En riktigt liten Lotta..

..fast Tyra. Envisare unge får man ju leta efter och tänk så bra det kan vara att vara envis. Idag hade Tyra bestämt sig för att gå ut trots att vi precis kommit in. Hon gick ifrån mig i vardagsrummet och försvann ut i hallen. Efter en stund gick jag efter och hittade då henne sittandes med skorna i handen (hennes skor)
Sen tog hon skorna med sig och gick till mig i vardagsrummet. Hon prövade ta på sig skorna stående och sen sittandes i säkert 10 min kämpade hon.Hon är bara för underbar våran Tyra, bara 1 år gammal!









Nehe då var det dax att gå ut då:)
Kärlek Liza


Vårens första uteträff

Nu är alla ordrar lagda, fikat är avdukat och gästerna har gått hem.
Träffen var så lyckad trots att det det blev lite bortfall bland gästerna.
Men två nya värdinnor inför nästa säsong, en inbokad träff för denna säsong och bra försäljning är jag inte annat än nöjd. Kvällens favoriter var självklart yogapants mom och den fina bodyn med Harry och Lily


yogapants mom


harry & lily gardenbody

Kärlek Liza


I maj hyllar me&i alla fantastiska mammor!



Det gör vi med att sänka priset på flera plagg till oss mammor. Ge dig själv eller någon annan en fin present i vår. Kampanjpriserna gäller 28 april till 25 maj 2011. 

www.meandi.se


Det är väl så...

...livet ska vara  en berg-och dalbana. Det verkar iaf vara så vad det gäller Tyra och maten för nu funkar det hur bra som helst igen. Precis som för någon månad sedan. Nu serveras det ingen välling på dagen utan när hon ska sova och runt 05.00 då hon vaknar.
Imorse fick hon i sig en stor portion gröt och den var verkligen stor + lite smörgås och ägg.
Sen har hon ätit både mellanmål och lunch. Hon är så go och glad vår lilla unge och jag hoppas det håller i sig. Men det går i perioder vilket kommer fortsätta livet ut är det inte så?

Idag har vi varit på långpromenad och handlat. Sista biten i området får Tyra alltid gå själv vilket hon tycker är super, gärna åt precis det andra hållet än vad vi ska åt:) Men vad gör väl det, det gäller att inte ha bråttom.


Att försöka hålla det prydligt hemma när man har småbarn kan man glömma, speciellt att tro att man kan plocka lite medans dom är vakna. Plocka man på ena stället så är Tyra och plockar ur på ett annat ställe. Se här:)

Så blir ni någon gång bjuda på sugrör hemma hos oss kan det vara dags att bli misstänksam:)

Imorgon ska jag ha me&i-träff här hemma. Hoppas det är fint väder så kanske man kan sitta ute, låter inte det härligt!

Kärlek Liza


Utvilad

Det var länge sedan jag kände mig så pigg som imorse när Tyra ville gå upp 06.30
Tänk vad en sammanhängande sömn kan göra med en mamma som jag.
Idag har vi varit i djuraffären då Tyra just nu är inne i en fågelfas allting är pip pip. Så därför gick vi ner till zoo för att se på fåglarna. Nu sover hon gott i vagnen och jag håller på och planerar min nästa säsong som me&i-säljare. Jag längtar efter nya träffar, nya kläder, nya kunder. Känner mig laddad.

Härligt med kort vecka men känns det inte lite konstigt att det är valborg på fredag?
Att påsken och valborg kommer så tätt gör ju att man känner sig lite otaggad. Blir nog en valborgsmiddag hos mamma med familjen.

Här kommer lite bilder från Tyras helg hos Farmor. Värmer så i hjärtat när jag ser dessa bilder.

Tyra plockar vitsippor!

Tyra provsitter en mustang på Siggesta.

Snart blir det ännu en promenad i solen.Underbart!

