Härliga dag

Åh vad skönt det är att vara ledig.
Började dagen med en promenad med underbara Malin och lilla Troja. Det är härligt med Malin för hon är så nyfiken och frågar och pratar om den lilla i magen och jag vill ju att mina kompisar ska fråga och bekräfta. Me like you a lot Malin! Vi målade upp massa rolig förlossnings bilder..haha vad vi skrattade. Vem vet vad som kommer hända.

Nu har jag städat lite. Provade att ställa vaggen i sovrummet, är en extremt konstig känsla att det så småningom kommer ligga en liten där. Det blir bra!: )

Snart blir det siggestagård med Alex pappa och hans familj+ alla hundarna. Ska bli härlig för de att rusa av sig i snön. Sen ikväll blir det Ikea med Alex mamma. Yes!



Fostrets utveckling vecka 27

Nu väger bebisen ungefär 875 gram och är knappt 37 cm lång från topp till tå. Ögonen öppnar och sluter sig, bebisen sover och är vaken på regelbundna tider och den kanske suger på fingrarna eller tummen.

Sov gott och dröm sött! En del experter tror att bebisar börjar drömma vid ungefär 28 veckor. Vad skulle de drömma om? Ingen vet helt säkert, men hjärnan är mycket aktiv även denna vecka. De karakteristiska vecken börjar uppstå på dess yta och mer hjärnvävnad formas.

Om du känner rytmiska fosterrörelser nu, kan det mycket väl vara hicka – vanligt denna vecka och under resten av graviditeten. Anfallen av hicka brukar inte vara så länge och går över av sig själva. Din bebis fortsätter att andas in vatten snarare än luft.

Nu når livmodern din bröstkorg, vilket kan göra dig andfådd, om du inte redan är det.


Kärlek Liza


26 fulla veckor

Precis hemkommen från Alex mormor och morfar.
Vi blev bjudna på kräftor till förrätt, hur gott som helst! Sen lasange till varmrätt. Trevligt!
Vi hämtade hem den underbart fina vaggan, så nu står den här. Det är en gammal vagga som Alex farmors man tillverkade när Alex låg i magen. Så den har Alex sovit i när han var liten bebis: )
Nu ska våran lilla bebis få sova där. Ska lägga upp både före och efter bilder på vaggen, Alex ska nämligen måla om den och jag ska köpa mina fina sängkläder.




http://www.lundmyr.com/


Idag vart det lite jobb dock var det bara 10 barn och vi var närmare 13 vuxna så jag tog ledigt för imorgon och på onsdag. Blir skönt med ännu mer ledighet. Börjar inte jobba förens den 7e igen.
Kanske blir det en sväng till Ikea, kanske inte. Vi får se! Är bra sugen på att börja shoppa lite nu.
Vad tycker ni är det dax?: )

Imorgon går jag in i vecka 27 känns helt galet då det inte var länge sen jag var typ  i vecka 12. Tiden går otroligt snabbt. Nu är det bara 3 månader kvar, förstår ni hur kort tid det är. "Typ som ett sommarlov" som jag sa till Alex idag i bilen: )

Tänkte jag skulle skriva lite siffror om mig och min älskade Alexander

25/7-03 Blev vi tillsammans
1/10-06 Blev vi sambos
6/2-09 Förlovade vi oss
20/6-09 Testade vi positivt
1/9-09 Köpte vi radhus
27/10-09 Såg vi lilla miraklet (UL sös)

5/4-10 Hoppas vi få träffa dig!



Jag har aldirg känt så starkt för någon som jag känner för Alex och nu när jag väntar hans barn ser jag honom med andra ögon. Han ska nu inte bara vara min närmaste, käraste utan han ska även bli pappa till mitt barn.
Tänk att jag hade sån tur att hitta en sån fin människa att dela mitt liv med.
Jag längtar efter den lilla, jag längtar efter att få skåda mina sidor i den lilla individen men jag längtar också mycket efter att få skåda likheten mellan Alex och barnet. Är så svårt att förklara vad jag menar, men jag säkert att det är någon som förstår eller?: ) 
Jag älskar min lilla familj och jag känner mig så lyckligt lottad!




