Vad betyder dessa drömmar?

Idag har jag gått 22 fulla veckor. Tiden har gått snabbt men samtidigt extremt långsamt.
Jag tycker inte det händer så mycket, fast jag vet att det gör det.
Önskar bara att jag kunde släppa tankarna från detta en stund. Är ganska jobbigt att leva mitt i det samtidigt som det är en fantastisk upplevelse.
Just nu är jag inne i en period där jag drömmer väldigt mycket och intensivt. Mina drömmar är så verkliga att jag knappt vet skillnaden på dröm och verklighet.
Som jag skrev i tidigare inlägg drömde jag natten till lördag att vi var på UL och sjuksköterskan sa " Det är en sån som kommer bli farmor eller mormor" Alltså en flicka!
Inatt förlöste jag denna flicka själv. HELT själv! Det var inga problem den bara kom ut och jag klippte av navelsträngen och ringde till Alex och sa att han måste åka och köpa en vagn. "Den" kom tidigare en vi tänkt. Mamma var också där och satt hela tiden och frågade mig" hur gick det här till" "hur klarade du det själv" Min känsla var bara att det var inte så svårt.

1. Varför drömmer jag att det är en tjej? Är det för att jag omedvetet "önskar" det eller är det för att jag vet att det är det?

2. "Det var inte så svårt" Vad står det för?




Ja ibland önskar man att man kunde tyda sina drömmar. Är bra spännande.
Hoppas få bättre sömn inatt.

Igår var vi hemma hos en kompis till Alex, Joakim och hans flickvän, My. Vi vart bjudna på middag, super trevligt!
Snart är det vår tur att bjuda igen, dock brukar vi vara lite sämre på det. Men den här gången måste vi ta tag i det,lovar!

Snart kommer Fanny hit och äter middag sen ska vi ut och gå med Wilda. Mysigt!
I vanliga fall brukar vi träna på måndagar men jag har tyvärr börjat känna av ryggen eller svanken. Tror det är någon nerv i ryggen som trycker på. Vågar inte överanstränga den mer. Så det blir en lugn promenad med bästa vännen Fanny ist!

Har börjar funderat lite på julklappar. Är det någon som har ett tips på en julklapp för 150 kr som ska passa både kille/tjej ung som gammal.. Tipsa gärna mig?'


Kärlek Liza

Första advent imorgon

Idag har jag och Alex haft en riktig pyssel dag. Vi gick upp vid 9, åt frukost, duschade och gjorde oss i ordning. Sen åkte vi till Brisak för att handla lite julsaker. Det blev, strumpor, adventsstjärna, adventsljusstake, hyacinter m.m.

Nu håller vi på och bakar lussekatter, tittar på sunes jul och bara myser.

Ikväll ska Alex på maskerad och jag ska på glöggmys hos johanna. Ska bli jätte kul. Vet inte hur länge sen det var jag träffade Kattis som också ska dit. Tycker det är lite tråkigt att inte Alexandra kunde komma. Hade varit ett bra tillfälle att träffa henne med. Saknar de alla!

Idag var vi också inne på pinoccio, en second hand butik i hamnen. Det fanns massa fina små barnkläder. Men vi bestämde oss för att inte köpa något förens efter jul trots att allt var super billigt.
Ett litet undantag för.. Amanda ska nämligen köpa björndräkten till miracles på måndag.



Idag har jag och Alex också pratat om att önska oss presentkort på http://www.tittutultraljud.se/
Vi vill ju gärna ta reda på vad det är för någon liten människa som bor i min mage.
Inatt drömde jag att vi var på en sådan undersökning och det var en liten flicka.
När jag berättade detta för Alex sa han: Och jag drömde att det var en pojke. Så vem vet?=)

Nu rör sig bebisen mer och mer. Igår när jag kände bebisen sparka på jobbet sa jag det till barnen runt mig och de vill genast känna. Och de kände, de kände den lille sparka. En flicka sa "det var första gången jag känt en bebis i magen"

Jag saknar alla mina vänner. Vart är ni? Det blir aldeles för sällan att man hörs eller ses.
Men jag saknar verkligen er. Ibland känner jag förmodligen precis som alla andra, mig lite ensam!

Dags att återgå till degen.

Kärlek Liza


Whit arms wide open..