Kärlek Liza


Igår svängde jag mina lurviga

Tack alla fina vänner för en underbar kväll.
Kvällen började hemma hos oss med bubbel,vin och dans i vardagsrummet. Därefter bar det in till stan för spelning. Var sjukt roligt, träffade en massa bekanta ansikten som jag inte sett på år.
Alex tog en bild på mig tidigt på kvällen. Jag gillar bilden trots att jag tycker jag är ganska olik mig själv.



Det var kanonbra band som spelade och speciellt kul är det ju när man känner en som var med och spelade.







Som alltid när vi är ute (Vilket inte händer så ofta nu för tiden) Blir vi lite över exalterade och det spårar lite. Igår drabbades Linnea och jag av "kändis-kåthet" (Ursäkta ordet men det var så)
Vi fick iaf lite bekräftelse på detta, tack Calle!



Det är iaf så härligt att få en kväll för bara oss men det är helt underbart när lilla Tyra är hemma igen.
Nu sover hon i sin säng och det känns så tryggt att hon är där när jag vaknar imorgon!

Skriver mer snart igen.
Hoppas på en solskensvecka till!
Kärlek


pip pip pip



Helgen har varit rolig men intensiv. Mycket mat, goda vänner, släkt och mycket godis.
Det har varit kalas för Alex syskon, påsklunch, middagar,ikväll utgång med älskling och goda vänner.
Nätterna har varit bra Tyra har sovit från ca 21.30 till 05.20 igår vilket inte var toppen då hon ville gå upp då men imorse lyckades hon sova till 05.45 och somnade sen om till 06.45. Duktiga lilla tjej!

Här kommer lite bilder från helgen











För en liten som Tyra betyder påsken Typ pip pip. Allt är pip pip, fåglar överallt pip pip, kycklingar pip pip.
PIP PIP:)

Om en liten stund kommer Tyras farmor och hämtar Tyra. Alex och jag ska få besök av lite goda vänner sen blir det in till stan på spelning. Ska bli skoj var länge sen man var ute på stan och träffade folk.

Kärlek Liza


Glad påsk

Inatt blev ett bakslag då Tyra somnade som vanligt i sin säng men jag åkte iväg på kvällen och när Tyra vaknade fick hon somna hos pappa i soffan. Vi bar in henne i sängen och när hon vaknade 02 så blev hon förmodligen orolig då hon inte var på samma plats som hon somnade vilket gjorde att hon hade extremt svårt att somna om.
Men vi tar nya tag inatt och hoppas att det blir bättre.

Vi har iaf haft en toppendag idag. Dagen började med promenad hem till Sandra och Hugo för en mysig fika och promenad. Efter det gick vi förbi kollegan Sofia för ännu en kopp kaffe.

Mina underbara svärföräldrar körde sen iväg Mamma Liza och Pappa Alex på bio för att få vara barnvakt åt lilla Tyra. Så vi åkte på bio och såg en riktigt feel good film  "Hur många lingon växer det i världen".
Vem kan inte älska glada hudik gänget!

Lite shopping hann vi också med bla ett par solglasögon till mig och linnen till Alex.

Jag vill passa på att önska er alla
GLAD PÅSK
med dessa underbara bilder på vårat hjärta




Glöm inte kika in på me&i och se våra kanonfina påskerbjudanden!
www.meandi.se

Kärlek Liza

sömn

Tyra somnade 20.00 igår helt slut efter dagen.
Alex gick som "vanligt" numera och la sig på soffan och jag kröp in i sovrummet.
Tyra vaknar till en gång vid 04 men somnar om sekunden senare. Sen vaknar vi inte förens 06.30 när pappsen ska åka och jobba. Bra jobbat Tyra! Nu är du inte långt ifrån en hel natts sömn, så himla skönt för oss båda!

Nu på morgonen har vi gått runt och lagt lappar i brevlådorna i området. Lite reklam att jag säljer me&i.
Hur ska dom annars veta?



Pigg

Idag känner jag mig faktiskt pigg men det kändes så konstigt igår att säga godnatt till Alex som låg på soffan men visste ju att det inte var förevigt. Tyra vaknade några gånger under natten, första gången hann jag inte vakna till utan kom på mig själv när jag stod där med henne i famnen. Fan!!Hur skulle detta gå när hon nu kännt min kroppsvärme.?Men snabbt som ögat la jag ner henna och klappade lite på henne och hon somnade om.