Kärlek Liza


Nu är det bokat

Idag har det varit en lugn dag. Imorse åkte jag till mörtnäs och gick en promenad med bästaste Johanna och lilla hunden Lisen. Sen hem och så kom Åsa på fikabesök mysigt!
Alex har precis åkt iväg för att åka skridskor skulle gärna följt med men
1. Jag är värdelös på skridskor
2. Jag ställer mig absolut inte på ett par skridskor i 5e månaden.

Jag ska ta en liten promenad ner och "heja" senare : )

Nu är det iaf bokat och klart!
Den 18e januari får vi se den lilla i magen i 3D på tittut. Ska bli spännande, mysigt och häftigt!
Alex mamma och Leffe ska följa med: )
När man bestämmer sig för att göra något sånt här finns ju alltid en rädsla för att något ska vara fel.
I 3D ser man verkligen allt. Är något fel nu så lär vi se det.
Jag tror det är en helt frisk individ i min mage men skulle det inte vara det så har vi tid på oss att hantera det.
Den 18e april kommer vi även få veta om det är en liten flicka eller pojke vi väntar på. Jag lovar att inte skriva ut det i bloggen för er som inget vill veta: )

Ett ultraljud i 3D/4D är en mycket speciell upplevelse. Den stora skillnaden från de vanliga ultraljuden i svart-vit är att vi nu kan se fostret tre-dimensionellt och därmed få ett intryck av hur barnet verkligen ser ut. Vi ser även hur fostret rör sig (4D) och med lite tur kanske även olika ansiktsuttryck eller till och med ett litet leende. Kvaliteten på bilderna påverkas av kvinnans BMI och mängden fostervatten runt fostret. Ett BMI över 30 vid inskrivningen på MVC kan ibland vara orsaken till att bilderna inte blir så optimala som förväntat. Moderkakans placering kan också påverka om den ligger på framväggen av livmodern, mellan fostret och huden men oftast går det att få fina bilder ändå. Undersökningen görs bäst mellan 25-34 fullgånga veckor då mängden fostervatten är stor i förhållande till den plats barnet upptar.



I samband med undersökningen tittas även på fostrets storlek, vikt och välmående. Hjärtslagen avlyssnas och man bedömer mängden fostervatten samt moderkakans placering. För de som önskar kan även en könsbestämning göras.



Imorgon ska jag jobba, känns sådär har verkligen varit skönt att vara ledig!
Men jag jobbar bara mån-ons sen är jag ledig till den 7e januari så det känns helt okej!

I veckan ska vi försöka åka till Alex mormor och morfar och hälsa på. Vaggan ska vi också hämta så vi kan måla om den och göra den fin. Sen ska vi åka och äta middag hos farmor och farfar och önska de god fortsättning!

Jag saknar mina vänner. Känns inte riktigt som om man hinner med allt! Jag saknar att vara i ett samanhang, saknar att vara med.Jag vill att man ska räkna med mig. Inte bara ta förgivet, inte bara fråga för att, utan för att man vill att jag ska vara med! Vet inte om jag tycker att det känns så just nu. Förstår att det är svårt när man är i olika skeden i livet men jag hoppas det blir bättre! Ska försöka bjuda hem mina vänner till mig snart på kanske lite spel och mat. Ska fundera ut ett datum!

Men tack för alla fina julhälsningar!

Kärlek Liza


Julbilder på magen: )





Världens vackraste sång till ett barn

"Förr så var jag alltid på väg.
Jag försökte fånga en dröm.
Och jag trodde jag visste vad jag ville ha.
Du har väckt mig ur min sömn.

Plötsligt var världen helt ny.
Allt stannade upp när du kom.
Och jag såg dig och jag visste av hela min själ
att nu börjar allting om.

Himlen måste sakna en ängel
för en finns här hos mig
Hon vilar i min famn.
Himlen måste sakna en ängel.
Hon ligger tätt intill mig,
så tryggt på min arm.
Kan det vara sant att jag får älska dig?
En av himlens änglar har landat här hos mig.

