Jag kan se amningens fördelar..

Men även dess nackdelar.
Jag kan förstå att alla tycker det e så viktigt att amma. Just för att det är bra för barnen och man får närhet det är mysigt och allt det där. MEN jag kan inte förstå att man som förälder/mamma som kanske inte lyckas med amningen har känner sig stressad/obekväm och då även slutat producera mjölk har ångest och dåligt samvete.
Jag kan se många fördela med att inte amma förmodligen precis som ni som passar in på följande beskrivning kan se alla fördela med att amma. Tycker det är hemskt att man ska känna sig dålig om man inte ammar. Tänk på alla fördelar:
1. Båda föräldrarna kan mata.
2.Ni kan dela på nätterna/dela på allt mys. 
3. Barnet lär sig ta nappflaska och på så sätt är det lättare med barnvakt.
4. Pappan och mamman är precis lika viktiga för barnet.

Jag är glad och tacksam för att jag kan amma och jag gillar att amma men ibland blir jag ledsen när jag tänker på dom som inte kan och som inte heller ser alla fördelar.

Vi håller nu på att träna Tyra på att ta nappflaska vilket är svårt och kräver mycket både från oss och lilla henne.
Ibland kan jag tänka "tänk om vi bara stoppat in nappen på bb, då hade ju nappflaskan bara varit en bonus. För ur den kommer det ju mat"
Men Tyra är inte speciellt förtjust i varken napp eller nappflaska. Så till alla er som ska få barn och vill att ert barn ska ha napp lyssna inte på vad dom säger på bb eller Bvc stoppa in nappen när ungen är ute:) Det tjänar ni mycket på!

Men det går bättre och bättre, jag ammar helt morgon och kväll sen däremellan försöker jag pumpa ur och ge lite ur nappflaskan. Det går sakta men jag skulle säga att det går ganska säkert.
Vi blev ju inbjudna på en stor maskerad den 11 september och det vore så kul om vi kunde gå. Jag hoppas och vi övar. Men jag börjar redan nu bli nervös, trodde inte jag skulle bli det men det är inte det lättaste att lämna bort det finaste man har. Även om barnvakterna är dom bästa!

Imorgon ska famor Åsa och bonusfarfar Leif ta Tyra en stund på dagen. Det är nog bra att öva lite utan att det är något speciellt man ska göra.

Tyra har också fått smaka sin första potatis. Vilket var mycket spännande och jag tror hon själv tyckte det var helt okej. Måste skaffa en hakklapp till henne för det blir lite grisigt när man är så liten.

Nu ska jag hoppa i duschen, ikväll väntar middag hos goda vänner.

Kärlek Liza


Dop planer på G

Nu har vi bokat kyrkan för dopet av vår älskade Tyra.
Kommer bli så bra och när jag nu väl tagit tag i det är det såå roligt att planera.
Namn? Ne det är redan klart men musik? Fadder? Fika? Inbjudningskort? Det är bara så roligt.
Har gjort en lista med alla gäster som ska bjudas och vi blir närmare 80 om alla tackar ja:)

Tyra har nu blivit 4 månader herregud vad tiden går fort. Tänkte jag ska publicera lite kort från hennes 4månaders dag<3





Älskade unge du är det vackraste mitt öga någonsin skådat.

Kärlek Liza


Tyras första tand

Nu har vi fått det förklarat. Det var som att tända en lampa i den svartaste natten. Inte konstigt att hon varit känslig,orolig,gnällig. Det där med tänderna är ingen lek. Det var i onsdags när vi hade varit och hämtat min farmor vid centralstationen som Tyra vart lite ängslig i bilen. Jag stoppade då in ett finger i hennes mun som hon skulle snutta på när jag kände något vasst:) Tyra har fått en tand utbrast jag och samtidigt i samma mening sa jag ne nu börjar jag gråta. För det är stort att få sin första tand och speciellt när man bara är fyra månader. Det förklarar ju en del och nu när det gått några dagar tycker jag att det verkar som om vi fått en gladare tjej. Idag är det fyra månader sen Tyra föddes det firade vi med att boka dop i oktober och en mini kräftskiva. Vårat internet har lagt av men det kommer bilder så fort vi löst problemet. Ne uppdateras snart igen men ta hand om er så länge. Kärlek Liza

oj oj oj vad tiden går..

