 timme från det att jag lämnade henne ringde Åsa och sa att nu är det nog bäst att kossan kommer:) Ne så sa hon inte men så var det.
Så jag och Alex åkte dit och jag gav Tyra lite mat så somnade hon om.
Jag hann göra så mycket här hemma under tiden Tyra var där, jag hann t.om. bli rastlös:)
Men det kändes otroligt skönt att veta att det funkar och att jag vet att jag klarar av det. Jag grät inte och jag klättrade inte på väggarna (Förens efter några timmar)

Nu har vi kommit hem efter att fått god mat hos svärföräldrarna. Nu väntas lite pyssel med tavlorna och sen sängen. Härligt med lite regn jag vet någon som är glad... våran gräsmata!

Kärlek Liza

Precis hemkommen..

..Efter en supertrevlig kryssning tillsammans med min lilla familj och Alex mamma med man.
Ibland kan man tro att det ska vara bökigt att åka iväg med en sån liten som Tyra men det är faktiskt tvärtom.
Tyra är mer nöjd än när vi är hemma en hel dag. Det händer mer, finns mer att titta på och det finns ingen mamma som vill hinna plocka ur diskmaskinen, tvätta, laga mat m.m.
Vi har ätit gott, drukigt gott och bara varit, helt underbart. Tänk att man kan sova så gott i en hytt på Silja galaxy.
Bilder kommer. Tack Åsa och Leffe <3

Nu har jag precis tagit mig ett härligt bad. Var efterlängtat har inte badat sen Tyra låg i min mage men nu blev det verkligen av.

Här tuffar det på. Nu är det bestämt att min vän Linnea (hon gör också tavlor) och jag förmodligen ska starta ett litet handelsbolag med våra tavlor.
Kreativatvå vad tror ni om det?
Tanken är att det ska bli en hemsida/webbshop där man kan beställa våra ordtavlor.. känner mig supertaggad.
Imorgon börjar jobbet med tavlorna till bodyjoy sen blir det dit på måndag för att sätta upp dom. Ska låna med mig Alex kamera så jag kan foto när dom sitter på plats.

Konstaterade också idag när jag låg och tittade på foton som Alex tagit under kryssningen att jag faktiskt är väldigt nöjd med mig själv i många avseenden. Vilket känns grymt!
Det kan låta kaxigt  eller stötande för vissa men mina vänner som känner mig vet att det inte är så utan det är väl bara så härligt att få känna sig nöjd. Slippa gå och ha ångest över det ena och det andra. Självklart finns det kilon som ska bort m.m. men det finns även väldigt mycket som jag gillar. Jag är den jag är det kan ingen ändra på. Du är den du är och det går heller inte att göra något åt än att gilla läget. Någon sa till mig att kan man inte älska sig själv så kan man inte heller älska någon annan och jag tror det är där det börjar. Inifrån och ut.





Imorgon ska jag ringa min barnmorska igen. Var ju där på återbesök för några veckor sedan och var helt inställd på att göra en undersökning när hon ställer frågan "Vill du vi ska kolla eller känns allting bra?"
Jag tror nästan varenda tjej som fick detta val skulle svara precis som jag. "Ne det behövs inte, det känns bra"
För vem ställer sig upp och applåderar när dom ska till gynekologen? Någon?
Men i efterhand ångrar jag mig, jag var ju inställd på det varför gjorde jag det bara inte. Vore skönt att veta att allt är okej. Så imorgon ska jag boka ny tid till och för cellprov. Önska mig lycka till:)

All kärlek Liza

Härliga dagar..

fyllda av sol och bad.
Är så mysigt att åka hela familjen till stranden med kylboxen fylld med lunch och fika, Tyra under ett parasol, kan det bli mer fridfullt.


Tyra och jag på klipporna vid hålludden

I onsdags var vi på BVC och Tyra fick sina första vaccinations sprutor, en i varje lår.
Pappa Alex fick hålla Tyra och som tur var har vi hört våran lilla ängel skrika förut för ont gjorde det.
Jag var nära till Tårar men så fort Alex reste sig upp med Tyra gick det över och vi alla blev lugnare.
Efter det åkte vi till apoteket för att handla alvedon ifall Tyra skulle drabbas av några biverkningar så som feber eller värk. Men det kom inget som tur var.
Det enda som kom var ett utbrott på 20 min, då jag blev påmind om hur det var när hon var liten för hon skrek precis som hon gjorde då. Sådär så det bara skär i ens mammahjärta. Men efter det var hon helt som vanligt!