Gryningsljuset smyger sig in.
Finner ro i ditt andetag.
Och jag inser med ens
att jag väntat en evighet just på denna dag.

Plötsligt slår du upp dina blå.
Styrkan i din blick gör mig svag.
Men helt utan att döma ser du på mig.
Och så börjar våran dag."

http://www.youtube.com/watch?v=RpMLN2A6nX4&feature=PlayList&p=FE770FD643EBA941&playnext=1&playnext_from=PL&index=12

Jag är lyckligast i världen!
Kärlek Liza



God Jul på er

Här går det undan magen bara växer och växer(Lovar bild snart) och nu är det bara 100 dagar kvar tills den lilla ska komma.
Jag är ledsen att jag inte skrivit på länge men här har det jobbats.. Lördag-Onsdag var det paketinslagning så rackarns roligt! Tänk att man kan stå rakt uppochner i 8 timmar och slå in paket efter paket efter paket. Många som gick förbi tyckte nog lite synd om mig vissa sa "Men du är ju gravid du borde få en stol" men man hinner inte sitta, hela tiden fanns det någon som ville ha hjälp med sitt paket : ) så nu pryder mina paket många svenskars hem.

Igår var det julafton super mysigt, började dagen med frukost hos pappsen med mina bröder sen hem till mamma senare där min moster med familj från skåne var och min morbror med familj. Tomten kom och delade ut klapparna och vi skrattade väldigt mycket: ) Wilda hade sin röda rosett som alltid.
Sen åkte vi vidare enligt tradition och avslutade kvällen hemma hos Alex mamma Åsa. Hur mysigt som helst!
Jag är supernöjd över alla klappar då jag inte egentligen önskade något.

Vi fick bidrag till tittut så nu ska det bli av! Spännande!http://www.tittutultraljud.se/
I tisdags gick jag in i vecka 26...


Fostrets utveckling vecka 26

Nu är bebisen lite drygt 35 cm lång från topp till tå och väger strax över 750 gram. Ögonen kommer att börja öppnas kring den här tiden och mot slutet av sjunde månaden kommer reaktionerna på ljud att mogna, eftersom hörselnerverna är mer utvecklade då. Bebisen fortsätter att ta små "andetag" som träning inför livet utanför, även om den än så länge andas fostervatten istället för luft.


 Idag blir det en lugn dag ska plocka lite bland alla klappar sen kanske en promenad med wilda. Ikvälll ska vi till Alex pappa Håkan och fira lite Jul. Mys!

Kärlek Liza

Ps. Tack för alla superfina kommentarer.
Tack Mamma och Åsa för att ni alltid finns där. Ni kommer bli den bästa mormorn och farmorn i hela världen.

OCH

Tack Ingela för dina tankar, är så kul att vi hör av varandra och träffas. Du har ju trots allt kännt mig nästan hela livet så du står mig nära. Kanske mitt barn fåt vara med om lika roliga saker med dig som jag fick när jag var liten, tändsticksrace, badkarsbadning, påskäggsjakt.. Det önskar jag!


Jullov

Ja idag är det jullov känns så konstigt att vi redan är där, var det inte sommar nyss.
Igår var jag hos barnmorskan på morgonen. Hon tog blodprov, lyssnade på hjärtat som låg på 138, vägde mig uppgång med 4 kilo, och mätte lilla kulan.
Allt såg fint ut hon sa att "du kommer nog få en perfekt mage" Vilket kändes bra då jag inte tyckt det hänt så mkt sista tiden.
Vi pratade också om det onda i ischiasnerven men hon sa att det kan komma och gå jag ska använde ett sätesbälte nu som stabiliserar höften. Får höra av mig om de blir värre men idag känns det helt okej.
Ska tillbaka till henne om 3 veckor då jag är i vecka 28.