Denna gång köra jag inte 5 minuter metoden utan en egen variant utav den. Jag är hela tiden i rummet, ligger brevid Tyra och klappar på henne när hon är orolig. Alltså tar inte upp henne och ger henne ingen välling. Är inte heller speciellt rolig då jag inte pratar med henne mer än natt natt eller nu ska du sova.

Vi känner som så att om Tyra vaknar på natten och om allt hon kräver är en liten hand som klappar henne "duärtrygg" så är det helt underbart, alltså mer än helt okej.

Tyra var inte alls hysterisk inatt utan lite ledsen ibland men absolut hanterbart. 05.15 vaknade hon och ville förmodligen gå upp, jag hade bestämt mig för att 06.00 ska gå upp och göra en vällingflaska som hon sen får i sin säng men det är jag som bestämmer när kl är 06.00 och mycke riktigt hon somnad eom och 06.00 fick hon välling i sin säng somnade om igen till 07.30. KANON!

Misstänker att Tyra hade lite feber inatt pga vaccinationen. Men jag tror det var lite bra (missförstå mig inte nu) men hon hade inte orken att dra igång inatt, hon ville sova febern av sig. Men inatt kör vi igen och jag tror på det här. Jag känner det, allt kommer bli bättre!



Kärlek Liza


Bäst att göra som barnmorskan säger

Ne inte riktigt men idag var vi på bvc för 1 års vaccination. Det skär så i bröstet när dom sticker vår lilla tjej i varje lår. Skönt att det går fort över. Vi pratade lite också som vanligt och kom fram till att vi måste ta tag i nätterna. Alltså inge mer nattvälling. Efter lite prat med alex kom vi fram till att köra direkt då det kan ta några dagar och snart är det långledigt. Kan då hjälpas åt mer eller om det går riktigt bra bara njuta av ledigheten. Så nu har alex bäddat på soffan(då han måste upp och jobba) jag ska sova inne hos Tyra så hon känner att det är som iaf lite som vanligt. Önska oss lycka till. Kanske är en trött mamma imorgon men det får kosta vad det vill för i slutet tror jag på en gladare mamma och unge. Kärlek Liza

Luft

Denna helg har vi varit ute otroligt mycket. Är så härligt med Vår!!
Promenader och fix på Tomten har stått högt på listan. Och jag älskar det. Älskar svensson livet så länge det är lustfullt och inte en massa måsten.



Tyra bara älskar att gå ut. Hon står vid dörren och hängar innan vi ens hunnit kliva upp ur sängen.
Älskade unge imorgon är en ny vecka som börjar med 1-års vaccination.

Skriver mer snart igen Kärlek Liza


Gör som min favorit bloggerska


http://kakkakaffe.com/index.html



Me&i-träff

Precis hemkommen efter en toppen träff. Var lite sjukdom men endå bra försäljning, många bäckar små brukar jag tänka:) Var kul, träffade lite bekanta ansikten och 2 små bebisar(8 dagar och 3 månader).

Kvällens favorit var


Turtles everywhere body 

Och


Yogapants mom och Yogapants

Just nu har vi superfina påskerbjudanden. Kika in på hemsidan
www.meandi.se


Födelsedagsfirande

Tyras första födelsedag var toppen. Blev lite trött då jag vill att allt ska vara perfekt när jag kom på att vi glömt säga till föreningen att vi vill ha flaggan hissad. Men jag intalade mig själv att Tyra är lika glad för vimpen som vajade i vinden utanför fönstret. Men nästa år får den inte glömmas.
Dopljuset var iallafall tänt,

Och tårtan och cupcakesen blev goda. (efter lite om och men)

men det viktigaste av allt alla nära och kära som kom för att gratta Lilla Tyra.

Hon fick så mycket fina presenter bla. Sandlåda, gunga, dockor, böcker, tamburin av sin musikaliska morbror och självklart den klassiska 1-års presenten en Bobby car.