Alex visade mig texten till den kända låten Whit arms wide open av creed som handlar om att bli pappa.

Well I just heard the news today
It seems my life is going to change
I closed my eyes, begin to pray
Then tears of joy stream down my face

With arms wide open
Under the sunlight
Welcome to this place
I'll show you everything
With arms wide open
With arms wide open

Well I don't know if I'm ready
To be the man I have to be
I'll take a breath, I'll take her by my side
We stand in awe, we've created life

With arms wide open
Under the sunlight
Welcome to this place
I'll show you everything
With arms wide open
Now everything has changed
I'll show you love
I'll show you everything
With arms wide open
With arms wide open
I'll show you everything ...oh yeah
With arms wide open..wide open

[Guitar Break]

If I had just one wish
Only one demand
I hope he's not like me
I hope he understands
That he can take this life
And hold it by the hand
And he can greet the world
With arms wide open...

With arms wide open
Under the sunlight
Welcome to this place
I'll show you everything
With arms wide open
Now everything has changed
I'll show you love
I'll show you everything
With arms wide open
With arms wide open
I'll show you everything..oh yeah
With arms wide open....wide open


På torsdag hoppas vi få höra ditt hjärta slå. (Fick ny tid)

Att få barn måste vara det största i livet.. Vi kommer bli världens lyckligaste lilla familj!

Kärlek Liza


21+2

Nu är jag inne i vecka 22 känns skönt. 
Bara över en natt känner jag hur magen vuxit. När jag rör mig på dagarna vaggas bebisen och verkar ligga still och sövas av mina rörelser men sen när det är min tur att vila lite då vaknar den till liv och far runt. Det är svårt att sova då, inte för att den rör sig så mycket utan mer för att man vill känna alla dom där rörelserna. "kommer det mer" "snart kanske den rör sig igen" och så, vilket gör att man ligger vaken och väntar.

Fostrets utveckling vecka 22

Nu väger bebisen nästan ett halvt kilo, cirka 430 gram, är drygt 27 centimeter lång från hjässa till häl och har samma proportioner som en nyfödd bebis, om än lite spinkigare eftersom bebishullet inte utvecklats ännu. Innan detta sker, ser huden lite skrynklig ut, men bebisen lägger på sig lite varje dag nu. Läppar och ögon är formade, men iris (regnbågshinnan) saknar fortfarande pigment. Bukspottkörteln utvecklas stadigt.



Idag ringde barnmorskan upp mig, jag kunde tyvärr inte svara då jag jobbade men hon lämnade ett meddelande och bad så mycket om ursäkt för missen i måndags. Hon sa att jag skulle få komma så fort som möjligt kanske på fredag får se om det passar. Ska ringa upp henne imorgon.

När jag var ute med wilda på rasten idag, kopplet i ena handen och mobilen med Alex i andra, så började jag tvärt blöda näsblod, som jag gjort en hel del på nätterna tidigare. Och det är inte lite som kommer tur att det går över snabbt men är inte alltid så att man springer runt med en toarulle i jackan. Så det vart till att vända om med handen om näsan.  
Något jag kanske borde ta upp med min barnmorska när vi ses, någon som varit med om liknande? De säger ju att man blöder lättare näsblod och om tandköttet när man är gravid då man har ökad blodmängd i kroppen.

För några dagar sen tog jag mig "mod" att sms min gamla kollega Maria som nu är hemma och är mamma ledig.
Vi pratade mycket om barn när vi jobbade ihop och sen blev jag gravid och fick mf och sen vart hon gravid samtidigt som jag vart gravid andra gången. Vi fantiserade om att vara lediga tillsammans och ni vet allt vad man kan drömma om. Hennes dröm gick i uppfyllelse och idag har hon fött lilla J.
Det var tufft att se henne lycklig, allt kändes orättvist och därför valde jag att ta avstånd. Vilket jag var väldigt öppen mot henne med. Detta gjorde ju också att hon inte har ringt även om hon velat.
Men i måndags kände jag mig redo och vi bestämde oss för att träffas idag. Så nu har hon och lilla J precis åkt hem. Så fin, vi pratade om allt, jag fick hålla lilla J, Alex fick också hålla och det känns helt overkligt att en sån liten snart ska flytta in till oss...
J hade en sån där fin björn overall från Hm, världens sötaste! Tacka Maria för att du finns, tror du kommer vara ett stort stöd för mig i framtiden.