Är så mysigt att gå och lägga sig på kvällen med en bebis i magen som hela tiden vill sparka,vrida sig, göra kullerbyttor och massa andra konster. Det tar ju lite längre tid att somna men man somnar iaf med ro i kroppen: )

Imorgon börjar paketinslagningen ska bli superskoj. Är skönt att börja med två lite kortare dagar 12-17 för att sen köra gärnet mån-ons 12-20
Sen är man deckad på julafton vid Kalle Anka, Perfekt!

Om en stund kommer fancy hit men vän som jag inte träffat på länge. Hon har varit utomlands, LYX!
Hon kommer en sväng och snackar lite skit. Saknar henne! Fanny och jag delar många fina, roliga, härliga, tråkiga minnen. Hon är min bästaste vän. Här kommer några klipp från våran vänskap.


Sen blir det lugnt ikväll, tidigt i säng för min del.


Skriver mer en annan dag nu önskar jag er alla en riktigt god jul och gott nytt år och tack för all stöttning under detta år, som inte alltid varit så lätt.. Nästa år ser jag framemot!
Tack för alla fina komentarer blir alltid lika glad när Åsa, Mamma, Linnea, Ingela, Malin, Frida, Moa, Moster Ahnna, Alec, Ida, My, Jannike, Johanna, Amanda eller Jim skriver en liten kommentar på mina inlägg.

Kärlek Liza




Ett helt år har gått..

Idag är det ett år sedan jag fick konstaterat att jag fått missfall.
Jag var i vecka 6 när jag fick blödningar uppsökte läkare som inte kunde konstatera om det var så eller inte, då det var så tidigt i graviditeten. Hon bad mig komma till efter en vecka. Och det gjorde jag då var det över.
Anledningen till att jag finns det så väl är ju självklart för att det är en jävligt jobbig upplevelse och sen var det Alex mammas födelsedag.  

Tänkt att ett helt år har gått och nu sitter jag äntligen här i vecka 25 med min mage. Känns otroligt!


Fostrets utveckling vecka 25
Bebisen väger nu nästan 660 gram och är ungefär 35 cm lång från hjässa till häl. Den gör andningsrörelser, men har fortfarande ingen luft i lungorna. Undersökningar har visat, att ett 26-veckors foster reagerar på beröring. Om du lyser med en ficklampa på magen kommer bebisen att vända på huvudet, vilket har tolkats som att synnerven har börjat fungera.

När du har tid på BVC kontrolleras ditt blodtryck och du får lämna urinprov. På så vis kan man upptäcka tidiga tecken på havandeskapsförgiftning och diabetes så att behandling kan sättas in om det behövs.


Nu känner jag min bebis i magen varje dag, röra sig, vända sig, sparka, hicka. Det är så häftigt.
 Idag fick "blivande" Farmor Åsa känna den sparka. : ) som vi väntat.

På torsdag ska jag till min barnmorska sophie igen. Ska bli härligt att få höra lilla hjärtat igen.
Jag ska också prata med henne om min Ischias. Börjar få rikigt ont speciellt efter en dags arbete. Är jätte jobbigt.
Ska se om jag kan få en remiss till någon som kan hjälpa mig. Vill inte att det ska bli värre.


Imorgon ska jag och mamma åka och handla de sista julklapparna det blir mysigt!Sen blir det jobb,jobb,jobb enda fram till jul.

Kärlek Liza



Ensam hemma

Alex är iväg på julbord ikväll och jag är ensam hemma med hunden och magen.
Snart hoppas jag att Sofia ringer och vill gå på promenad. : )
Jag har fått lite förfrågningar angående magbilder här på bloggen, vi har varit jätte dåliga på att kort då det är så mörkt ute nu och bilderna blir enligt Alex inge bra... 
Men nu i helgen ska vi ordna det. Jag tog faktiskt lite egna bilder idag dock inte så bra men ändå ett litet smakprov på min kula: )



Idag har jag fått många kommentarer om min mage på jobbet.
" Nu syns det ju verkligen att du inte bara ätit bullar" "Har du svalt en fotboll"
Känns skoj att magen växer och frodas.
På torsdag ska jag till barnmorskan igen och väga, mäta och lyssna på lilla Hjärtat!
Önskar man kunde spela in hjärtat bulta så ni fick höra.

