Mamma livet leker

Dagarna går så fort, tänk att det redan gått 6 veckor t.o.m mer sen Tyra föddes.
Det är så mycket man vill hinna göra nu när Tyra är så liten men det är så lite man får gjort, men jag njuter verkligen och det är kanske det viktigaste.
Fasen vad det händer nya saker med det lilla livet för varje dag. Nu är hon allt mer vaken, tittar intensivt på saker och ler ofta.

Dagarna går verkligen och jag blir alltid lika förvånad när jag tittar på klockan att tiden kan gå så fort.
Igår rensade jag ut en flyttkartong med massa gamla brev,foton och papper i.
Hittade alla mina och Alex gamla brev, foton, album, grattiskort m.m. Blir alldeles varm när jag tänker på det. På något kort står det "tack för dessa 4 månader".... 4 MÅNADER, nu har vi snart varit tillsammans 7 år och har fått vårat älskade mirakel. Jag skulle inte kunna tänka mig att leva med någon annan än Alex. Du är verkligen min andra hälft och jag älskar dig så mycket. Dom flesta säger att Tyra är så lik dig och det gör mig ingetting för du är helt perfekt och så är hon!





Planer framöver

Fredag 28 maj: Moster Ahnna med familj kommer från skåne för att träffa lilla miraklet
Lördag 29 maj: Musikal med Lillebror (Tyras första "konsert" vi har köpt jättefina hörselskydd)
Söndag 30 maj: Bakluckeloppis
Måndag 31 maj: Första mammaträffen
Tisdag 1 juni: Läkarbesök bvc
Onsdag 2 maj: Pappa kommer och ska börja bygga veranda
Torsdag 3 juni: Amanda Student
Måndag 7 juni: Operation Alex.

Som ni ser så är det fullt upp, är ganska svårt att få till bloggandet men jag försöker. Få se hur länge jag orkar hålla bloggen vid liv. Är det någon föresten som vet hur man kan göra om man skulle vilja ha sin blogg utskriven på bästa sätt? Vore kul att kanske göra en bok utav den:)

Ikväll kommer Alex kompis Jonas, hans flickvän Elin och deras lilla mopps Winston hit på fika. Ska bli så mysigt! Var länge sen vi träffade dom. Får se om vi "lyckas" göra dom bebis sugna eller om vi skrämmer dom:)

Skriver snart igen
Kärlek Liza


Dålig uppdatering

Kände att det var dax för lite uppdatering här på bloggen.
Idag har det varit en dag i hälsans tecken. Började med att ringa Bvc då Tyras navel inte såg allt för rolig ut imorse. Den lilla lilla naveln var aldeles varig, så jag fick en tid halv 12. Vilket gick jättebra, jag var där nere i god tid så Tyra hann få i sig lite mat innan det var dax att gå in. Tyra låg där fint på skötbordet och log medans vi fixade med naveln. Det var ingen fara men barnmorskan la på något medel som skulle hjälpa naveln att läka. Sen pratade vi lite om att Tyra hostar ganska mycket när hon skriker. Har trott att det varit efter hennes jobbiga nätter med magont men det är över en vecka sedan och man tycker det borde bli bättre. Så nu har vi ringt till skärgårdsakuten och fått en tid 15.40 för att titta på det. Känns skönt att kunna utesluta ev. krupp eller annat.

Nu har precis Linnea, Moa och Malin varit här på Lunch. Känns så lyxigt att kunna träffa dom så här för en lunch mitt på dagen. Snacka lite skit och ladda lite. För det är precis vad jag gör när jag träffar mina vänner. Även om vi bara ses en kort stund så får jag så mycket energi av dom. Tack fina fina vänner för att ni finns!

Jag sa det igår till min mamma att "nu har Tyra sovit hela nätterna (då menar jag utan att skrika) i en hel vecka. Förstår du hur mycket det betyder?" Och det betyder verkligen allt. Jag känner mig så mycket starkare än tidigare. Bara vetskapen om att det gick över och jag förstår ju självklart att det kommer komma fler nätter med tårar men jag vet också att det kommer komma nätter fyllda med sömn.