Innan Maria kom hit var jag nere i hamnen och tittade i barnbutiken efter något till Maria och J.
Gissa vad jag hittade där.. om inte min stork?


kalika stork 221
Den var så himla fin. Det blir nog mitt nästa köp=)

I helgen blir det lungt. Alex ska på maskerad på lördag så är det någon som känner för en mysig hemma kväll så säg till...

Kärlek Liza


Besvikelse..

Tänk hur man kan få tiden att gå bara man har något framför sig. Och det har verkligen varit skönt med alla dessa mål speciellt för mig som trots att jag gått långt över mina tidigare graviditeter fortfarande känner en viss oro. Inte alltid med ibland kommer det över mig.
Idag var ett mål på vägen, få komma till barnmorskemottagningen och lyssna på lillens hjärta.
När Alex och jag väl kom dit stod det en stor lapp

MÅNDAG 23/11 BARNMORSKEMOTTAGNINGEN STÄNGD EFTER 15.00

klockan var då 15.10 och vi hade tid 15.15 och jag vet vad många tänker. Men nej jag är säker på detta,nog att jag varit lite vimsig men detta är jag hundra på.
Hittade någon stackars tjej som berättade att de var på möte och jag bad att min barnmorska skulle kontakta mig så fort som möjligt. Hoppas få en tid snart endå.

Men jag blir alltid så besviken att jag bara vill gråta som ett barn all ork och lust försvinner och jag vill typ bara sova. Men denna gång höll jag mig från att gråta. Kanske är det så att allt är bra och jag behöver hållas lite. Inte vara orolig utan bara vara. Kan det stämma?

Har iaf en tid 17/1 men vill komma dit innan det, får se vad hon säger när hon ringer!

Ska träna ikväll,så det blir skönt!Tänka på något annat!
Fanny kommer hit efter jobbet och Åsa kommer och hämtar oss vid 18.00

Nu ska jag sappa lite på tv och bara vila! Hörs snart igen!

Kärlek Liza



Till morbror Jim=)

Jag har gett ett litet önskemål/förslag till min lillebror som ska bli morbror.
Har har ett band som vi bruakr gå och lyssna på, Artificial me.

Lilla miracles fick ett litet smakprov i fredags när vi var och lyssna. Och jag lovar det går inte att missa tror inte lillen i magen gjorde det heller. Den visste precis vart vi var.

Mitt önskemål eller förslag till jim är han ska göra ett "rockstar set" till bebben.
Med hörlurar, Baggyjeans, nitar, convers skor och en ball body där det ska stå "Jim är min morbror" fram och sen Artificial me på baksidan.
Designade ett förslag se vad coolt=)



Finns att beställa egen designade på
www.spreadshirt.net

Hur ballt vore inte det?

Kärlek Liza


Seg söndag

Åh.. Nu börjar jag bli så där trött igen som jag var tidigare i graviditeten.
Imorgon ska vi till Barnmorskemottagning, ska bli så häftigt att få höra hjärtljuden från vår lilla "miracles".
Jag ligger här i soffan och kikar runt på några gravidbloggar. Inser då att många börjar köpa prylar tidigt.
Jag har endast köpt en pryl som jag inte kunde låta bli.
En fruktansvärt söt spöket laban docka, den är så fin.

Laban Docka

 

Men man kanske kan börja shoppa lite smått, behövs ju en hel del=)
Vet att det finns fler sugna där ute... så ska vi köra?=)

Igår var Alex ute med några kompisar och när han kom hem inatt låg vi länge och pratade och kände på magen. Om man har tålamod så kan man nu faktiskt känna den lilla röra sig där inne. Ibland får man vänta lite men det är det värt. Jag har ju känt av lilla "miracles" ett tag men det är ännu mer speciellt när man kan få andra att känna det också eller när man själv känner det både på insidan och utsidan.
Alex sa något som jag tyckte var så gulligt.
"Tänk sen då kommer du och lillen komma och titta på mina bandymatcher. Coolt"

Jag vet att ALEXANDER kommer bli världens bästa pappa!

Hittade ett jätte fint halsband jag gärna skulle vilja ha när babyn är här.

Men då ska det självklart stå barnets namn och Alexander.