Tiden går fort nu, snart "får" vi börja köpa och planera för vårt barn. Mycket har vi redan planerat men i huvudet snart får vi föra det till fingerspetsarna.

Imorgon är det fredag och bara en vecka kvar till Jullov på jobbet.
Ska bli skönt! Jag älskar verkligen julen hoppas bara snön kommer snart!  

Har börjat funderat på önskalistan:) men det är svårt.
Något jag önskar mig är ju presentkort på tittut.
http://tittutultraljud.se/

Vore super mysigt att få se den lilla/lille i magen och har man tur kanske man får följa med då man får vara 6 st i rummet under undersökningen.

Jag har också hittat en blogg med en tjej som målar egna tavlor skitfina.
http://smam.blogg.se/
Är lite intresserad av hennes tavla 3.Gravity

Nu ska jag göra mig redo för att möta kylan en stund tillsammans med Wilda och Sofia.


Wilda och jag förra Julen. Wilda med sin årliga jul-rosett : )

Kärlek Liza


23+1

Nu har Bästaste Malin och Linnea precis varit här på middag. Det var supermysigt,
Jag bjöd på Amanda Special : )

Räkor med chili och paprika.
Räkor
Pasta fjärilar
Cocktail tomater
Avokado
Cream fraiche Chili och paprika.
Ruccola

Fräs räkorna i lite olja och vitlök.
Koka pastan.
Blanda pastan med cream fraichen och räkorna.
Dela tomaterna och hacka avokadon i bitar.
Blanda allt och toppa med ruccola. Jag hade även i lite majs.
Servera med bröd, hur gott som helst.

Det är så lyxigt att få träffas så här mitt i veckan och bara prata. Vi pratade om allt men klart mest om den lilla i magen. Förstår att det är spännande även för mina vänner. Och jag vill mer än gärna ha med de på det här. Just nu är ni extra viktiga! De fick känna på magen och vi puffade till den lite och både Malin och Linnea fick känna den puffa tillbaka. Är så häftigt att den svarar! Malin vart nästan lite gråtfärdig!
Tack för att ni kom!: )


23+1
Nu är jag inne i min tjugofjärde vecka. Wow!

Fostrets utveckling vecka 24

Bebisen väger nu över 600 gram och är välproportionerad, men med tunn och ömtålig hud och ringa mängd underhudsfett. Hjärnan växer snabbt och bebisen börjar fylla utrymmet i livmodern. Den är ungefär 30 centimeter lång från hjässa till häl. Även om chanserna att bebisen skulle klara sig med rätt vård om den föddes nu är goda, så skulle de flesta läkare och barnmorskor göra sitt bästa för att förhindra en förlossning i det här stadiet så att bebisen får fortsätta utvecklas på ”vanligt” sätt.

Dina ögon kan kännas torrare och vara ljuskänsligare än vanligt. Detta är också normalt under graviditeten och du kan lindra sympt
omen genom att använda s k konstgjorda tårar (säljs på Apoteket).


Imorgon ska jag träffa pinglan Ingela och äta middag. Det blir trevligt!

Nu har jag även fått mina tider för julen. Kommer jobba ì Globen 19,20,21,22,23 december.
Så in och shoppa julklappar så slår jag in de åt er: )

Nu är jag trött ska gå och sova aldeles strax.
Har föresten "fryst" mitt träningskort nu då jag ha rlite ont i en nerv i ryggen.
Är bra att jag har min lilla wilda som kräver sitt. Så var inte oroliga, rör på mig gör jag ändå.

Kärlek Liza


Andra advent.