Men märker också hur påverkad hon blir av att det är så här varmt men vem blir inte det?
Herregud jag känner att all energi bara försvinner med värmen. Nästan så man hoppas på en regning dag framöver så man hinner ta tag i allt det som man inte har någon lust med när solen skiner.
Jag och Alex sa det igår, när det kommer en dag med regn eller dåligt väder då är det städa som gäller!



Ytterligare en tavla klar.
"Glädje"

Nu är det bestämt med bodyjoy att dom vill ha tre tavlor
"kärlek"
"Harmoni"
"Glädje"

Får även sätta upp ett A4 om mig själv och mina tavlor vid deras cafe.
Så Alex pappa ska komma någon kväll och hjälpa mig med det och sen kolla lite "regler" vad som gäller när det är hobbyverksamhet hos skatteverket. Så det är mycket på gång nu.

Ne nu ska jag försöka fixa lite hemma.. Vi hörs snart igen!

Kärlek Liza


Herregud vad det är varmt.

Vi ska inte klaga men när man har en sån här liten som man hela tiden går och bär på, det ska ammas och svetten lackar då kan man få gnälla lite men bara lite:)

Idag väntas kalas hemma hos Alex mamma då hans lillebror fyller år:) Det blir mat och lite fika alltid lika trevligt.
Nu börjar det hända lite med mina tavlor, har en beställning och tre på ingång. Känns härligt att mina tavlor snart kommer pryda ett av värmdös största gym.. inte illa! Lite svårt att måla i denna värmen men nu när vi har fina altanen är det den perfekta verkstaden! Så imorgon blir det införskaffa material och sen sätter jag fart.
Här kommer en bild på min senaste tavla Lycka!



Kärlek Liza


Händer nya saker varje dag <3

Det känns som om tiden går så otroligt fort. På tisdag blir Tyra redan 3 månader. Ska man ha kalas då kanske.?:)
För tre månader sedan just idag gick jag runt med värkar och hade ingen aning om vad det var för någon liten människa som skulle förändra vårt liv. Att det skulle vara en sån perfekt liten underbar Tyra hade vi ingen anning om.  
Det känns som om hon har blivit så stor och det händer nya saker för varje dag. Igår hittade hon tummen för första gången, annars har det varit hela handen in i munnen och vi har väntat på att detta ska hända. Tror hon kommer bli en riktigt suga-på-tummen-unge :)

Idag har Alex varit iväg och spelat golf så när jag och Tyra skulle gå ut med Wilda bar jag
Tyra i famnen. Helt plötsligt tittar hon på Wilda och ger ifrån sig ett stort leende. Sen strax efter kommer det som kan få varje mamma/pappa att börja gråta, det första skrattet! Helt underbart.. Hon skrattade några gånger men nu är det som borta igen.. Undrar när man får höra denna energikick igen! Älskade unge! Stoltare mamma får man leta efter det vart samtal och sms till alla närstående, herregud. Tänk att det fortfarande känns som om jag är den enda i hela världen som har den perfektaste lilla ungen. Jag låter precis som dom flesta föräldrar "jag har nog den sötaste ungen" "åh hon är så fin, hon är finast av alla"  men det är väl härligt. Att man är stolt över sitt barn. Det SKA man vara, det borde ALLA vara!



Ikväll väntar grillning med älskling!

Kärlek Liza


Midsommarafton

Måste lägga upp dessa bilder från midsommarafton.




Kärlek Liza


Första semestern med lilla familjen

I fredags åkte vi till kolmården på en minisemester tillsammans med våra fina vänner Jensa och Alexandra.
Vi hyrde en villa fredag-söndag helt perfekt! Vi grillade,spelade kort och bara mös.
På lördagen bar det av till kolmårdens djurpark vilket uppskattades mycket av Tyra 3 månader:)

Trots värmen höll vi humöret uppe.


Blöjbyte i vagnen...


och klappa getter var det bästa!

Tack Jensa och Alexandra för en underbar helg.

Tiden går så fort och Tyra har blivit så stor. Hon känns nu som en riktig bebis och inte längre något spädbarn.
Just nu känner jag mig väldigt tillfreds med mitt liv. Jag har den finaste lilla familj, det e sommar +
Bodyjoy mailade och vill förmodligen köpa 3 tavlor av mig.Tänk om jag får ha mina tavlor på väggarna där. Tänk hur många som kommer se dom varje dag. Sen ringde en instruktör och ville ha 2 till sig själv. Roligt! Är glad att någon håller mig kreativ.. så hör av er om ni ska på bröllop, födelsedagskalas eller bara vill unna er något.. För detta är den perfekta presenten:)




Skriver snart igen nu väntar sängen
Kärlek Liza





RSS 2.0