mellan bloggtillfällena.
Snart blir våran lilla Tyra 4 månader. Förstår ni, nu när man tittar ner i vagnen är det ingen liten nyfödd som ligger där och sover utan det är en riktig bebis. Min bebis eller vår:)

Alex var på återbesök häromdagen med sin Axel, tanken var ju att han skulle kunna börja jobba nu i augusti men när han sa det till läkarn började han nästan skratta och sa "Du kommer komma tillbaka tidigast i oktober"
Självklart blev det blandade känslor. Det är ju toppen ur den synvinkeln att vi har Tyra och hon får ha både sin mamma och pappa hemma. Sen för mig att få avlastning och att vi kan umgås hela familjen.
Men med tanke på att Alex jobbar på ett företag med två anställda är det klart att han längtar och vill komma tillbaka. Men det är helt klart rätt tid. Så Alex och jag är alltså hemma tillsammans tills oktober.
Antar att han inte kommer jobba oktober,november,december för att sen säga "hej juste jag ska vara pappaledig från januari" Så nu blir jag troligtvis hemma lite längre än vad som var tänkt.

Tyra växer och blir större och större. Dock är hon väldigt känslig just nu ingen får hålla henne mer än mig och Alex eller knappt titta på henne. Känns ganska tråkigt då det finns så många som mer än gärna skulle vilja hålla henne eller som jag önskar skulle få se dom här guldtillfällerna då vårt lilla mirakel faktiskt är glad och nöjd.
Men det är väl sånt som går över, ska till bvc på onsdag så då ska vi prata lite med dom och se. Funderar på om jag ska börja ge henne tilllägg då hon inte sover lika länge på nätterna längre och jag börjar fundera på om min mjölk kanske inte är så näringsrik. För äter gör hon och jag vet att hon får i sig tillräcklig så hon blir mätt men frågan är om hon blir riktigt nöjd. Om ni inte förstår så menar jag "tänk om vi skulle fylla oss själva med mjölk, vi blir ju mätta och det blir fullt i magen men hur långt skulle vi orka springa på denna mjölk? Inte långt" och det är så jag tror det är. Har köpt tilllägg så ska pröva det:)

Sen har vi även hämtat ut hostmedicinen hon fick på recept för några månader sedan. Kanske också är något som stör henne då det låter lite ibland som om hon har krupp. Ska testa ett tag och se om det blir bättre.
Men Annars flyter allt på:)

Har verkligen märkt hur individuellt det här med barn är. Bara för att man har barn så är ens livssituation helt olik någon annan. Vissa barn är hur nöjda som helst och föräldrarna lär sig snabbt, när dom är trötta, hungriga, nöjda m.m. medans som för oss helt ärligt kan jag inte säga att jag är inne i det än.
Det enda jag är säker på och känner mig "nöjd" med är Tyras sovrutiner inför natten och på morgonen. Dom sitter och hon somnar alltid utan krångel, nästan samma tid varje kväll och vaknar ungefär samma tid och det flyter liksom på. Detta är något vad jag förstår det som, som föräldrar brukar tycka är jobbigast just sovrutiner/nattetid. Men det är så skönt att det funkar. För då vet man att man får en liten stund för sig själv,varje kväll!

Tänk att jag är mamma nu och det är verkligen toppen.. Blir bara roligare och roligare:)

Skriver snart igen men tänkte först uppdatera er med lite bilder..


Tyra på Allsång på Siggesta där även hennes idol Mojje var på plats.

Fin med klänning när farbror Anton fyllde år. Det bästa med klänning är att det funkar också som snutte:)


kryssning med Mamma,Pappa, farmor och bonusfarfar Leif. Det var toppen!


Förstå när jag ska lämna denna lilla pärla på dagis och man ser detta ansikte. Älskling!


Tyra fick fina brillor av sin pappa. Kan ju inte påstå att hon blev mindre lik sin far när hon satte på sig dessa.


Tyra och jag inne på Pride i stockholm!

Kärlek Liza


RSS 2.0