Nu börjar man bli lite frustrerad att man inte vet vad det är för en liten krabat som bor därinne.
Vi har nog redan klart för oss om det blir en liten flicka men om det blir en lite pojk vet vi inte alls vad den ska heta...
Det finns en teori som säger att ligger hjärtljuden över 140 är det en flicka ligger de under är det en pojke?
Imorgon får vi se, i nu läget tror jag det kommer ligga över 140 men vem vet.
Vad säger ni som redan har barn stämmer detta?


Idag är Isac, Wildas morbror hemma hos oss. Då hans familj hade dagen full av olika aktiviter så som Jobb, jobb och jobb.  Men det är bara mysigt. Vi gick en promenad tidigare idag och ska snart försöka ta oss ner till ekvallen för att titta på premiären i Bandyn.

Imorgon blir det träning. Känns skönt!
Försöker hinna skriva imorgon igen..

Kärlek Liza

20+1

Idag är jag inne på min 21 vecka jag har alltså gått in i andra halvlek=)
Det känns helt underbart. Igår tyckte jag att jag kunde känna en puff på magen. Så häftig känsla.
Ibland känns det som jag lixom tappar luften fast i magen. tror att det är den lille/lilla som gör små kullerbyttor eller så.=)


Fostrets utveckling vecka 21
Nu väger fostret cirka 360 gram och är ungefär 27 centimeter långt från hjässa till häl. Ögonbryn och ögonlock är fullt utvecklade och fingertopparna täcks av naglar.

”Små grytor har stora öron”: Nu kan bebisen höra vad du säger eller sjunger. Vissa studier pekar på att att nyfödda barn suger kraftigare om de lyssnar på en saga de hört ofta i livmodern. Om du vill göra din egen ”vetenskapliga” undersökning, kan du välja en bok du tycker om och läsa den högt. Det är klokt att välja något du inte kommer att tröttna på i brådrasket, eftersom det kan råka på att bli en storfavorit som du får läsa många, många kvällar framöver...


I söndags tog vi även en ny magbild.



I måndagskväll var jag på paketinslagningskurs. Alltid lika roligt att träffa alla tjejer som är så laddade inför julen.
Det vart mycket prat om det lilla barnet i magen, Jag är ju nästan först ut i "gänget" så det är klart att uppståndelsen blir stor men det är bara härligt. För detta är stort! Jag vet inte om jag förstår hur stort det är.
Snart är JAG lixom Mamma.
Kommer förmodligen jobba Globen i år med, vilket känns bra, då jag varit där tidigare år. Så kom och shoppa loss så slår jag in paketen fint och jag lovar det blir verkligen fint.  

I tisdags kväll var jag iväg på smyckesparty hos en kollega. Var super trevlig! Jag köpte massa fint, födelsedagspresenter, julklappar, egoklappar m.m. Och jag vart inte så fattig heller =)

Så det har varit fullt upp de senaste dagarna så nu har jag precis kommit hem från jobbet. Ska ha lite egomys. Bada badkar och mysa framför tvn. Alex ska på träning så det blir Hunden, jag och lilla magen ikväll=)

Kärlek Liza


Fredagsmys

Stannade hemma idag med då jag inte känner mig helt frisk.
Bara en lugn dag.
Balder min "fosterhund" kom hit för några timmar sen och ska bo här över helgen.

Gamal bild på Balder och Wilda

Balder och Wilda i somras

Snart ska jag, Balder och Åsa "Svärmor" åka på middag hemma hos Alex mormor och morfar.
Wilda får åka och sällskapa med morbror Isak och Alex är ute och käkar och ska titta på bandyn med jobbet.

Sitter här och funderar på hur man ska få folk att komma hit på besök=) Vi flyttade in första September och det är många som inte varit här. Och nu är vi ju dessutom klara med allt.

Kanske borde ha en bjudning, en eftermiddag med glögg, pepparkakor och ost... låter det trevligt?


Detta ska jag ta tag i. Jag återkommer om när!

Tack för kommentarerna ni skriver, är svårt att svara på dem bara. Men tänkte skriva en sak och det var om Åsas kommentar på namnet Tyra Inga. (Inga från min mormor)
Åsa: Kul att föra släktnamn vidare (men Alex släkt då?;)).