Åh det har varit en mysig helg.
I fredags vart vi bjudna på middag hemma hos Alex mamma var mysigt och mycket gott. Sen åkte Alex hem till Micke medans jag begav mig hem till den efterlängtade sängen : )
I lördags städade vi och fixade inför besöket av Alex mormor och morfar. Det var trevligt strax därefter kom Hugo (Alex lillebror) som så gärna ville komma och sova hos oss.
Vi tog en promenad i regnet ner till godisaffären för lite lördagsmys. Sen hem och göra tacos. Alex och Hugo hackade grönsakerna och det vart supergott. Vi tittade på Mysteriet på greveholm, robinson och lästa julsagor om tomtarna i finland och Lotta på bråkmakargatan.
Hugo och jag somnade tidigt men kl 3.00 väcker Hugo mig och säger.
-Liza jag tror Wilda ligger i sängen, det är något hårigt här.
-Ska vi ta ner henne? viskar jag.
-Nej det var inte Wilda det var Alex ben. svarar Hugo då.
Haha.. Jag kunde inte låta bli att skratta.

Hugo vaknade vid 8.30 så vi tog täcke och kudde och la oss på soffan för lite barnprogram.
Därefter vart det Andra adventfrukost. Vi åkte till affären och köpte ett pepparkakshus.
Men det var inte det lättaste att få ihop det och få det att se fint ut. Det var tur att vi hade ett barn med oss på bygget, då kan man skylla lite på det och säga att "det ska ju synas när ett barn varit med"
Men som hugo säger och jag håller med.
-Man kan inte vara bäst på allt heller: ) Här ser ni resultatet..


Hugo hade iaf roligt. Vi drack julmust, lyssnade på julmusik och mös.
Tjejerna som bodde här innan oss tittade förbi idag också. De skulle lämna nyckeln till motorvärmaren och
de kom in på en snabb visning.De verkade rikigt imponerade av allt Alex gjort. Så det var skoj!

Nu har Hugo Precis åkt hem, Alex är och spelar bandymatch och Jag och Wilda är ensamma. Snart ska vi gå en promenad med Sofia så det blir skönt.Sen kommer Mamma och Claes på fika. 

Det ligger en ganska intensiv men rolig vecka framför mig. 

Måndag: Kvällsmöte+ middag med jobbet
Tisdag: Malin och Linnea kommer hit och äter middag
Onsdag: Träffa Ingela och äta middag. Hoppas att Linda och fler från jobbet vill henka.

Tog lite detaljbilder hemifrån oss igår,dock inte den bästa kameran.


Jag älskar Julen..


Magen mår bra. Den växer så det knakar : ) Ne inte rikigt, men klart oftare känner jag den lille i magen.
Ska tillbaka till barnmorskan den 17 december. Då får jag höra hjärtat igen och då ska vi också börja mäta magen. Än så länge har jag gått upp ca 6 kg. (Tänk att man kan vara glad över det.)

Det känns overkligt att det snart är någon som kommer säga mamma till mig. När den berättar saker om mig kommer den inte prata om Liza utan om Mamma. Många pratar om att man brukar säga "jag ska aldrig bli som min mamma." MEN jag hoppas verkligen att jag blir som min mamma. Hon är den bästa mamman!
Tror inte det finns någon som haft sånt tålamod med oss. Hon har lärt mig såå mycket! Hon är klart min stora förebild speciellt nu när jag själv snart ska bli mamma!
Älskar dig mamsen...




Kärlek Liza


Hos barnmorskan idag...

Allt gick bra idag. Vi pratade lite om mina tidigare graviditeter och min oro. Men hon lugnade mig med att "extra Ul gör man bara om man av medicinska skäl känner att det behövs. t.ex. fel på hjärtljud, magmått m.m.
Så vi skulle avvakta.
Vi lyssnade på lilla bebisen och vi hörde det lilla hjärtat slå 144 slag/minut. Så min känsla verkar fortfarande stämma: )
Vi kunde även höra min puls, barnet sparka och navelsträngen.Hur häftigt som helst!
Jag känner mig helt klart lugnare och den lilla har rört sig för fullt de senaste dagarna. Tror den kanske kännt av min oro och tänkt "Nu ska jag visa mamma " : )
Barnen på jobbet fick känna den idag med och de beskrev det som om det poppar popcorn i magen! Och det är precis så det känns.


Det känns så skönt med fredag imorgon är ganska trött! Alex tog influensa sprutan igår och ligger nu i sängen. Med feber och huvudvärk. Ska gå och göra honom sällskap med min nya gravid tidning!