Vi ska bygga ut våran altanen så i lördags hade jag och Tyra en hel dag med farmor Åsa och bonusfarfar Leif, då Alex och hans kompisar var hemma hos oss och rev den gamla altanen. Vi åkte runt i olika affärer och letade möbler till deras nya hem. Vi åt god lunch och grillade senare på kvällen. Vi har länge pratat om att göra fotavtryck på Tyra och nu blev det av. En mindre nöjd Tyra:)



Kan detta vara min nästa tatuering kanske?

Imorse var vi hemma hos Maria och hennes lilla Elias på fika. Var jätte mysigt  Tyra passade på att sova lite i Elias gunga:) En liknande måste vi hitta till Tyra..den var så bra!

Tyra avslappnad till tusen:)

Kärlek Liza


Jag börjar komma in i det här nu...

Äntligen känner jag att mamma lunket börjar passa mig. Jag njuter av dagen, av Tyra, av tiden på kvällarna och helgerna tillsammans med Alex, jag njuter av livet helt enkelt!

Världens bästa pappa med lilla Tyra <3

Idag har jag haft många bollar i luften på samma gång. Bakluckeloppis, planer inför ev. dop, städning och det är svårt för man blir hela tiden avbruten, man har lärt sig att allt tar lite längre tid. Man är så van att kunna göra en sak och slutföra den men så går det inte till med en liten. Tyra är den finaste ungen och jag älskar henne. Nu förstår jag varför folk säger "njut av spädbarnstiden" men till alla gravida därute låt det ta tid. Tro inte att det ska vara superroligt direkt för det är det inte. Det är mycket som ska på plats innan man kan börja njuta.
Anledningen till att jag njuter nu är mycket för att det börjat hända saker, man börjar få en reaktion på "allt" jobb man lagt ner med vakna nätter m.m. Nu kan det komma små leenden och det betyder så mycket.Det är värt allt. 

Igår var jag och träffade mina mammor igen. Åh det är alltid lika trevligt och ju mer vi träffas destu öppnare blir vi och vi upptäcker varje gång att vi alla är väldigt lika, har samma tankar och funderingar. Nästa vecka ska vi åka hem till en av tjejerna på lunch, ska bli supermysigt!

Det blev ingen babyrytmik idag då det var näst sista gången och jag kände att då kan jag lika gärna vänta tills efter sommaruppehållet.

Ne nu ska jag sätta på lite kaffe för snart kommer Malin och fikar med mig:)

Men som sagt Bakluckeloppis på söndag kom och shoppa loss i siggestagård..

Kärlek Liza


Bvc besök

Idag har Tyra och jag varit nere på Bvc. Vi promenerade ner och självklart skulle jag ha gått lite tidigare så Tyra skulle hinna få mat innan men det tänkte vi inte på.Så Tyra blev jättearg när hon vaknade upp på skötbordet. Hon bara skrek, barnmorskan frågade om jag hade några frågor och jag hade massor men många hade jag redan glömt bort.

En fråga var att jag funderar på att börja pumpa ut mjölk för att sen ge Tyra i nappflaska.Tänker att det kan vara mysigt för Alex att få mata Tyra någon kväll och sen om man någon gång skulle bli sjuk så vet man att hon kan ta nappflaskan. Min bm tyckte det lät som en jättebra ide så det ska vi nog pröva.

Medans jag väntade på att få komma in stod jag och läste på anslagstavlan och såg då en lapp om att donera mjölk på södersjukhuset.
Finns så många barn som behöver mjölken "och jag som har hur mycket som helst"

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/brist-pa-brostmjolk-i-stockholm_495603.svd

Vad tror ni om det? Ska ringa på en gång.

Men Tyra växer och frodas. Idag vägde hon 4720 gr och är 56,5 cm lång:)
Stora tjejen!