Jag förstår din tanke men när vi pratade om  förnamn, mellannamn och efternamn Alex och jag så tyckte Alex att man bara ska ha ett mellannamn och inte tusen som jag ; )
...och blir det då en tjej så kanske det blir en Tyra Inga men blir det en pojke så kanske det blir en Liam Olof (Olof som Alex) =) Hehe... Men jag skulle gärna vilja veta om ni har några tjejnamn eller pojknamn som går i släkten?=)

På måndag är det iaf dax för paketinslagningskurs med Zilloman. Tänk att jag har längtat i ett helt år efter detta och nu får vi äntligen dra igång igen. Hur mycket jobb det blir vet jag inte men hoppas kunna jobba en del.
Ni ska få ett smakprov på hur fina paketen blir, det är dock inte jag som gjort dessa.

Men det kunde ha varit; )

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen åka.

Kärlek Liza



Sjuk=/

Idag är jag hemma från jobbet då jag vaknat hela natten varje gång jag har behövt svälja. Kändes som att svälja rakblad. Men sen när jag vaknade på morgonen var det onda i halsen som bortblåst däremot har jag en näsa som inte går att andas igenom och en hosta som jag vet inte vad.
Det är INTE svininfluensan, jag lovar. Jag är bara förkyld!

Men fy vad tråkigt det är att vara hemma själv. Ibland tänker man vad skönt det skulle vara att vara hemma en dag. Men icke det är hemskt! Blir nog tyvärr hemma imorgon med.
Idag har jag tittat på förlossningskliniken på tv. Hjälp! Tror inte jag har förstått att jag snart är där. Skönt att det finns så många kunniga människor som tar hand om en iaf.

Jag sappade runt lite på tvn och kom till tv4 nyheterna. rätt var det är ser jag mig själv där =)
Det var ett inslag om årets julklapp då de klippt ihop lite snuttar från gamla repotage.
Nyfiken gå in på:http://tv4play.se/nyheter/nyhetskanalen?videoId=1.1329668




Idag har jag forsatt titta runt på olika barnvagnar och bilbarnstolar.
Det är en hel djungel av modeller, hur ska man veta!
Men denna bilbarnstol tycker jag är fin. Modellen heter Akta Graco.



Har tittat på en barnvagn som heter Brio happy combi. Känns som en rejäl vagn krävs när man är ute mycket och också har en ganska rejäl vovve.
Ni kanske tycker jag är tidig som redan börjat titta men som sagt det är en djungel av prylar/modeller. 

På måndag är det bara en vecka kvar tills vi ska till mvc 23/11.
Ska bli skönt då jag inte rikigt känner mig helt lugn.
Ibland tycker jag det känns jätte mycket och ibland står jag där och tänkter borde det inte synas mer nu.
Jag är inte super-nojigt men efter mina tidigare missfall är det ganska svårt att tänka "klart det går bra" för det är inte klart och hur jag än gör för att sluta tänka så, så finns du ju hos mig. Det är en del av mig,mitt liv som jag inte kan sudda ut eller glömma om jag så skulle vilja. 
Jag tror att folk förstår och jag tror att mina nära själva känner en viss oro och att den blir extra påtaglig när jag bekräftar den med mina egna tankar. Kan det stämma?


Imorgon skulle mormor fyllt år. Jag saknar henne, hon var en underbar människa. 
Det var mycket som hände i mitt liv just när mormor dog och det som gjorde mest ont var att den enda människan som jag ansåg var riktigt glad just då var hon och den enda platsen man kunde åka till där allt var som vanligt var just till henne. Tårarna rinner när jag skriver detta. Jag älskade verkligen verkligen henne.
Jag ska delge er en liten tanke och den tanken är att blir Miracles en flicka ska hon nog få heta

Tyra Inga Löven-Zetterberg


Inga efter mormor (Inga-britta)
Jag och mormor
Jag och min älskade mormor för många år sedan.