Lite bilder från förmiddagsfika tillsammans med farfar, gammelfarmor och farfar och gammel faster.

Tyra och hennes första Tårta <3

Tyra tillsammans med gammelfarmor och farfar. Mellan Tyra och gammelfarfar är det 91 år! Häftigt!

På kvällen kom även Tyras farmor och bonusfarfar, farfar med familj, faster, mormor, morbror Jim och Stoffe, Bonusfarfars föräldrar (vad blir det?) Världens bästa mostrar Malin och Linnea. 
En mycket trött Tyra somnade nästan direkt när vi la henne i sängen vid 08.30 så jag fick lite tid tillsammans med mina kära vänner. 
 
Idag har vi haft en mysig morgon. Tyra har strosat runt och plockat med sina presenter. Efter frukosten tog vi med oss uteleksaker och gungan till gården. Nu sover Tyra och jag ska förbereda inför kvällens me&i träff. Önska mig lycka till!

Kärlek Liza


GRATTIS

HIPP HIPP HURRA HURRA HURRA

För Tyra idag!


Idag bjuder jag..

..på en bild som säger mer än tusen ord om vad jag känner för detta barn!
Finaste <3


För ett år sedan

För ett år sedan satte mina värkar igång på riktigt idag. Jag minns det så väl precis som om det var igår.
Men inte hade vi någon aning om vad som väntade oss.

Inte visste vi att Tyra skulle bli den hon är idag, inte visste vi hur hon skulle se ut, hur hon skulle vara, eller hur det skulle vara att bli förälder.
Ett år har gått så otroligt fort. Hon är det finaste!
Snart blev värkarna tätare och tätare och inom 2 dygn ska hon nu snart fylla 1 år helt otroligt. Älskade unge!


There'll be no surprise
That she'll grow to be
So beautifully
Just like her mother
That’s carrying
<3


Snorigt

Helgen har varit snorig och febrig. Men nu är det ny vecka och friska tag.

Tyra tillbringade lördagen i sin härligt pricka pyjamas från pop.


Nu väntas en vecka med 1-årskalas för på onsdag är det ett år sedan Tyra kom till världen.
Kärlek Liza


Fredagsmys



Nu är mammas och pappas prinsessa är sjuk igen. Jag envisas ju med att fortsätta tro att det är tänder på gång. Men känns som om jag har sagt det så länge. Hoppas dom snart visar sig.
Men man får försöka se det positiva när liten är sjuk ( då det inte finns så mycket man kan göra)
1. Man får mycket kärlek och mys.
2. Blir fler sovtimmar.
Tyra och jag låg i sängen till strax för 10 imorse, vilket är väldigt ovanligt eller det händer bara inte. 39,5 visade tempen vid 5 imorse på Tyra så idag har vi bara varit inne. Sovit, gosat och busat (så gott det går) det var skönt att få sova lite längre imorse, kändes verkligen som om vi behövde det båda två. Halv 8 vaknade jag vilket kändes som värsta sovmorgonen, Tyra lyckades somna om.  Nu väntar vi på att pappa ska komma hem och fredagsmysa med oss.
Trevlig helg!

Kärlek Liza


Nu är det bekräftat



Tyra <3 Hugo


Tyra på äventyr

Här kommer lite bilder från gårdagens upptäcksfärd!









Kärlek Liza


Never ending story

Detta med amning verkar vara en never ending story för mig.
Hur länge ska man vara amningsfri för att det ska ta slut. Tyra är fasen ett år snart, hur långt kan det räcka.
Är kanske lyckligt lottad men vad fasen kan inte kroppen bara fatta att det är bra nu, det räcker.
Gör så vansinnigt ont och pumpa vill man ju inte för då fortsätter ju bara kroppen att producera mer.
Men med stor risk för mjölkstockning åkte nu pumpen fram, känns endå helt okej!



Kärlek Liza


Nestlé Frutti



Jag har ju sen en tid tillbaka varit buzzador och det är verkligen såå bra. Så är du inte med gå med
här idag och få vara med att prova och marknadsföra nya varor/produkter helt GRATIS! (Ange lizaz som ref. Tack!)