Jag tror våran andra bebis som numera "bara" är hund har fått separationsångest. Hon hanterar allt med Tyra jättebra men just när vi ska gå hemifrån blir det jobbigt. Hon försöker först smita med och sen när man stänger dörren står hon och hoppar. När vi kom hem sa grannen att hon hoppat på dörren ett antal gånger dock sa hon också att hon gått fram och pratat med henne och ska jag vara helt ärlig gjorde det nog inte saken bättre.

Älskade Wilda, hoppas det går över får försöka ge henne mer tid men det är svårt när man både ska vara flickvän/pojkvän, matte/husse och mamma/pappa.



Funderar på om jag ska ta med mig Tyrisen på babyrytmik på onsdag, vet att hon är lite liten men ändå, kan inte det vara mysigt?:)

Måste avsluta detta inlägg med en superfin bild på vår älskade Tyra.
Ser ni det är början på ett Leende. Tack Linnea för denna bild!



Kärlek Liza


Tyra en månad <3

Tänk att det var en månad sen igår som Tyra kom till världen. Tiden går bra fort och man märker att det händer nya saker för varje dag. Tyra har börjat le mer medvetet och det känns som om hon blir mer och mer nöjd för varje dag som vi får dela med henne. Hon är klart en gladare unge, världens bästa! 
Hon växer snabbt så snart kan hon nog börja använda alla fina kläder som hon fick när hon föddes.

Åh.. vad det är skönt när det är helg att få vara tillsammans hela familjen. Dock har Alex jobbat ganska mycket men bara att få gå upp och äta frukost tillsammans är hur lyxigt som helst. IMorgon är han ledig och då blir det nog en tripp ut till famor Åsas jobb.  

Idag har alla mostrarna varit här på lunch/fika (Malin, Noni, Linnea och Moa) Är alltid lika mysigt att träffa er! Tycker om er så mycket och ni ska veta hur mycket ni betyder för mig!

I veckan ska jag börja rensa ut inför bakluckeloppisen i sommar. Har massor att sälja! :)

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva men jag försöker fortsätta blogga ändå. Är så tråkigt när man följer någons blogg under en längre tid och så helt plötsligt tar allt slut.. Vill fortsätta skriva men just nu handlar det så mycket om att komma i rutin/fas.
Men jag försöker

Kärlek Liza

Hittade en bild. Tänk när jag såg ut så här och tyckte jag hade börjat få mage:)





Känner mig lite ostimulerad

Tänk att det snart är 4 veckor sen våran lilla Tyra kom till världen. Den dagen kommer jag aldrig att glömma.


Tyra och pappa på BB


Morgonmys hemma i sängen


Tyra sover gott på farmors arm


Tyra sover i bilen


Tyra och "moster" Moa


Tyra på mammas bröst

Nu när lilla Tyris och jag börjar komma in i lite rutiner då hon sover mest hela dagen förutom dom korta vakna stunderna då hon äter börjar jag känna mig lite ostimulerad. Går och plockar lite här lite där men jag behöver göra något kreativt men kommer inte riktigt till ro. Tror jag måste åka till panduro och handla lite så jag kan sätta igång med ett fotoalbumet till Tyra. Hoppas också att det blir en beställning på kärlekstavlan.




Här är den sista tavlan jag gjorde när jag gick i väntans tider




Har ni några andra förslag på vad man kan fylla sina dagar med?
Hör gärna av er om ni har vägarna förbi:) Ett besök är alltid välkommet.

Tror jag måste börja skriva min planer då det just nu är något grötigt i huvudet:)

Planer framöver:
Tisdag 11/5: Middag med tjejerna hos Moa 18.00
Onsdag 12/5 Träffa mammorna 12.00
 Torsdag 13/5 Tyra 1 månad <3
Måndag 17/5 Bvc 11.15
Måndag 17/5 Träffa Jennifer och EbbaLi

Kärlek Liza


<3

Nu har Alex fått datum för operation, den 7 juni och därefter blir han hemma 2 månader tillsammans med mig, Tyra och Wilda. Ska bli mysigt även om jag vet att han kanske kommer ha väldigt ont och inte kunna göra så mycket, så känns det mysigt/lyxigt att få vara hemma tillsammans.