Kärlek Liza


19+1

Fy vad jag är dålig på att uppdatera.
Idag har jag tagit första klivet in i vecka 20. Känns sjukt att vara halvvägs på riktigt, redan!
Magen växer och mår bra, jag märker av den mer och mer.
Det bubblar,skumpar,mullrar och pulsar. =)


Fostrets utveckling vecka 20

Nu är bebisen ungefär 16,5 cm lång från hjässa till rumpa och lägger stadigt på sig i vikt. Det vaxliknande fettlager som kallas fosterfett, eller vernix caseosa, börjar täcka huden för att skydda den mot den långa tiden i fostervattnet. Det underlättar också förlossningen. Bebisen sväljer mer denna vecka, vilket är bra träning för matsmältningssystemet. Det fostervatten som tas in av din bebis spjälkas till vatten (som absorberas) och restprodukter som hamnar i tjocktarmen, där det så småningom bildar barnbeck
fetal development at 20 weeks



På söndag ska vi ta nya magbilder, tror det kan bli betydlig skillnad om man jämför med tidigare bilder.
Idag var det t.o.m en mamma på jobbet som frågade "Har du något på G?"
Kändes skönt då jag vet att magen inte bara ser tjock ut utan den börjar nog ta lite form.

Helgen på Skepparholmen var kanon. Kunde inte ha bättre sällskap heller. Vi pratade om allt, skrattade och njöt av lugnet. Vi har bestämt oss för att åka igen i mars. Sofia lovade att ta hand om mig då också=)
Hon som masserade mina fötter berättade att jag hade väldigt mycket spänningar under fötterna som jag måste få bort hon masserade lite och självklart blir Liza tokförkyld. (dock ingen feber vilket är skönt)
Det blir alltid så när jag slappnar av för mycket, då blir jag sjuk=)

Igår var jag, Alex, mamma och Jim på bio. Vi såg "This is it" om Michael Jackson.
Den var klart sevärd.
Några tankar som slog mig under filmen.

Hjälp vad gammal han var på slutet. Den tidigare konserten jag sett med honom är nog från -94 det är lite sklillnad på rörelserna då och nu. Förr var allt han gjorde så genomtänkt, så exakt.
I "this is it" hänger han med men det är knappt.

Tänk att allt satt, konserten var nästan färdig repad, all rekvisita fanns, allt var klart. Så går Michael och dör. Herregud var mycket jobb de hade lagt ner. Undra hur många timmar?? Känns tragiskt att de aldrig fick slutföra projektet.

Till sist vilken människa han är/var. När de repade och Michael gav "kritik" eller ville ändra något sa han alltid efter "jag säger det bara med kärlek"

 http://www.youtube.com/watch?v=yov4PcwJi18

Kärlek Liza




 

 


Imorgon åker Jag, Magen och Sofia på SPA!

Åh.. vad skönt med fredag speciellt denna fredag.
Idag har jag träffat älskade Ida som jag inte sett sen innan flytten. Jag saknar henne, hon är så snäll och omtänksam! Förr när jag bodde i hemmesta kunde hon komma hem till mig, tända lite ljus och pyssla om mina naglar. Fila, måla och göra fina. Man kan alltid lita på henne, en riktig vän helt enkelt!

Snart blir det middag hos pappa då min bror fyller 26.
Sen hem och packa för imorgon åker vi till skepparholmen på SPA jag och min bästaste kollega Sofia.

Schema:
Lördag

12.00 Hämta sofia och åka till skepparholmen
12.30 Checka in
12.45 Lunch
13.30 Sköna fötter Liza
15.00 Kurbad sofia
17.00 55 min ansiktsbehandling Sofia och Liza
19.00 Middag

Söndag
Morgon promenad kanske en simtur sen BRUNCH det jag längtar mest efter =)

Åh.. vad lyxigt det känns! Ska ta massa kort som jag lägger upp på söndag!

Nu behöver pappa hjälp med maten. Men ni vet nu vad jag gör tills vi hörs igen på söndag!



Kärlek Liza



Bilder från pappas 60 års middag på Grisslinge i Augusti.

Alex, Jag, Jim, Stoffe och Pappa


18+1

Idag tar jag mitt första riktiga kliv in i vecka 19=) känns härligt.
Magen börjar puta mer och mer och det känns mer och mer som att det är någon därinne.





fetal development at 19 weeks


Fostrets utveckling vecka 19
Nu är du halvvägs! Toppen av livmodern når nu naveln och kommer att fortsätta växa med ungefär en centimeter i veckan. Bebisen är cirka 15 centimeter lång och väger strax
under 250 gram.
Nu har bebisen börjat svälja fostervatten och njurarna producerar urin. Hår växer på huvudet.