Kärlek Liza


22+1

Idag går jag in i min 23e vecka.



Fostrets utveckling vecka 23

Bebisen väger nu strax över ett halvt kilo och är nästan 30 cm lång från hjässa till häl. Hörseln är välutvecklad och den kan höra din röst (som under vatten), dina hjärtslag och de mullrande, gurglande och kurrande ljud din mage och tarm gör. Höga ljud som bebisen ofta hör inne i livmodern, t ex hundskall eller dammsugaren, kommer förmodligen inte att låta otäcka efter födseln.

Många studier pekar på att bebisar i magen ofta gillar klassisk musik – av någon anledning särskilt Vivaldi. Pröva att spela Quattro Staggione och se om bebisen reagerar. Lugnar den ner sig när musiken är långsam och blir livligare när den är snabbare? Vem vet, du kanske bär på en blivande dirigent!

Din bebis hörsel fortsätter att utvecklas och lungorna håller på att förbereda sig inför livet utanför. Den sväljer fostervatten, men kommer förmodligen inte att bajsa förrän den är född.

Om bebisen föddes nu så skulle den ha en liten chans att klara sig (ca 16%), förutsatt att den får rätt vård. I detta stadium spelar varje dag i livmodern roll. Om bebisen föds nästa vecka, vid 24 veckor, skulle överlevnadschansen öka till 44%.




Jag har varit ganska lugn i min graviditet fram tills nu. Jag har jätte svårt att somna på kvällen vrider och vänder på mig, känner mig orolig, sover dåligt, har svårt att fokusera, ibland vill jag bara gråta fast jag inte vet varför.
Jag har inte kännt mig så nervös inför någon "undersökning" som över den vi ska på på torsdag.
Tänk om vi inte får höra hjärtaljuden? Vad händer om vi inte gör det?
Vi har ju varit me dom de där hemska sekunderna innan när vi fått veta hur det står till och det är fruktansvärt att få beskedet "Nej det har inte utvecklats som det ska" och " Nej här ser det inte ut som det borde"
Jag är ledsen över min ärlighet förstår att det är svårt för många att läsa och jag ska säga att det är lika svårt för mig att skriva detta. Men jag kan tyvärr inte radera det som varit det kommer jag alltid ha med mig och klart jag är rikare på erfarenhet och klart jag ibland kan känna att det var "värt" allt. Men ibland kommer även den andra sidan upp, hur illa allt det här egentligen gjort mig. (Fast man kanske inte tror det)
Det finns de vänner där ute som klappat mig när jag gråtit att luften tagit slut och jag tror de förstå hur smärtsamt detta har varit.
Jag tror på "miracles" och jag tror att allt kommer bli bra. Det är nog mera en rädsla att bli besviken igen som gör mig rädd.

"And things will be hard at times. But I've learned to try. Just listening, patiently."

Pratade med Åsa idag (Alex mamma) som sa något klokt
"Det är klart att det känns lite segt då du varit gravid så länge"
Och det är nog precis så, även fast jag bara varit gravid i 23 veckor (precis som de flesta gravida) så har ju psyket hållt på betydligt längre. (sen november -08) Klart man tröttnar och bara vill ha det klart.
Jag ska verkligen prata med min barnmorska om detta på torsdag och be att få ett till UL. Och av medicinska skäl tycker jag vi ska få det.


Hittade denna fantastiskt gulliga bild.

Man kan inte annat än att le.

Imorgon 17.00 ska jag klippa mig. En gammal vän som utbildar sig till frisör som klipper för 200 kr. Absolut värt det. Tror det blir toppen!

Sen på torsdag 15.30 barnmorskmottagning sen kommer Bästaste Ida och myser med mig. Hon ska fixa mina naglar. Längtar!

Snart ska jag gå och lägga mig, då det tar lång tid innan jag kan somna är det extra viktigt att jag kommer i säng tidigt!


Jag älskar min Alexader mer än någonsin!


Kärlek Liza





RSS 2.0