Tyra växer så det knakar och för varje dag som går blir jag bara mer och mer "kär" i denna unge:) Nu kan jag bli varm i hjärtat av hennes gråt istället för att känna klumpen i magen växa och växa.
Jag och mamma pratade lite häromdagen och hon berättade att när min lillebror var liten och grät tyckte jag det var fruktansvärt jobbigt. Jag gjorde allt för att han skulle bli nöjd. Jag minns även när jag träffade Alex för 7 år sedan och hans lillebror Hugo var sådär ledsen att jag tyckte att det var jobbigt.
Jag tror att jag alltid har tyckt att det varit jobbigt med småbarn som gråter och sen när det är ens eget barn så blir det extra jobbigt. Man vet inte hur man ska göra, man är trött både psykiskt och fysiskt och då gör det ont i ens hjärtat.

Tyra sover allt bättre och bättre på dagarna och nu börjar jag känna att jag måste komma på lite att göra när hon sover. Något som stimulerar mig. Jag har lånat några ljudböcker av bonusfarfar Leffe som jag ska lyssna på och sen idag fick jag in en till beställning av min Kärleks tavla:) Så roligt!

Jag är ledsen vänner att jag är dålig på att höra av mig och att det ibland kan ta timmar innan ni får svar på era sms. Ibland har jag inte telefonen hos mig när jag ammar och när jag är ute på promenad håller jag vagnen i ena handen och andra håller jag hunden. När Tyra sover försöker jag passa på att gå på toa, äta och fixa. Sen på kvällarna vill jag inget annat än att krama min Alex. Men det kommer bli bättre jag lovar. Är skönt att jag har så otroligt fina vänner som även om dom vet vad svarat blir säger "Vi ska ut på lördag, du får självklart följa med" och jag vet att dom inte förväntar sig att jag kommer följa med utan dom gör det mera för att det är en fin gest att visa "vi tänker på dig" eller "du är fortfarande med oss"
Jag älskar er fina vänner!

Åh.. jag väntar med spänning på dom fina bilderna från när fotografen var här. Jag har smygkikat på några och dom är otroligt vackra.
Lägger ist in en bild vi tagit på Alex nya dator. Här har ni hela familjen Löven/Zetterberg samlad<3


Tyra ser otroligt skön ut på denna bild.

Ikväll blir det middag hos farmor Åsa sen imorgon är det städdag i föreningen, Jippie:)

Kärlek Liza


Tyra och dammsugaren

När Tyra låg i min mage kommer jag ihåg att jag många gånger tänkte " Är det något ljud du (Tyra i magen) kommer vara van vid när du kommer ut så är det dammsugaren" För gud så man dammsuger när man har hund.
Det roliga är att Tyra nu ÄLSKAR dammsugaren. Är det så att hon är arg och skriker och vi slår på dammsugaren så blir hon helt tyst. Gud så vi skrattade första gången vi prövade detta.
Idag när jag skulle försöka lägga en mätt och belåten Tyra i vagnen för att sova lite, gungade jag henne fram och tillbaka utan resultat. Hon låg där nere i vagnen och tittade med sina stora ögon. Efter en stunds tänkande "Hoppas hon somnar snart så jag kan ta en sväng med dammsugaren" kom jag på det att vadå det e väl bara och köra då lär hon ju somna. Så jag dammsög och flyttade vagnen med mig genom lägenheten. När jag väl var klar ja då sov lilla Tyra:) Jag älskar denna härliga unge, hon är klart bäst!

Idag har vi varit ute på Ingarö och hälsat på min farmor och farfar. Är så mysigt och dom tycker det e så mysigt att träffa lilla Tyra. Även om hon mest bara sover och sover.

Tittade igenom min blogg igår. Kommer ni ihåg när jag såg ut såhär?
Det känns så overkligt när jag ser denna bild, tänk så snabbt man glömmer bort.
Tänk att det är Tyra som ligger i min mage på bilden helt redo att möta världen:)


7/4-10

Ne nu ska jag passa på att lägga mig på soffan en stund. Man får ta vara på stunderna lilla miraklet sover så man själv får vila lite. Skriver snart igen.