Nu utvecklas sinnena fort. Nervcellerna för de olika sinnena – smak, lukt, hörsel, syn och beröring – utvecklas nu i sina respektive områden i hjärnan.


Fy vad jag är trött efter veckans tre första dagar. Var såå nära att sjukskriva mig imorse pga trötthet. men efter lite tjat och självömkan gick jag i mörkret påväg till jobbet. Trött som tusan, då kör Alex ikapp mig och säger "Ska jag köra dig?" You made my day=)
Det hade säkert gått bra med promenaden som alltid men jag var så trött att det kändes så bra att få sätta sig i bilen och bli skjutsad.
Nu har jag precis kommit hem. Ska aldeles strax laga lite middag, Räk och sparrispaj mums så himla gott!

Tänkte jag skulle svara på ett inlägg här från min kära moster Ahnna:

Postat av: Moster Ahnna
Roligt att få följa med på din och Alex resa till att bli föräldrar. Julklappar önskar Ni till er själva,tycker jag För Sen när bebisen är född kommer det dimpa ner massa presenter som är bebis anpassade. Namn är kul att fundera på. Moster i skåne fundera redan på,( du vet hur jag är) Blir det dop och när i såfall.?!
All kärlek till dig,Alex och magen.

Svar:
Hej Moster! Vad glad jag blev när jag såg ditt inlägg. Vart lite osäker på om du hittat hit=)
Det är sant, Vi ska fundera på vad vi behöver, Känns som vi har allt utom den lille/lilla!
Skoj att ni kommer i jul, ska bli kul att träffa alla skåningar.
Ja Moster jag vet hur du är. Dop blir det sommaren 2010 och om du vill planera längre fram när du ändå är igång så blir det väl konfirmation år 2026 haha.. =) Ses och hörs snart igen kram till er i skåne.

Ikväll blir det skumbad med tändaljus och lugnmusik men först middag.

Vi hörs till helgen.


Kärlek Liza


Alla helgons helg

Jag har varit lite dålig på att uppdatera på sistone, tänkte jag skulle skriva lite idag.
Igår var vi ute vid Värmdö kyrka och tände ett ljus för Alex Farfar. Det är alltid så vackert på kyrkogården just denna dag. Alla är och tänder ljus för sina nära och mörkret ligger tungt över gravarna. Mysigt!
I fredags var vi hos mormor och tände ljus, så nu lyser det hos våra kära.





Idag har jag levererat min första tavla, till kollegan. Den vart riktigt fin, hoppas hennes väninna blir glad.
Efter det kom min kära vän Fanny hit och nu ligger vi och pratar om julklappar och ångest.
Vad ska man önska sig i julklapp? Kan man börja önska sig saker till bebben eller det känns kanske lite för tidigt? Hur är det där egentligen, ska man köpa saker innan? Man kan väl inte hålla på och tänka att allt kan gå fel hela tiden. Eller?
Har iaf hittat massa fina saker. Åh vad sugen man blir. Eller hur?





I fredags ringde en barnmorska från bvc och berättade att min barnmorska slutat och att jag därför måste byta. Vilket kändes helt okej, trots att hon jag hade innan var super gullig.
Den 23 november ska vi dit och lyssna på hjärtat. Ska bli spännande att få höra det slå för fösta gången.
Tänk att det finns ett litet liv i min mage, jag tror inte det dröjer länge tills det börjar synas ordentligt. Det känns som att det hänt mycket bara den senaste veckan. (Magbild kommer)
Jag har en väldigt full vecka framför mig, ska försöka hinna skriva här iaf. Men lite överseende om vi inte hörs förens nästa helg. Föresten nu är det bara veckan kvar tills jag och Sofia får åka på spa. Ska bli så skönt. Mamma ska kolla imorgon om det är så bra för mig med kurbad eller om man kan boka om det till någon skön massage.
De säger ju att man får bada bubbelbad och bastu men att det finns forskning som visar att mer än 10 min i högvärme kan påverka fostret. Så vi får se, men massage är ju inte fy skam heller.



Måste avsluta med att lägga upp en bild på min ortoligt stiliga sambo..

..med denna mask höll han på att skrämma livet ur sin mamma.

Kärlek Liza


RSS 2.0