För någon vecka sedan tog vi emot ett paket fullt med Nestlé frutti smothie. Så bra. 

100% frukt 100% praktiskt

Frutti Smoothie är gjord på hela frukter, utan tillsatt socker, konserveringsmedel eller andra tillsatser. 100% naturlig, 100% frukt, berikad med C-vitamin. Vi har bara mosat frukterna, förpackat dem och satt ett sugrör på förpackningen. Så att du, i vått och torrt, ska kunna bjuda ditt barn på en nyttig, uppiggande och trevlig fruktstund!

Tyra som inte visar större intresse för mat/dryck tyckte dessa var helt okej:) Känns otroligt bra då man vet att det inte är någon slibbig saft utan att det faktiskt är bra för barnet, ett bra mellanmål.
Tyra har inte lärt sig hur man gör med ett sugrör men det är går lika bra att bara ha en liten nappflaska i skötväskan att hälla upp smoothie i.


Tävling

Helt perfekt kom det en tävling där man kan vinna ett presentkort värde 500kr att köpa en valfri vara HÄR
Jag som så gärna vill ha ett par Röda converse. Hoppas hoppas jag vinner:)

Vill du också vara med och tävla gå in
Här

Kärlek Liza


Mammas stora tjej

För precis ett år sedan den 5 april 2010 var Tyra beräknad att komma till världen. Men inte förens 8 dagar senare kom hon äntligen till oss. Finaste Tyra!

Idag kändes det verkligen som vår i luften, iaf för en stund. Öppnade dörren till våran veranda för att släppa ut hunden som ville slappa lite i vårsolen. Tyra blev då nyfiken och ville också gå ut.
För första gången i Tyras liv fick hon på sig ett par galonisar(självklart jacka,skor,mössa och vantar också) vilket för mig kändes så otroligt stort!Tog sedan Tyra i handen och vi gick ut. Aldrig tidigare har jag sett en nöjdare unge. Nyfiken och glad i livet, allt var nytt. Sakerna, platsen, skorna.


Stoltare mamma får man leta efter. Det är detta jag längtat efter, jag är absolut inte gjord för att vara småbarns förälder men är glad att det är något man måste gå igenom för att få en stor tjej. (Självklart har det sina mysiga, charmiga sidor också men detta är så ROLIGT!) Många har nog andra höjdpunkter som första tanden, första steget, första ordet och det är stort för mig med. Men detta gav mig en kick, ett rus, en glädje.
Efter 5 min ute staplandes i skorna kom Malin och när jag ser henne komma och ser att hon ser Tyra börjar jag gråta. Fick dela det med någon och detta var så stort för mig. Det var länge sedan jag kände mig så lugn och harmonisk i själen som just då.

Snacka om att ett barn kan riva alla känslor bara sådär. Jag älskar dig Tyra du är det finaste jag vet!
Kärlek Liza


Mia Skäringer

Älskar Mias stil, hennes tatueringar.
Alex photoshopade lite idag. Detta är alltså inte på riktigt men vad sägs? (Mamma och svärmor jag vet redan vad ni tycker) men alla andra? Är det inte ganska coolt?
 

Kärlek Liza


Vårfin



Tyra i sin fina jacka från NK. (Nej vi har inte köpt den på Nk. Tyras mormor köpte den på loppi.se för en bra peng. Tack mamma! Hur fin som helst speciellt tillsammans med Rosa converse.

Kärlek Liza


Tävling



Jag tävlar hos
tiobarnsmamman om en Dr. Oetker-låda.
En underbar tävling lagom till Tyras 1-årsdag hoppas jag vinner <3
Kärlek Liza


Vill ha

Under en längre tid har jag haft extremt svårt att shoppa oavsett om det gäller kläder eller skor. Men nu har suget nästan tagit över. Kanske har jag börjat hitta en stil som passa "MammaLiza"









Kärlek Liza
(får inte våren en att vilja shoppa destu mer eller?


RSS 2.0