Kärlek Liza



<3

Nu känns det som om jag börjar komma in i livet som mamma. Tog bara tre veckor:)
Vi har lärt känna Tyra bättre och det känns som om vi börjar förstå henne och hennes signaler mycket bättre. Jag har lättare att hantera när hon är ledsen utan att själv bli ledsen eller stressad. Men det tar tid man blir inte mamma över en natt det tar längre tid än så. Men jag är så stolt över Tyra, hon är helt underbar.

Igår träffade vi några av mammorna från föräldrarutbildningen och deras pluttar Nora och Harry.
Det var jättemysigt, vi satt och fikade och pratade om allt. Upptäckte att vi hade mycket gemensamt och många gemensamma frågor. Vi har bestämt nu att vi ska försöka ses en gång i veckan. Är roligt att ha några att umgås med som har barn i precis samma ålder.

Idag lyckades vi somna om när vi i vanliga fall brukar gå upp, vilket var jätteskönt. Vi sov till strax före nio.
Nu har vi varit ute på en liten promenad med Wilda och snart ska vi åka till mammas jobb och visa upp lilla miraklet.

Skriver snart igen
Kärlek Liza


Bvc idag

Idag har vi varit på bvc. Allt såg fint ut Tyra väger nu 4230 gram och är 54 cm lång, stora tjejen:)
imorgon ska vi träffa tjejerna från föräldrautbildningen och deras småttingar ska bli jättekul.
Nu väntar middag, blev ett väldigt kort inlägg idag...
Kärlek Liza


En lite annorlunda valborg

Igår hade vi det bra men annorlunda. Från att varit tre har vi nu blivit fyra <3 vilket är underbart men det kräver en viss planering och flexibilitet.
På morgonen var älskade Noni och Moa här och fikade. Är så mysigt när mina vänner kommer och pysslar om mig och Tyra. Förstå hur många fina "mostrar" min lilla Tyra har runt sig.
Senare på dagen åkte jag och Tyra och handlade inför kvällen. Herregud vad rädd jag var att hon skulle vakna och tok skrika i affären.. är man då alldeles själv så är det bara lämna allt man plockat på sig och gå därifrån.
Men min underbara lilla tös skötte sig perfekt!
Vid 3 kom Alexandra och "vi" började lite smått att förbereda. Tra är inne i en fas då hon blir väldigt eftermiddags pipig. Så Alexandra fick stå för allt jobb i köket medans jag försökte trösta en ledsen Tyra. Alex och Jensa grillade på nya grillen. Precis när vi skulle äta somnade lilla Tyra för en stund men sen var det dax igen.
Och det är verkligen som Alexandra sa "Man tror att när ens barn bli ledset tar man upp henne och pussar lite på henne så går det över. Men så är det ju verkligen inte" och jag håller med. Hade också den bilden innan men man kan göra precis vad som helst och ingenting  hjälper. Jag tror faktiskt på vad vissa säger "att vissa barn behöver få skrika klart" och Tyra är ett sådant barn. Efter maten promenerad vi ner till brasan, dock började det regna men var mysigt att få se brasan en stund endå. När vi kom hem blev det sängen för mig och lilla Tyra. Då gick det upp för mig att jag är mamma på riktigt. Jag är en riktig mamma, som ursäktar sig för gästerna för att gå och lägga sig med sitt lilla barn.
Det var nog tur att jag gjorde det annars hade jag varit helt trasig idag, för 06.00 var Tyra pigg. Då gick vi upp, Tyra fick ett bad i handfatet sen la vi oss på soffan och vilade en stund.
Nu sover Tyra så gott och ska snart vakna för lite mat. Sen ska vi hem till mamma på middag.

Tyra är mer och mer vaken för varje dag. Hon tittar på en med stora ögon och man ser att hon verkligen är där.
Förut var blicken mer tom, kanske kanske hon förstår vilka vi är! Hennes mamma och pappa, Älskade lilla barn!

Kärlek Liza


RSS 2.0